Keskustelut Metsänomistus Uusi metsänomistaja

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)
  • Uusi metsänomistaja

    Aika vähän keskusteluja löysin aiheesta, mitä uutena metsänomistajana kannattaa tehdä. Perintönä tullut tila.

    Olisiko se järkevin homma nyt sitten teetättää metsäsuunnitelma, ja sitten alkaa pohtimaan jatkoa? Metsässäni olen yllä käynyt tallustelemassa ja metsältähän se näyttää.

    Itse osaan kyllä raivuria heiluttaa tarpeen mukaan, mutta ei ole käsitystä milloin sinne kuvioille kannattaa mennä esim raivurin kanssa heilumaan. Kannattaako siellä käydä esim aina kun mahdollista raivaamassa pienenkin taimikon ympäriltä pois risukkoa yms? Entäpä jo kyseessä varttuneempi metsä? Vai onko näille hommille aina joku tetty aika / vuosi kun kannattaa tehdä?

  • akkli

    Onnea Uudelle metsänomistajalle.

    Teetä ensimmäiseksi metsäsuunnitelma ,siitä on apua kaikessa toiminnassa metsässäsi.Metsäsuunnitelman kustannus on verotuksessa vähennyskelpoinen meno.Mts:sä saat tarkan kuvauksen niin maapohjasta kuin puustosta ja hoitotarpeesta hakkuineen 10 vuodeksi.Tila-arviota et saa ilman erillistä sopimusta ,mutta sitähän et tarvitsekaan metsänhoidossa.Metsään.Fi ei anna niin tarkkaa tietoa metsästäsi kuin mts.meilläpäin tarkkuus on metsään.fi systeemissä noin 50 %ainakin metsissäni -puuston kuutiomäärät ja taimikon hoitotarpeet ovat pielessä pahasti.Minkään firman sopimuskumppaniksi ei kannata ruveta -vaan ole riippumaton metsänomistaja ja oman metsäsi omistaja.

    Täällä iso-osa keskusteluun osallistujista on maan ”parhaita asiantuntijoita”kaikkeen jopa metsät kasvaa heillä eniten ja ja saavat parhaat tuotot myös metsistään,olivat missäpäin maata hyvänsä.

    nuori isäntä

    Teetä metsäsuunnitelma ja mene mukaan metsäkierrokselle tai sitten menette tilakäynnille. Kysele ja kuuntele. Pyydä myös perustelu. Kysy myös löytyykö luontokohteita tai erityisiä alueita ja mitä niiden kanssa voi/kannattaa tehdä.

    Jotkut menevät naimisiin ostajan kanssa ja sitoutuvat laulamaan heidän laulujaan. Toiset luottavat metsänomistajien omaan organisaatioon. Jotkut pärjäävät omillaan.  Asiantuntijaa kannattaa hyödyntää uuden omistajan jokatapauksessa. Kaikki opit kannattaa imeä ja muistaa terve uteliaisuus. Paras kysymys on; miksi.

     

     

    Visakallo

    Ajantasainen metsäsuunnitelma on metsänomistajan tärkein työkalu. Siitä huolimatta on yksi vieläkin tärkeämpi asia: Pitää selvittää itsensä kanssa, mitä metsältään haluaa. Jos keskittyy vain talouteen, mahdollisuudet tuloksen kaksinkertaistamiseen on olemassa. Jos taas haluaa metsältä jotain muuta, silloin taloudellinen tulos pienenee. Molempia ei voi saada yhtä aikaa. Sanotaan, ettei kaikkea voi mitata rahassa. Kyllä voi. Se kannattaa tehdä aina ensin, jotta pystyy  suhteuttamaan, mitä vaihtoehtoiset ratkaisut tulisivat maksamaan.

    jees h-valta

    Visakalloa todella kannattaa tässä asiassa toteuttaa metsässään. Kannattaa aina ennemmin ottaa rahaa vastaan kuin alkaa jaella sitä sinnetänne asianmukatunteville ja kaikenkarvaisille suorittajille. Loput sitten saakin selville seuraamalla keskusteluja näilläkin palstoilla kotvan matkaa taaksepäin. Tietää mistä on kysymys. Monessa kohtaa olen omaksunut Visakallon toteutusmaailmaa omissa sekä puolisattumalta että myös korvan taakse jääneeltä vuosien Metsälehden keskustelupalstan seurannalta. Niistä alkuaikojen pienistä eriävistä on jo aikaa mutta aika pitkälti samoilla linjoilla ollaan kuitenkin metsämaailmassa touhuiltu. Toki Visa on kovempi kuusen kasvattaja mutta ei taas pärjää haavankasvattajana tai lehtipuun yleensäkään. Nytkin viime tili eli 3500 euroa tuli hieskoivusta. Tekemättä itse juuri kunkaan sortin vertaa.

    A.Jalkanen

    Visakallo on myös kova koivun kasvattaja. Jopa JR-koivikko löytyy (Jyrki Raulon mukaan nimetty jalostusalkuperä) ja muita erikoispuita.

    Visakallo

    Pinta-alasta yli 20% on koivulla, joten aivan pienimuotoista ei lehtipuun kasvatus minulla ole.

    Tolopainen

    Jos metsätulon haluaa maksimoida, ne kannattaa myydä pois ja sijoittaa rahat paremmalle tuotolle. Eikä tarvitse tehdä itse yhtään palkatonta työ reissua omaan metsään, niistä nimittäin kertyy melkoiset piilokustannukset vuosikymmenten mittaan.

    jees h-valta

    En aivan tuolle asenteelle korvaa lotkauta. Metsä on ja pysyy, sijoitus on mitä sattuu olemaan milloinkin. Tolopalla noita sekunda ja pala-ohjeita piisaa. Melkoiset piilotulotkin vuosikymmenten mittaan saanen huomauttaa.

    Tolopainen

    Sinä olet hurahtanut huonotuottoiseen lehtipuun kasvatukseen. Etkä näe mitä maailmalla tapahtuu, ei metsänkasvatus ole muuta kuin halvan raaka-aineen tuottamista. Muut niillä tulot tekee, käy vaikka ostamassa hiukan kyllästettyä sahatavaraa.

    Koivunkaataja2

    Eikös tolppa olla samassa maakunnassa? voisin ostaa sulta metsät jos niitä on.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)