Keskustelut Puukauppa UPM pettää puukaupassa

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 116)
  • UPM pettää puukaupassa

    Mielenkiintoista keskustelua UPM:n omilla nettisivuilla osoitteessa:

    https://www.facebook.com/Metsamaailma/

    Lainaan tähän osan omalla nimellään (Toivo F. Hyvärinen) kirjoittajan jutun:

    ”UPM:n omilla nettisivuilla UPM PUUKAUPPA –otsikon alla kirjoitetaan mm näin:
    …”Onnistunut puukauppa alkaa yhteydenotolla UPM:n metsäasiakasvastaavaan”…
    Monivuotisena UPM:n osakkeenomistajana uskaltauduin kerrankin luottamaan UPM:n lupauksiin ja myin leimikkoni UPM:lle. Hakkuu tapahtui nyt kevättalvella 2016.
    Kun tuli tilityksen aika, niin vaikka puumäärä oli kasvanut noin 1400 kuutiosta yli 1600 kuutioon, niin rahaa oli kuitenkin tulossa vähemmän kuin metsänhakkuusopimuksessa oli arvioitu. Epäilykseni heräsivät.
    Kun ryhdyin selvittämään asiaa, niin siitä vasta alkoikin UPM:n edustajien kiemurtelu, venkoilu ja jopa muistin menetys. Ns motolistoja ei tahtonut löytyä millään käyttööni.
    Olen hankkinut kahdelta ulkopuoliselta taholta toisistaan riippumattomat selvitykset siitä, miksi hakkuu on mennyt metsänomistajan kannalta huonosti. Syy on männyn ja kuusen katkonnassa. Selvää tukkia on mennyt kuitupuupinoon. Loppulausunnoissa todetaan, että UPM:n katkonta on ollut törkeän huonoa leimikossani.
    Erittäin maltillisten laskelmieni mukaan, jotka olen tehnyt yhteistyössä MHY:n kanssa, tappioni on 10.400 euroa. Tämän summan olen vaatinut UPM:ltä maksuun.
    UPM:n edustajat eivät halua neuvotella eikä millään lailla sovitella vaan kylmästi vetäytyvät ”huonomuistisina” suuren pörssiyhtiön siipien suojaan, vaikka vastapuolena on luottamukseen perustuvan puukaupan myyjäosapuoli, joka on vielä UPM:n pitkäaikainen osakkeenomistaja. Kannattaako pörssiyhtiön pitää palkkalistoillaan asiakaspalvelutehtävissä ”huonomuistisia” henkilöitä? Luottamus ja sen menetys on huono asia myös pörssiyhtiölle. Vai mitä siellä UPM:ssä ajatellaan?”…

  • Visakallo

    Ikkunoiden ostajataho, rakennussuunnittelu  ja rakennusliikkeet eivät hyväksy kuin oksattomaksi tehdyn karmin ja puitteen. Näin vältytään pihkavuodoilta ja sitä kautta valituksilta ja korjauksilta.

    sitolkka

    Minä taas en sahureille myy. Tekevät vain parhaat tukit päältä ja loput menee läpikulkueränä sellunkeittäjille.

    Jätkä

    Käytiin porukalla Ranualla tutustumassa ”Ranuan ihmeeseen”, eli verkottuneeseen puunjalostusyrittäjien toivemaahan.

    Oli monenlaista tekijää ja kaikki meni kaupan.

    Suurin ongelma heillä tuntui olevan laadukkaan raaka-aineen puute. Olisivat maksaneet meikäläisten tyvilumpeista sahatuista kolmimetrisistä lankuista kaksi kertaa vientihinnan – ja mielellään.

    Siellä myös näki, millaisen tilin teki firmalle se rimojen kääntelijä, jos sellainen oli . Valmiin liimalevyn hinta tuplaantui, jos rimat olivat oikein pyöritelty.

    Ammatti Raivooja

    Tuollasessa karmitehtaassa linjasto on aika automatisoitu, siellä kukaan rimoja kääntele niinku jossain puusepän verstaassa. Tuo karmin teko tapahtuu just niinku visakallo sano. Se on tosi pientä pätkää mistä se keppi tehään mitä liimataan sitten rinnakkain.

    Puuki

    Puukerrostalojen rakennesuunnittelija (tai saattoi olla puurak.firman toimitusjohtaja)kertoi, että ainoa ongelma puurakentamisessa on puun oksat.

    Oksattoman ja pienoksaisen lujuusluokitellun sahatavaran arvostus saattaa hyvinkin nousta Suomessakin nykyisen puurakentamisen uuden tulemisen vaikutuksesta sille tasolle, että sillä on selvä vaikutus myös laadukkaan puun tuottajahintaan.  Vuosikymmenien ajan ei ole arvostettu hyvälaatuista puuta sille kuuluvalla tavalla, kuin vasta lopputuotteena.

    Kaikkea puusta tehtävää arvotavaraa kun ei voi eikä kannata tehdä sormijatketusta ja/tai liimapuusta. Mm. kantaviin rakenteisiin tulevan puutavaran pitää olla lujuusluokiteltua, ja sitä on parasta tehdä tasalaatuisesta puusta.

    Jätkä

    Myönnetään, että pelkkiä karmeja tekevässä tehtaassa en ole käynyt, mutta tehtaassa, joka tekee sekä karmit, että oven, olen käynyt, kuin myös tehtaassa, joka on tehnyt ikkunoita pokineen ja karmeineen aina lasituksiin asti.

    Vaikka siellä sormijatketaan lähes kaikki, ovat he olleet huolissaan puutavaran laadusta, varsinkin puusepäntuotteiden kanssa.

    Nyt pitää lipastot jo maalata sisäpuoleltakin, että virheet peittyy.

    Jätkä

    Puukille. Kaikki rakennuspuutavara pitää jo olla lujuusluokiteltua ja leimattua. Pikkusahat putoaa pelistä pois, ellei siellä ole leimauslupaa. Jobbarit tekee tilin ostamalla sahatuottoista tavaraa sahoilta ja lajittelemalla nostaa sen arvon korkealle, kunhan on lajittelulupa ja leimasin kunnossa.

    Puuki

    Laatu vaikuttaa niin paljon lopputuotteiden arvoon, että teollisuuden tapa ostaa tukit yhdellä hinnalla on osin arvokkaimman tukkipuun hankkimista ryöstöhinnoilla, hyvälaatuisen tukkipuun kasvatusta ehkäisevää ja alan kehittymistä hidastavaa toimintaa.

    jees h-valta

    Onhan niitä laatuhinnoitteluja yritetty mutta minulle on ISO firma kertonut että aika nopeaan keksittiin että myytiin vain ne laatutyvet kovalla hinnalla heille ja se tavistavara muille kun se oli tietysti heikoin heillä. Kun se oli OIKEASTI laatuhinnoittelua koko rungon osalta. Eli metsänomistajat sen valitettavasti kusetti, hyvän ajatuksen.

    Ammatti Raivooja

    Eipä ole näkynyt pätkistä tehtyä karmia jätkät

    Miten voi olla näkemättä sormijatkos linjastoa jos on käyny tehtaalla?

     

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 116)