Keskustelut Metsänhoito Uusi metsälakiko se nyt sitten lisää hoitorästejä?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
  • Uusi metsälakiko se nyt sitten lisää hoitorästejä?

    Olen vahvasti sitä mieltä ettei näin ole vaan nyt vain pitäisi saada uudenlainen ajatus sisään metsänomistajalle. Nythän sen vanhan ajattelun pohjalta ymmärtää kun meinataan ettei kannata kun ei itse enää hyödy uudistustouhuista mitään. Mutta jos saataisiin järkeen että kuitutilillä nyplää vielä tulevasta puustostakin asiallisen tilin niin johan alkaisi jälleen uudistus maittaa. Metsäteollisuuden ajatus pitäisi kirkastaa alimpaan suoritusportaaseen….vai mitä?

  • jees h-valta

    Museointi valtakunnassa ei pidä jatkua eikä alkaa edes perältä alusta joten vaihdetaan jo vartijat vapaalle.

    metsänvartija

    Raivuulle vaan….talvet vapaalla.

    Pähkäilijä

    Metsäomaisuus pitäs varmaan vielä taistolais stalinistisesti saattaa kokonaisuudessaan valtion haltuun kun jossain vaiheessa piti kaikki kuitupuut pilkkoa polttopuiksikin ja sillä dumpata klapimarkkinat täyteen tavaraa…

    3000 + 9000 metsänhoitajaa + metsuria metsähallituksen kolhoositiloille kesätöihin ja talveks juopottelemaan täydellä palkalla, keväällä kävis ettei yksikään kykenisi enää töihin 🙂

    Puun takaa

    Anteeksi vain Metsänvartija, mutta jotenkin tuntuu, että olet hieman irti realimaailmasta.
    Mistä ajattelit nuo huippumetsurit noilla työehdoilla löytyvän?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Uudistamistulosta voidaan edelleen valvoa hakkuuilmoitusten perusteella otannalla, eli tehdään pistokokeita. Jos ei uudista, voi jäädä kiinni uudenkin metsälain puitteissa.

    Hoidettujen viljelymetsien tuotos on sitä luokkaa, että kyllä metsänomistaja voi odottaa itselleenkin tiliä. Tämä ajatus vain pitäisi saada markkinoinnin kautta menemään läpi. Energiakasvatuksen taloudellisuus voi olla myös hyvä, jos metsäenergia pitää pintansa, kuten nyt näyttäisi. Vrt. ns. ”hiilikupla” tämän päivän (18.7.2014) Hesarin taloussivuilla ilmastonmuutosjutussa, eli uudistuvissa energiamuodoissa on tulevaisuus. Ne jotka eivät halua investoida metsään, voivat harrastella jatkuvaa kasvatusta.

    Kaikki ovat tyytyväisiä, vai mitä?

    Caballista

    Vanhan metsälain aikaan rajanaapurimme jätti kuviot kokonaan uudistamatta. Nähtävästi jättää myös viime talvisen kuvion uudistamatta joten sinänsä laki ei tuonut muutosta. Yllätävän hitaasti muokkaamaton uudistusala nostaa edes risua maasta ylös. Naapurille kiitos (meille) ilmaisesta tarkkailukuviosta.

    Kuten Anneli kirjoitti, uudenkin metsälain aikaan pitää tehdä metsänkäyttöilmoitus. Metsäkeskus tietää missä uudistetaan ja voi käydä tarkkailemassa kohteita aivan kuten ennenkin.

    Metsänvartijalla on kovin raskas organisaatio puuntuotantoon. Organisaatio missä 25% työvoimasta ”suunnittelee” on auttamattoman raskas, parempi panos/tuotos saadaan perinteiselle 10% organisaatiossa. Yhdeksän tekee ja yksi suunnitelee. Raamatussa puhutaan jo ”sadan päämiehestä” – sellaisella on sitten 10 tuollaista ryhmää käytössä.

    Metsuri ei kuitenkaan tee montaa hehtaaria päivässä ja kuvioiden koot ovat tehokkaassa metsätaloudessa monta hehtaaria. Jos yksi mies ei pysty pitämään yhdeksää tehokkaasti töissä pitää mies vaihtaa.

    Puun takaa

    ”Uudistamistulosta voidaan edelleen valvoa hakkuuilmoitusten perusteella otannalla, eli tehdään pistokokeita. Jos ei uudista, voi jäädä kiinni uudenkin metsälain puitteissa.”
    A.Jalkanen

    Tällä hetkellä resurssit riittävät tarkistamaan 1-2% uudistusasloista.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Suurin häviäijä olisi aktiivisesti metsää hoitava megatilallinen jos taimikonhoito/uudistus kysymykseen haluttaisiin puuttua. Ongelmahan se ei näille ole koska puun tarjonta pysyy matalana ja hinta hyvänä kun kaikki ei rynni markkinoille. Energiapuukunnostustouhu on kuktenkin sallittu koska raadeltu hieskoivikko ei ole uhka kenenkään bisneksille. En epäilisi hetkeäkäänetteikö suurta metsäomaisuutta hallitsevat lobbaisi sen puolesta, että ongelmaa ei yritettäisi ratkaista.

    Tänään raivasin kantokoivuista metsää, myytti passiivistä metsänomistajista on busted. Todellisuus on pelkkää nami namia, ei puut huoju. Puuta kasvaa tilalle hurjaa vauhtia mutta minkälaista. Ei huolestuta energiapuun loppuminen jos sitä ei tueta, kyllä ne tulee ajastaan myyntiin ja silloin ne hakataan kustannustehokkaasti eli päätehakkuulla.

    hemputtaja

    ### ”Uudistamistulosta voidaan edelleen valvoa hakkuuilmoitusten perusteella otannalla, eli tehdään pistokokeita. Jos ei uudista, voi jäädä kiinni uudenkin metsälain puitteissa.”
    A.Jalkanen

    Tällä hetkellä resurssit riittävät tarkistamaan 1-2% uudistusasloista.
    Lähetetty: 33 min sitten
    Lähettäjä: Puun takaa ###

    Niin. Resurssit on tosiaan pistettävä tärkeämpiin hommiin. Tärkeät maakunnalliset ym. kaavailusuunnitelmat, niiden tarkistukset ja päivitykset, ymv. ovat varsin työläitä. Seminaareissakin on pakko käydä verkostoitumassa.

    Ministeriöt tarvitsevat niitä ehtottomasti ja niiden on oltava vaatimukset täyttäviä ynnä hyvällä paperilla. Kuvia pitää olla.

    Työturvallisuuskin on huomattava. Eihän sellaista suunnittelu- ja kaavailu porukkaa voi enää metsään päästää. Eksyvät ja telovat ittensä.

    Puun takaa

    Hemputtaja on valitettavan oikeassa.
    Suomalainen hallinto on keskittytynyt entistä enemmän virkamieskunnan yläpäähän.
    Metsä-ala ei suinkaan ole tästä ainoa esimerkki.
    Sama kehitys on ollut mm. poliisissa, terveydenhuollossa, lupahallinnossa, kunnissa, jne.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)