Keskustelut Puukauppa Uutta pankkipolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
  • Uutta pankkipolitiikkaa

    Euroopan talous elää nyt ennennäkemätöntä aikaa miinuskorkoineen deflaatioineen.
    En tiedä johtuuko suoraan tästä, mutta minäkin sain nyt kokea pieneltä osaltani tätä uutta eurooppalaista talousjärjestystä.
    Olen kymmenet vuodet ollut erään pienehkön pankin pienenä talletusasiakkaana, mutta pääpankkinani on ollut toisen pankkiryhmän pankki.
    Nyt tämä ensin mainittu talletuspankki ilmoitti kahden johtajansa allekirjoittamalla kirjeellä irtisanovansa talletukseni, koska en ollut käyttänyt tiliäni kolmeen vuoteen.
    Samalla pyydettiin ilmoittamaan pankki ja tilinumero mille rahat voidaan siirtää.
    Kirjeen lopussa toki mainittiin, että pankkiin voi ottaa yhteyttä, ja että rahat voi noutaa konttoristakin, mutta sitä ennen koronmaksu lopetetaan.
    Muistan hyvin, kun tämäkin panki vielä houkutteli uusia asiakkaita, mutta nyt meitä kyörätäänkin sieltä pois.
    Ymmärtäisin vähän paremmin, jos kysymyksessä olisi ollut suuri kansainvälinen pankkikonserni, mutta näin tekeekin paikallinen rahalaitos! Onko muilla palstalaisilla vastaavia kokemuksia?

  • A.Jalkanen

    Hmm… erikoista. Luulisi pankin ennemminkin lähettävän markkinointihenkisen kirjeen kuin irtisanomisen. Sitä paitsi eikö koronmaksun lopettaminen yksipuolisesti ole melkein sopimusrikkomus?

    Sain hieman samanhenkisen ”markkinointikirjeen” K-ryhmältä, joka ilmoitti, että plussakorttini on ollut käyttämättä niin kauan, että se muuttuu pian ei-aktiiviseen tilaan.

    Korpituvan Taneli

    Ei ole sinänsä merkitystä pankin koolla. Pankilla on liikaa rahaa ja keskuspankki talletuksissa on negatiivinen korko, eikä pankilla ole enää varaa maksaa asiakkaalleen positiivista korkoa.
    Aikanaan kun sain silloiset asuntolainani maksettua, eikä tilillä ollut kuitenkaan mitään erityisiä säästöjä, jouduin silloisessa meritassa tavallaan mustalle listalle. Eli korkeimpaan palvelumaksuluokkaan. Silloin se että maksuliikenne kulki pankin kautta ei ollut kelvollista asiakkuutta, olisi pitänyt olla paljon velkaa tai paljon rahaa tilillä. Säästöpankissa en sitten ollut ihan samanlainen hylkiö, niimpä vaihdoin pankkia.
    Se että pankki ilmoittaa lopettavansa koronmaksun on ihan laillista, heillähän on koron muutosoikeus. Muutonoinkin tuntuu että pankkiehdoissa on aina joku takaportti. Otin aikanaan kolmen vuoden lainan kiinteällä korolla. Kahden vuoden jälkeen korko kuitenkin hiukan nousi ja siihen löytyi ihan lakimääräinen perusti, kiinteätäkin korkoa Pankki voi muuttaa, jos olosuhteet muuttuvat.

    Tämän K-ryhmän kortin kanssa on ollut meilläkin jos minkälaisia temppuja ja uhkauksia. Siksipä citymarket ei kelpaa meidän pääasialliseksi kaupaksi, vaikka ihan nurkalla onkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Visakallo

    Sanotaan, että suuret maailmanluokan muutokset näkyvät ensinmäisenä aivan pienissä asioissa.
    Tämä pankkiepisodi on minulle itselleni melko merkityksetön, mutta jotenkin jäi askarruttamaan, että mihin tämä nykyinen talous- ja rahalinja voi vielä johtaa.
    Valmista ennustemallia kun ei ole kenenkään käytettävissä.

    Korpituvan Taneli

    Niin korkoahan on lainatusta rahasta ja tavarasta peritty jo tuhansia vuosia sitten, mutta tämä miinuskorko on kai historioitsijoille ja kaikille talousteoreetikoillekkin uusi kummajainen.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    metsänvartija

    S-Pankki on kuluton ja hyvä pankki.

    jees h-valta

    Kuluttomia pankkeja ei ole olemassakaan. On vain pankin omistajajäsenien sopimuksia jotka saavat sen palvelun ikäänkuin jäsenetuna. Kuten puukaupan sopimusasiakkaiden bonukset jne. Tyypillistä juuri osuustoiminnallisille ja siten aivan mukavia lisäetuja jotka eivät vain kaikkien pollaan mene.

    Köppäkynsi

    Muutama vuosi sitten, saattaa olla neljäkin, pankkivirkailija soitti minulle ja kyseli, onko lainan tarvetta tai jotain. Kun sillä hetkellä ei ollut lainarahalle käyttöä, niin puhelun varsinainen asia nousi esiin, eli tilini olisi paras lopettaa, koska sillä ei ole vuosiin ollut käyttöä. Samalla irtisanottaisiin jäsenyyteni pankissa. Minulla ei ollut mitään asiaa vastaan, joten täytin postissa tulleet lomakkeet. Vajaan parin vuoden päästä sain osuusmaksuni takaisin. Olin ollut pankin asiakas koulun ensimmäisiltä luokilta lähtien. Opettaja vei meidät pankkiin kakkukahveille, jolloin saatiin possut lahjaksi. Hipponi olen monet kerrat tyhjennyttänyt tililleni. Sen pituinen se pankkisuhde.

    Visakallo

    Suomi on Euroopan maista nopeimmin luopunut käteisen rahan käytöstä, kun taas esim. talousveturi Saksa käyttää edelleen käteistä myös suurissa maksuissa.
    Ne kreikkalaiset joilla rahaa vielä on, tyhjensivät pankkitilinsä ja hommasivat kassakaappeja. Sama ilmiö yleistyy nyt meilläkin.
    Tämä taas lisää ryöstöjen mahdollisuutta, mutta voihan se ryöstäjä tulla sieltä pankin ja valtion puoleltakin.

    Metät kunnossa!

    Köppäkynsi ilmaisi asian rivien välistä riittävän selvästi – minäkin aikanaan tyhjensin Hipponi säännöllisesti ja myöhemmin maksoin osuusmaksunkin parempien etujen toivossa. Opiskeluaikana osuusmaksun ”edut” sitten punnittiin kun otin opintolainaa ja kuvittelin osuusmaksun maksaneena olevani jotenkin paremmassa asemassa normaaliin pankkiasiakkaaseen nähden. Jossain saunaehtoossa luokkakaveri totesi myös ottaneensa lainaa ja kertoi vielä koronkin. Merkittävästi halvempaa naapuripankissa kuin minulla osuusmaksun maksaneena!
    Kävelin seuraavana pankkipäivänä pankkiin ja sanoin ettei tämä nyt näin voi mennä. Meni se. Samana päivänä vaihdoin pankkia.
    Jatkossa maksoin lainastani pienempää korkoa. Osuusmaksukin tuli joskus myöhemmin takaisin.
    En ole myöhemmin hakenut edes seinästä rahaa sen pankin edestä. Ihan periaatteesta.
    Kertokaa lisää osuustoiminnan etuja!!! Todellisia sellaisia jotka voi rahassa mitata.

    A.Jalkanen

    Tämä ei liity osuustoimintaan, mutta kyllä pienestä pankista saa pitkäaikainen asiakas hyvän palvelun: se on vähän niin kuin omalääkäri, joka tuntee asiakkaan kokonaistilanteen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)