Keskustelut Metsänhoito Vadelma pienessä taimikossa

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Vadelma pienessä taimikossa

    Merkitty: 

    Keväällä istutetussa kuusentaimikossa on jo melko paljon vadelman varsia ja pensaita. Kannattaako ne ajaa nyt syksyllä nurin raivaussahalla. Maapohja on rehevää, joten vadelma varret kasvavat jopa yli 2 metrisiksi.

  • mehtäukko

    Mutta jos on kurssit käymättä ja myrkkyputelit pysyy muutoinkin nyt hyllyillä,kannattaisi se niittää roikasta. Sitten uusiin versoihin myrkky.

    jees h-valta

    Kannattaa kasvattaa vadelmaakin, hyviähän ne on sieltä napostella iltalenkillä. Eli tallotaan taimien ympäriltä ja annetaan luonnon muuten olla onnessaan.

    tamperelainen tamperelainen

    Onko glyfosaatti tehokas vatukon torjunnassa?varsinkaan näin syksyllä?

    Ola_Pallonivel

    Eihän se ole. Mekaanisesti joutuu vatukot poistamaan, muuten ne kaatuu taimen päälle ja keväällä lopputulos on huono.

    Reijo Ruotsalainen

    Jos kuusentaimi joutuu viettämään kasvukauden vatukon, tai muun heinän varjossa, on se aneemisen näköinen ja vuosikasvu jää 10 senttiin.
    Itse olen pyrkinyt tekemään heinäyksen heinäkuun alkupuolella. Silloin taimella on kasvuaikaa (ilman varjostavaa tekijää) noin kuukausi. Vuosikasvua kertyy 20-25 senttiä.

    Jätkä

    tamperelainen:”Onko glyfosaatti tehokas vatukon torjunnassa?varsinkaan näin syksyllä?”

    Glyfosaattia annettaessa pitää kasvissa olla ”täysi kasvu” päällä, eli sen lehdet pitää olla vielä täysin vihreät. Taimien ympärille voi Glyfon suihkuttaa miel. alkukesällä, jolloin vatukko on hyvässä lehdessä. Taimen suojaksi vaikka pönttö, jota voi siirrellä keppi-varrella taimelta taimelle. (Siis pönttö / ämpäri pohja ylöspäin)  Glyfosaatin pitää osua vihreään osaan kasvia, lehdettömässä osassa se ei toimi.

    Perassic Park Perassic Park

    Auttaako noissa esim. Ecopulp taimisuojien käyttö ? …

    mehtäukko

    Luulempa että pitkävartinen vatunvarren karhake on liian pitkä taimisuojan alaan nähden.?

    MIISU4F MIISU4F

    Työssäni raivaan paljon vatukkoa varhaisperkuulla. Kyllä se lehdelliseen aikaan tehtynä avartaa heti kuusen elintilaa ja voimaa. Talvea vastenkin kannataa vatukko niittää. Sama homma kuin heinäyksessä. Eli pienet taimet ei jää lumi- ja varsimassojen alle. Mutta keväällä ovat taimet heti saamassa aurinkoa.  Vadelma kaksivuotisena kärsii kasvutappion. Yllättävästi kuusi ponkaisee kasvuun, ellei ole jo täysin vääntynyt maahan vatukon alla.

    Niin. Kyllä kannattaa ajaa raivurilla nyt syksyllä vatukko! Vähän voi asetella varret tukemaan taimia ja olla tarkkana, ettei varsimassa peitä taimia vaan ne ovat suorassa näkyvillä.

    Olen iloisesti itse yllättynyt, kun olen päässyt taimikonhoitoon joskus vuosia sitten varhaisperkaamani *epätoivoisen* sankan vatukon jälkeen. Kuinka hyvin taimet ovat pärjänneet.

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)