Keskustelut Tekniikka Urean tuonti ehtyy. Miten käy kantokäsittelyn ja kuljetusten?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Urean tuonti ehtyy. Miten käy kantokäsittelyn ja kuljetusten?

    Dieseliin käytettävä urea on loppumassa ja huoltoasemat myyvät paikoin eioota. Työkoneet ja dieselautot ovat kohta ongelmissa. Millaiset ovat kantourean varastot? Joudutaanko käyttämään korvaavia aineita ,kun urean tuonti lakkaa? Työkoneiden ja autojen moottorit on ainakin päivitettävä, kun ureaa ei ole saatavilla.

  • Tomperi

    Oletteko nähneet yhtään tutkimusta siitä, jossa olisi selvitetty mikä vaikutus ja merkitys on ollut urean käytöllä kantoihin levityksessä ehkästäessä maannouseman leviämistä?  Miten se on tehonnut toisin sanoen. Niinkauan kuin näitä tutkimuksia ei ole tehty taikka julkaistu toimimme uskon varassa.  Ureankin tehokkuus taitaa perustua muutamaan Skotlantilaiseen tutkimukseen…

    Panu Panu

    Harmaaorvakalla voidaan toki urea korvata, pakkasella tosin se liuos jäätyy ja pilaantuu helteellä. Onhan se tutkittu, että kyseiset liuokset estävät juurikääpätartuntaa, luuleeko joku tosiaan että niitä jonkun youtube-tähden neuvoihin perustuen levitettäisiin 🙂

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Uraliltako sitä ureaa vain tulee vai mistä pula?

    Jörn Donner sanoi että lukeminen kannattaa aina. Tämäkin löytyi ihan helposti laittamalla hakukoneeseen ”rotstop tutkimus”:

    http://www.rotstop.fi/tuoteinfo/tutkimuksia/

    Tomperi

    En vielä löytänyt, mitä hain,  montako prosenttia kannoista ja  paljastuneista rungon kappaleista tulee saamaan riittävän altistumisen?  Missä noista jutuissa se on selitetty, sitä tarkoitin merkittäväksi tulokseksi metsänomistajan kannalta,  jos työskentelyolosuhteissa  esim kaikki kannot saa riittävän urea käsittelyn, moniko kannoista silti altistuu, moniko kanto jää jostakin syystä käsittelemättä tai saa liian vähän ureaa…. pikavilkaisulla ei löytynyt, jatkan kyllä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä kysymys Tomperi. Tässä jutussa sanotaan että noin neljännes kantokäsittelyistä on puutteellisesti tehty.

    http://www.rotstop.fi/tuoteinfo/asiantuntija-artikkelit-ja-blogit/vain-laadukkaasta-kantokasittelysta-hyotya/

    Tomperi

    ok…. sitä pelkäsin.  taitaa olla höpö höpö hommaa todellisen torjunnan kanssa.

    Aimo Jortikka
    mehtäukko

    Ja ens kesästä alkaen energiapuun hakkuissa on havupuulla myös käytettävä torjuntalitkuja.

    suorittava porras suorittava porras

    Taitaa kantokäsittelyn aikarajat vähän loiventua , kun 90% kantokäsittelystä pitäisi tehdä(on tähän asti tehty) urealla . Aineen saatavuudessa on ongelmia ja hinta kolminkertainen edellisvuosiin nähden. Veikkaan , että energiapuille ei kannata ainetta ruikkia. Pienten kantojen käsittelyssä(/joukkokäsittely) suurin osa aineesta lentää kanervikkoon ja ainekustannus kinntomottia kohden on jo isompi , kun puusta saatava kantohinta.

    Apli

    Joskus hieman epäilly että onko tuon litkun levittämisessä mitään järkeä? Ainakaan pienenpien puiden osalta, levitetäänkö sitä edes kaikissa maissa ollenkaan? Vai onko ns suomalainen hulluus?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)