Keskustelut Metsänomistus Uusi metsänomistaja

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 63)
  • Uusi metsänomistaja

    Aika vähän keskusteluja löysin aiheesta, mitä uutena metsänomistajana kannattaa tehdä. Perintönä tullut tila.

    Olisiko se järkevin homma nyt sitten teetättää metsäsuunnitelma, ja sitten alkaa pohtimaan jatkoa? Metsässäni olen yllä käynyt tallustelemassa ja metsältähän se näyttää.

    Itse osaan kyllä raivuria heiluttaa tarpeen mukaan, mutta ei ole käsitystä milloin sinne kuvioille kannattaa mennä esim raivurin kanssa heilumaan. Kannattaako siellä käydä esim aina kun mahdollista raivaamassa pienenkin taimikon ympäriltä pois risukkoa yms? Entäpä jo kyseessä varttuneempi metsä? Vai onko näille hommille aina joku tetty aika / vuosi kun kannattaa tehdä?

  • A.Jalkanen

    Jos on iso tila, metsäsuunnitelma voi olla hyödyllinen. Metsään.fi palvelu auttaa alkuun. Metsänhoitoyhdistys myös. Voisi olla hyödyllistä lukea metsänhoito-ohjeet ja jokin Metsäkustannuksen opas?

    CapsLock

    Metsään.fi on tuttu. Kuutiossakin käyty. Metsänhoitoyhdistykseen liityin juuri. tilan koko 45ha.

    Tuntuu, ettei tässä nyt oikein käytännössä osaa hahmottaa näitä askelmerkkejä.

    Jätkä

    Ei mitään suunnitelmia, eikä ainakaan Tapion taskukirjaa, johon on muka kaikki tieto pakattu. Eikä missään tapauksessa Metsänhoitoyhdistyksen ”metsäasiantuntijoiden” palveluita, puhumattakaan metsäoppilaitoksen ja metsäkeskuksen järjestämille koulutuspäiville eri aiheista ei kannata aikaa haaskata.

    Paras, sekä eniten rahaa tuottava keino on konsultoida nimimerkki Jeessin tietoja – taitoja ja asenteita. Sieltä saa helposti ja halvalla huomispäivän metsienkäsittelyvinkit, joiden avulla metsästä alkaa tulla rahaa kuin ennen tukinajosta!

    mehtäukko

    Kannattaa tosiaan noin ollen tettää mts. Nyt kun tilaat sen, maastotyöt kerkiää tehä ennen talvea ja uusi suunnitelma on näpeissä alkuvuonna.

    Ja eikun sen mukaan sitten toimimaan. Jos sulla olisi aikaa kuleksia maastomittaajan mukana, pääset heti jyvälle meiningistä.

    Ola_Pallonivel

    Kun olet MHY jäsen, siihen sisältyy muistaakseni yksi maksuton käynti palstalla. Tehkää se ja keskustelkaa jatkoista.

    Jäitä hattuun suunnitelmien kanssa. Jos siellä on pahoja rästejä, MHY antaa kyllä suosituksen niistä. Jos ei, niin mieti rauhassa jatkosta.

    Jos intoa riittää, niin työnä taimikon reikäperkaus ei mene ainakaan hukkaan. Muuten kannattaa pitää kuviot selkeinä ja tehdä kerralla isommat alueet alusta loppuun.

    Per Ä Reikäs

    Älä mieti mitään, myy se heti pois.

    Metsäkupsa

    Käytä metsässäsi niin MHY, kuin metsäfirman edustajaa, ilmaisen tilakäynnin heiltä kaikilta saat. Aloittelijalle metsäsuunitelma kyllä tarpeen, Metsään fi palvelu on melko hyvä apuväline, etenkin jos alue keilattu lähivuosina. Siinä sivussa hahmohtele itsellesi omaa näkemystä ,äläkä kaikkea usko kakistelematta. Sama pätee niin nettipalstalla, kuin oikeallakin, monen moista tarjolla.                                                                                                         Työ tekijäänsä opettaa, ainakin tolkun ihmistä. Hyvä on käydä jossakin lähistöllä, missä on suoritettu metsänhoidollisia toimenpiteitä. Taimikko jää kyllä aloittelijalta sakeaksi ilman mittailua. Myöskään ei pidä pelätä puukauppoja, etenkin jos metsänhoidollisia tarpeita on. Metsä ei koskaan valmiiksi tule, joten jos intoa ja halua on, niin aina piisaa jotain tekemistä.

    Per Ä Reikäs

    EI, EI, Ei täysin kouluttamaton mitenkään nykypäivänä kykene/pysty.

    jees h-valta

    Metsäkupsan linjoilla paitsi että jättää suosilla sen turhake-Mhy:n pois kuvioista. Eikö metsästä ole tarkoitus puukauppaa tehdä joten suoraan MG-UPM-tai StoraEnso, vähän riippuen kenen vahvinta aluetta siellä suunnilla on. Tilan koko riittää jo parempien sopparien tekoon ja sitten vain ostelemaan lisää metsätiloja pirun äkkiä.

    mehtäukko

    KapsLokin pariin kysymykseen. Kun raivuria osaat heilutella, raivaa sulan aikaan havupuun taimikoista ainakin latvaa rassaava lehtipuu kenttään ja 4-5 metrinen harvenna ohjetiheyteen. Jos taimikko on yli 60 senttistä, sen perkuuseen tee kemerahakemus metsään. fi:ssä kuten edelliseenkin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 63)