Keskustelut Luonto Uusi luonnonsuojelulaki

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 160)
  • Uusi luonnonsuojelulaki

    Laitetaan luonnonsuojelulaistakin tulille uusi ketju kun laki on nyt käsittelyssä. HS kirjoitti asiasta viime syksynä (linkki).

    Uudessa laissa on myös hyvää: se ehdottaa suojeltaviksi sellaisia luontotyyppejä joissa on paljon uhanalaisia eliöitä. Tämä tehostaa metsälajien säilymistä. Uutena suurena luontotyyppinä tulisi mukaan luonnontilaiset tai sen kaltaiset purot.

    Metsänomistajan kannalta ehkä eniten mietityttää selvilläolovelvoite uhanalaisten lajien esiintymistä ja luontotyypeistä. Toisena asiana arveluttaa ns. kaavoittamalla suojelu: jos tärkeä kohde merkitään vain yleiskaavaan, sitä ei yleensä tarvitse korvata.

    Yleisökommenteissa esitettiin ajatus että ”saastuttaja maksaa” eli erilaisille maa- ja metsätalouden ympäristövaikutuksille määriteltäisiin hintalappu. Tämä voi tuntua ensin houkutelevaltakin ajatukselta, mutta lisämaksu tavallaan tekisi ympäristöhaitan sallituksi: maksetaan sakko ja asia on sillä ok. Vähän sama kuin hirvituho oikeutetaan maksamalla korvauksia. Lisäksi kumpikaan, ei maa- eikä metsätalous, kestä uusia maksuja kun kannattavuus on nytkin pääosin heikkoa. Parempi ehkä uudistaa sääntelyä ja suunnata liikenevät taloudelliset resurssit sakkomaksujen sijaan suoraan ympäristöhaittojen vähentämiseen, ja kuten ennenkin, myös jatkossa osoittaa ympäristötyöhön tukea, jolla on ohjaava vaikutus.

    http://www.hs.fi/politiikka/art-2000008287579.html

  • Nostokoukku

    Hiilinielu se on otettu keppihevoseksi jos jonkinlaisen toiminnan oikeuttavaa. Kertokaapa tietämättömälle mitä se metsänhoito tarkoittaa ?

    Nostokoukku

    Hiilinielu se on otettu keppihevoseksi jos jonkinlaisen toiminnan oikeuttavaksi. Kertokaapa tietämättömälle mitä se metsänhoito tarkoittaa ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mielestäni kaikki suojelu pitäisi perustua vapaaehtoisuuteen. Vain siten voidaan estää aavistushakkuut ja saadaan täyteen käyttöön hiljaisen suojelun potentiaali. Tarkoitan hiljaisella suojelulla sitä että ei hakata mutta ei vaadita myöskään korvauksia koska päätösvalta halutaan säilyttää itsellä.

    mehtäukko

    Tietenkin vapaa-ehtoisuuteen. Mutta jos yhteiskunta haluaa yhteisen edun vuoksi suojella, hintaa ei ”ostaja” yksin määrää.

    Rane

    ”Hiilinielu se on otettu keppihevoseksi …”

    Tätähän se luonnonsuojelijoiden kanssa keskustelu on.Ensin ollaan hirmuisen huolissaan ilmastosta.Kun sitten selviää että suuret hiilinielut syntyvät juuri talousmetsissä ja ihmisen koskemattomat metsät muuttuvat päästöiksi vaihtuu taktiikka vaatimuksiin lahopuun lisäämisestä.

    Nostokoukku

    Kiistän edelleen olevani ns. Luonnonsuojelija. Jos heidän keskustelukulttuurissaan on jotain outoa, niin on sitä puunkasvattajienkin puheissa. Ainakin se, että maailmaa katsotaan kuin yksipiippuisen haulikon läpi ja siellä toisessa päässä ei näy kuin se oma kuitupino.

    Rane

    ”kuin yksipiippuisen haulikon läpi ja siellä toisessa päässä ei näy kuin se oma kuitupino.”

    Ja blaa blaa.Ja sitten kun argumentit loppuu alkaa tämä räkäpetäjä/yksipiippuisuus/yms-nimittely.Luontoväen keskustelukulttuuri on ikävystyttävän ennalta arvattavaa.

    Rane

    ja sitten trolliketju jäälle…

    Nostokoukku

    Miksi metsäväki sitten kiistää jatkuvasti Suomen, jopa maailman johtavien tutkijoiden tietämyksen metsä- ja luontoasioissa. Esim. Jyväskylän yliopiston tutkijoiden tulokset on kyseenalaistettu tälläkin palstalla toistuvasti. Taitaa sitä argumentin puutetta olla hieman siellä pinon takanakin ja se puute johtaa nälvimiseen. Kun järki loppuu niin otetaan periaatteet käyttöön.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Keskustelussa kuuluukin kyseenalaistaa, ehdottomasti. Hommat ei etene jos vaan samaa mieltä ollaan!

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 160)