Keskustelut Puukauppa Uskotteko kuitupuun hinnan nousuun uusien tehtaitten valmistuttua?

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)
  • Uskotteko kuitupuun hinnan nousuun uusien tehtaitten valmistuttua?

    Minä en usko että hinta nousee, hankinta voi hieman muttei merkittävästi. Luulen että hinta voi laskea.
    # näitä laitoksia suunnitellaan nykyisellä raaka-aineen hinnalla koska se on ainut minkä uskotaan pysyvän kohtuullisena ja siihen pystyy vaikuttamaan.

    #sellupuuta on tarjolla10-15 vuotta eteenpäin suuret määrät joten ei aiheuta hinnan nosto paineita.

    #valtio on halukas asettamaan sellaisia keinoja että puu liikkuu jos nämä kyseiset laitos suunnitelmat toteutuu.

    Näitä mietin ensiharvennus männikköä kierrellessä viikonloppuna.
    toivoisin olevani väärässä ja olen halukkaasti väärässä, mutta….

  • Horjumaton

    *** Kyllä tosiaan pitää laskento olla melko heikoissa kantimissa, jos nyt omaa taimikoita/aukkoja ja julistaa ettei kuidun hinnalla mitään väliä ole.

    Valitettavasti näitä puupäitä tuntuu teollisuuden kannalta riittävästi olevan. Onko taustalla sitten hyvät palkkatulot tai eläkkeet jotka sumentaa metsätalouden merkityksen pelkäksi harrasteeksi, joka saa maksaa maltaita ja tuottaa tappiota puolet kiertoajasta.

    Metsäteollisuus on osannut kyllä valistuksen taidon. Valitettavasti maaperä on ollut kovin otollinen.

    hessu

    Vuonna 1985 tein hakintakaupan kuitupuista, hinnat oli kuorelliselta kiintomotilta tienvarteen tuotuna, kuk 216 markkaa ,mäk 195 markkaa ja kok 165 markkaa..
    Jos nämä markkahinnat muuttaa euroiksi, niin ei hinnat ole ainakaan nousseet siitä ajasta.
    Elinkustannukset kyllä on muuttuneet vuodesta -85.

    Arnold Layne

    Nordean rahanarvonkerroinlaskurin mukaan vuoden 1985 200 markkaa vastaa vuoden 2013 euromäärää 64,88…

    Kantona

    On vaikeaa uskoa, että joku edes kuvittelisi puun hinnan nousevan uusien tehtaiden myötä. On itsestään selvää, että olipa hallituksessa mitkä puolueet tahansa on Metsätalous kuitenkin johtaja- ja rahaministerinä.

    Säädökset, uhkalait ja kiristyspolitiikka tulee sanelemaan massapuun hinnan niin, että yhtiöt tulevat saamaan miljardivoittonsa ja metsänmyyjä hänelle kuuluvan häpeäviitan.

    Että tuo sammalhattu kehtaakin pyytää useita euroja raskaalla työllä ja kovalla kustannuksella ynnä viimeksi tarvittaessa pakolla perustamansa metsän puukuutiolta.

    Ammatti Raivooja

    Kuitupöllin hinta ei ole korreloinut metsäteollisuuden tuloksentekokyvyn tai lopputuotemarkkinoiden hintakehityksen kanssa. Metsäyhtiöiden tuloksentekokyky sellupuun jalostuksessa on 2010-luvulla ollut parinkympin luokkaa per jalostettu raakapuumotti. Kuitupuun hinnassa tämä ei ole näkynyt kuin negatiivisesti. Metsäteollisuus vaatii lisää rasitteita metsänomistajille. Erityistä kummastusta on herättänyt se, että metsäliitto osuuskunta on mukana. ” Mikko Tiirola mhy lehdessä

    Ensinnäkin tehtaita pitää rakentaa lisää ja entiset vanhenee . Lisäkapasiteettia tarvitsee myös metsänomistajat. Mistä ykskaks metsäyhtiö vaikkapa metsäliitto pierasee 1,3 miljardia euroa uuteen tehtaaseen? No sieltä voitoista mitä se on 2000-luvulla tehty. Myös metsäliitto joutui tekemään 100 miljoonan euron osakeannin millä tehdasta rahoitetaan. Nyt on uusien tehtaiden aika ja niihin palaa rahaa. Peruskoulun matikalla jo ymmärtää, että ensiksi kannattaa tehdä tulosta ja sijoittaa rahat. Jos metsäyhtiöt antavat metsänomistajien tileille 4-5% korkoa niin he saavat sille rahalle jostain paremman koron. No jokatapauksessa tehdasinvestointeja on helpompi tehdä kun on eka iso kassa ja säilyttää tuloskunto kuin ottaa ihan älyttömästi lainaa, maksaa lainan korkoja ja kun puhutaan näistä miljardi summista niin se on jo epävarmaa saako tälläsiä lainoja. Lisäksi tuossa ei voi enää tehdas käydä hetkeäkään tyhjäkäynnille ja siksi pitää olla absoluuttinen varmuus, että puu varmasti riittää.

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)