Keskustelut Metsänomistus Vaalit tulossa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 110)
  • Vaalit tulossa

    Merkitty: 

    Metsäpolitiikka / puolue on ollut esillä, mutta kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin yleistinpähän vähän. Tosin teemaksi laitoin metsänomistuksen.Teemassa tulee oikeastaan kaksi osiota; – omaisuuden verotus ja puun hinta.

    Leikittelempä yhdistelmällä galluppien tässä vaiheessa, jolla riittäisi eduskunnassa enemmistö: – sdp/ 21 %, vihreät/ 14 %, vasemmisto/ 10 % ja persut/ 10 % = 55 %. Persujen tilalla voisi ehkä yltää kristilliset + rkp.

     

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tolopaiselle tiedoksi että koulutusasiassa en ole huolissani lukiolaisista (joista vain alle puolet ? pääsee yliopistoihin) vaan heitteille jätetyistä ammattikoululaisista joiden pitäisi oppia itseopiskeluna tai yrityksissä. Kyllä tuon ikäiset tarvitsevat ihan lähiopetusta.

    Jos edellisen vassuhallituksen aikaan sattui lähihistorian suurin talouskriisi (2008) niin ihan sama mikä puolue – vaikeaa on ollut, samoin 1990-luvun alun lamassa. Hallituksilla on rajallinen mahdollisuus vaikuttaa kun maailmantalous heittelee.

    Nyt ollaan taas talouden suhteen vähän sumeissa näkymissä. Riippuu suurvaltojen suhteista. Jotenkin tuntuu että heille valta on tärkeintä ja oman kansan hyvinvoinnin paraneminen toissijaista. Pätee kaikkiin itsevaltaisiin  maihin. Ollaan tyytyväisiä edes siihen että saadaan äänestää vapaissa ja rehellisissä vaaleissa!

     

    Tolopainen Tolopainen

    Minä ymmärrän sen että Annelia ei kiinnosta ne kymmenet tuhannet lukion turhaan käyneet, jotka ovat jopa ammittikoululaisia huonommassa asemassa kun putoavat koulutusputkesta pois. Tuolla yo-lakilla ja kutosen papereilla ei sitten tee niin yhtään mitään. Sehän tarkoittaa että lukiossa ei ole oppinut juuri mitään. Annelia ei myöskään kiinnosta ne kymmenet tuhannet naiset jotka ovat turhaan käyneet maistereiksi ja tekevät jotain kahvinkeittohommia ja kokousten järjestelyjä. Nuo työt onnistuisi ihan hyvin peruskoulun käyneiltäkin. Ei noissa tarhoissakaan opettajia tarvita, kun työ on suurimmaksia osaksi samaa ruutiinia kuin perheissäkin. Lasten pukemista ja syöttämistä, mitä se varhaiskasvatus muuta on kuin opettelemista ihmisten tavoille. Olemme rakentaneet niin korkeita koulutusvaatimuksia monille aloille erityiseti julkiselle puolelle, että kalliiksi tulee, kun pitää olla vähintään maisteri että pääsee kaupungintalolle portsariksi ja vähintään kaksikielinen.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Yhdyn edellä Anneliin.Maailman ja Suomen talous on nyt nousukauden lakipisteessä ja eihän siitä ole yleensä kuin lasku edessä.Suomi on jakaantunut taloudellisesti,että maantieteelisesti kahtia.Ainakin täällä itä-suomessa ei ole taidettu vielä toipua Viipurin ja Karjalan menetyksestä talouden veturina.Maalaisliitto/Keskustaa ovat äänestäjät valtuuttaneet asioita ajamaan,väliin Vennamoakin valtuuttivat.Tällä vuosituhannella suhteellinen köyhtyminen ja taantuminen käsin kosketeltavissa täällä.Ei pidä ihmetellessä mistä passiivisuus johtuu ja se tulee näkymään johtavan hallituspuolueen äänikatona.

    tamperelainen tamperelainen

    Varhaiskasvatus on hyvä esimerkki siitä,kun yhteiskunta satsaa väärään hevoseen.Kun kasvatustiede tuli yliopistoaineeksi,alkoivat ongelmat.Kymmeniä tuhansia nuoria mielenterveyssyistä  ajautunut varhaiseläkeläiseksi,koulu ja tarhakiusaaminen jokapäiväistä.Suurien ikäluokkien aikaan jämäkät äidit hoitivat omien ja pihan mukuloiden elämän arvot paikalleen.Porukkaa oli paljon ,joka paikassa ahdasta.Olisi arvokasta katsoa peruutuspeiliin ja tutkia kuinka se tehtiin?

    Onkohan yltiöliberalismi yhteiskunnan syöpä ?

    Tolopainen Tolopainen

    Politiikkaa ei Suomessa tehdä taantuvan Itä-Suomen ehdoilla eikä siellä olevia mummoja enää niin paljon ole, että ne puoluiden voimasuhteisiin pahemmin vaikuttaisivat. Taitaa äänestäminenkin olla aika vähäistä.

    Alueen menestys riippuu ihmisistä, pitäjässä ei tarvitse olla kuin kourallinen noita rohkeita  heikosti koulutettuja, jotka laittavat menestyneitä yrityksiä pystyyn ja joista on kasvanut vuosien mittaan merkittäviä vintiyrityksia esim. Ponsse Itä-Suomessa, lännessä noita on paljon enemmän. Eikä se ole muusta kiinni kuin ihmisten yrityshalusta ja uskalluksesta ottaa riskejä. Koulutetut tarvitsevat virkoja, ei heistä ole yrittäjiksi useinkaan, poikkeuksia tietenkin löytyy.

    tamperelainen tamperelainen

    Vasemmisto voi olla vallassa nykyään yhden kauden.Neljässä vuodessa jakopolitiikalla ja ”kuormasta syönnillä” maan talous ajetaan kuralla riippumatta maailmantaloudesta.Suomessa paljon nuoria miehia ”sisäruokinnassa”.Todennäköisesti Kkokoomus,SDP,Vihreät,RKP  lanseeraa kansalaispalkan,ei vallan halpaa.Siihen sitten tarpeen mukaan asumis- ym-tuet.Kellä esim mielenkiintoinen harrastus ei varmaan mitään mielenkiintoa työllistyä.Vihervasemmiston metodilla yhteiskunta passivoituu

    Kansalaispalkka,kaikki tukirahat.”Kyllä”  Maanpuolus:”Ei kiinnosta,ei oo mun juttu”

    Tolopainen Tolopainen

    SDP on perinteisesti kuitenkin aina syönyt sanansa. Kovin leikkaja on ollut Lipposen hallitus, jonka taitetusta indeksistäkin tuli pysyvä. SDP ei kannata kansalaispalkkaa, se haluaa saada aina osan työläisten rahoista liiton jäsenmaksuina. Siksi he eivät myöskään hyväksy kaikkille ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jonka kela hoitaisi.

    tamperelainen tamperelainen

    Ei pienituloisten verotusta voi keventää,kun ne eivät nytkään veroja maksa

    Metsänmies

    Kyllä pienituloisetkin maksavat veroja saman verotuslain mukaan, kuin suurituloisetkin.

    Tolopainen Tolopainen

    Niin mutta pienituloisen kympista menee veroja vain 1,5€ ja suurempituloisen 4€ , molemmat aiheuttavat yhteiskunnalle saman verran sosiaalimenoja, miten perustellaan progressiivinen tulovero rauhanaikana puhumattakaan raippaverosta. Ruotsissa demarit joutuvat poistamaan raippaveron uudessa hallitusohjelmassa, ehkä niin joudutaan tekemään myös Suomessa. Paljon kuitenkin mainostetaan koulutuksen tärkeyttä, jos pitkällä opiskelulla pääsee maksamaan tuloistaan 60% yhteiskunnalle ei se ole kovin motivoivaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 110)