Keskustelut Metsänomistus Uusi metsänomistaja

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 63)
  • Uusi metsänomistaja

    Aika vähän keskusteluja löysin aiheesta, mitä uutena metsänomistajana kannattaa tehdä. Perintönä tullut tila.

    Olisiko se järkevin homma nyt sitten teetättää metsäsuunnitelma, ja sitten alkaa pohtimaan jatkoa? Metsässäni olen yllä käynyt tallustelemassa ja metsältähän se näyttää.

    Itse osaan kyllä raivuria heiluttaa tarpeen mukaan, mutta ei ole käsitystä milloin sinne kuvioille kannattaa mennä esim raivurin kanssa heilumaan. Kannattaako siellä käydä esim aina kun mahdollista raivaamassa pienenkin taimikon ympäriltä pois risukkoa yms? Entäpä jo kyseessä varttuneempi metsä? Vai onko näille hommille aina joku tetty aika / vuosi kun kannattaa tehdä?

  • Koivunkaataja2

    Kannattavinta peltoviljely on eläkeläisellä jolta aktiiviviljelijä lannoittaa ja kerää sadon.

    Tolopainen

    Yleensä hyöty menee vuokraajalle, jolla on tukioikeudet.

    metsä-masa

    Kun uusi metsänomistaja kertoi tavoitteistaan ja metsäkokemuksistaan on varmin tapa kartoittaa tilanpitoa ja töiden tekemistä oman Mhy:n neuvojan kanssa, tilan töiden kiireellisyys selviää siinä samalla.

    Kaikilla kolmella isolla toimialla UPM,MG ja Storaenso on palvelut laidastaan metsänomistajille, mutta harvoin ne palvelee vielä täysin-nuorta ja aloittelevaa metsänomistajaa.

    Tilanpidon kannattavuus paranee jos innostus omantilan metsätöihin on kova ja tekee omana työnä viljely- ja raivaussahatyöt. Hakkuut kannattaa  suunnitella tehtäväksi harvennuksia ja päätehakkuita sisältäviksi leimikoiksi, sille valitulle puunostajalle, siihenkin saat vinkit Mhy:tä.

    Tolopainen

    Kun liittyy Metsäliiton jäseneksi kaikki palvelut hoituu ja rahavirta on yhtiöltä metsänomistajalle. Myhistys vain kuluttaa rahaa eikä maksa korkoa jäsenmaksuille.

    urbo

    Samalailla 3 isoa ”palvelee” uutta mo:ta kuin vanhaakin. Uusi on vielä poimimaton marja omiin suojiin…tainnu masalla tulla takapakkia alotuksessa

    Metsuri motokuski

    Ihmettelen miten mhy on nuoren metsänomistajan ainoa tuki niin kuin metsä-masa kirjoitti. Kyllä ne ihan samat neuvot ja opastukset saa yhtiödenkin ostomiehiltä. Tosin heidän pääpaino on puiden osto. Mutta kun myytävää löytyy niin samat neuvot niiltäkin saa. Samoin nekin kemratuet hakee kuin muutkin.

    Kyllä se myhistys osaa täälläkin vedättää. Vasta yksi metsänomistaja otti yhteyttä ja kertoi kuinka hakkuu oli tehty vastoin kauppakirjaa. Liiketalouden periaatteella ne myhistyksetkin hommaa hoitavat. Mitä vähemmän asiantuntemusta löytyy sitä helpoimmin vedätyksen kohteeksi joutuu eikä myhistys tee tässä poikkeusta.

    Jätkä

    Tollo:”Yleensä hyöty menee vuokraajalle, jolla on tukioikeudet.”

    Vuokralainen muissa vuokrausasioissa maksaa vuokraa, mutta pellonvuokraaja ei!

    metsä-masa

    Niin, taisin ilmaista heikosti ” uuden metsänomistajan alkuunlähdön ” ja hänen kokemuksensa metsäasian suhteen kun on vasta alkamassa tilanpitoa.  Näissä kolmessa mainitsemallani isolla toimialla + sahurit on tarjolla myös ns. helmiä metsänhoitoon ja käyttöön, kunhan ne pystyy sieltä seulomaan.

    Täällä Väli- Suomessa on Mhy:n toiminta luotettavalla tasolla, varsinkin heidän tekemä korjuupalvelu, vaikka olosuhteiltaan leimikot on saattaneet olla heikompia, eli on saanut kaupat syntymään.

     

    Per Ä Reikäs

    Paju korit ovat toreilla arvossaan.

    urbo

    Noillahan lyö rahoiksi

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 63)