Keskustelut Metsänomistus UPM narraa metsänomistajia ekovalheen loukkuun

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
  • UPM narraa metsänomistajia ekovalheen loukkuun

    Merkitty: 

    UPM houkuttelee metsänomistajia mukaan FSC -ryhmäsertifiointiin. Maailman FSC-sertifioiduimmat metsät, pinta-alalla mitattuna, huojuvat Venäjällä. Oheisesta linkistä löytyy WWF:n Venäjän metsäjohtajan käsitys sertin ansainneista metsistä. Minulle on tullut hyvin samanlainen käsitys Karjalan, Vologdan ja Komin alueiden metsiin tekemiltäni työreissuilta.

    UPM lupaa maksaa FSC -sertifioidullle puulle lisähintaa, mutta ei kykene tai halua kertoa, paljonko!?

    Voin vakuuttaa, että hyvin vähän verrattuna siihen, mitä metsänomistaja menettää esimerkiksi 5%:n suojeluvaatimuksen ja monien muiden ehtojen takia.

    Ruotsin ”mtk”:n eli LRF:n edustaja tutki omassa metsässään, riittääkö 20 kruunua/kuutiometri -sertilisä kattamaan FSC:n aiheuttamat puuntuotannon ja myyntien supistumiset. Ei riittänyt alkuunkaan.

    Uusia kriteereitä tulee FSC-sertifikaattiin varmasti, esimerkiksi tietty %-osuus metsäalasta on pidettävä jatkuvapeitteisenä. Tämä vaade on pian arkieloa FSC:n ekoautuuteen haksahtaneille.

    Saksan, Sveitsin, Itävallan ja Ruotsin yksityisistä metsänomistajista hyvin harvat ovat erehtyneet FSC:n kelkkaan eikä meidän kannata toimia toisin.

    Ennen tarkastin maito- ja jugurttipurkista rasvaprosentin, nyt mahdollisen FSC-merkinnän; jos sellainen löytyy, jää purkki kauppaan.

    Noloa on löytää perinteikäs metsäjättimme eksyneenä valheiden viitaan luontopaimenen riimu kaulassa.

    Kiintoisaa olisi tietää, miten paljon valuuttaa syö metsätalous-teollisuus arvoketjusta maailmalla kymmenet erilaiset ekoleimat ja sertifikaatit. Niiden uskottavuus ja elinkaari alkavat olla lopuillaan, joten entistäkin oudompaa on rahatarkan UPM:n istuminen kusiaispesään suomalaiselta talonpojalta narratuilla housuilla.

     

     

     

     

     

  • Timppa

    Et ottanut Suorittava kantaa siihen, että jatkuva kasvatus pudottaa metsien kasvua.

    Oletko siis todellakin sitä mieltä, ettdeivät leimikoita osaa rajata tai näkemäraivauksia hoitaa muut kuin FSC-sertin tilat.

    Taimikoiden perkaustikastot eivät kerro koko totuutta.  Alle puolen hehtaarin aukot jäävät pois varmuudella.  Muutkin ehdot karsivat osan taimikoista korvausten ulkopuolelle,  Meillä on aina välillä kuvioita, joita ei tarvitse varhaisperata, koska hirvet syovät muut vesat kuin lepät, joita ei juurikaan kasva.  Pari kuviota on, joita ei ole tarvinnut perata koskaan juuri tuon hirvien toiminnan ansiosta.

    Taviokuurna

    FSC on todellinen ale-ekoleima. Venäjä sai tukkualennuksen, kun FSC piti saada laajaksi ja pian. Itävallan, Saksan, Sveitsin eikä Ruotsinkaan yksityisille puuntu0ttajille FSC ole kelvannut kuin pienelle vähemmistölle.

    Irvokasta minusta on se, että yksiltä vaaditaan, ja toinen iso hieman idempänä saa tehdä mitä vain eli hakata aukkoa luvalla ja varkain, hoitotöistä viis.

    Opiskelukaverini veti MMM:n ja Venäjän yhteisen hankkeen, jossa maan luoteisosaan perustettiin metsänuudistamisen ja taimikonhoidon näytealat ihan viimeisen päälle. Sinne sitten bussilla retkelle suomalaisia ja venäläisiä projektin osanottajia.

    Votkamalja nousi tiuhaan ja iivana toitotti jatkohankkeiden tärkeyttä. Lopputilaisuudessa kaverini työlääntyneenä totesi jatkoanomuksiin, että perustyö on tehty, projekti päättyy ja maat ja taimikot ovat teidän vastuullanne

    Työlääntyminen johtui siitä, ettei perustetuista näytealoista ollut huolehdittu lainkaan, vaan niin männyn kuin kuusenkin mallialueet olivat pahoin vesottuneet.

    Tällaisen maan koivusta tehty maitotötsä leimataan FSC:llä, jonka edustajat eivät osaa lainkaan hävetä, eivät sertihaureutta sen kummemmin kuin auto- ja öljyteollisuuden lahjuksiakaan.

    Metsäjätit jättävät kustannukset puuntuottajien piikkiin; tai mistä minä tiedän, kuinka korkeat anerahat lähtevät ekoleikkielinkeinon sisseille.

     

    Gla

    Suorittava: ”Mitä lehtipuusekoitukseen tulee, ei 10% ole lainkaan paha verrattuna siihen , kun palstalla hoitamattomuuden ansiosta suhdeluku on 90% aisakoivun mittaa olevia kampiakselikoivuja.”

    Miksi teet noin naurettavan vertailuasetelman? Entä miten fsc liittyy tähän? Meinaatko vakavissasi, että hoitorästiomistaja ryhdistäytyy sertifikaatin myötä. Vai päätääkö hakea sertifikaattia, kun saa itsensä ryhtiin.

    ”Tuolla edellä kaipailtiin faktoja FSC:n eduista. Omat kokemukseni perustuvat kahden eri yhtiön ja heidän hoitosopimustilojensa tilanteeseen. Vaikka kyseessä on vasta siirtymävaihe , taimikoiden hoitotilanne on parantunut merkittävästi muutaman vuoden takaisesta ,korjuuolosuhteet ovat parantuneet ja toiminta kaikilta osin selkeytynyt.”

    Mikään muu kuin uusi sertifikaatti ei ohjaa yhtiöitä? Ei esim. metsätalouden kannattavuus riippumatta siitä, onko sertifikaattia vai ei. Eli millään tavalla kommentisi ei liittynyt faktoihin. Se oli asenteesi muokkaama mielipide.

    ”Maalaisjärjen käyttökään ei ole kiellettyä .”

    Sinäpä sen sanoit.

    Rane2

    ”Ainakin niiden asiakkaiden metsänhoidon taso on parantunut selvästi ,jotka ovat valinneet FSC:n.”

    Suorittavalta kaipaan edelleen faktaa väitteelle.Miten tiedät että jollakin tilalla on hoidettu metsiä huonommin ennen FSC-järjestelmään liittymistä?

    jees h-valta

    Suorittavan tietämys perustuu tasan yhden firman FSC-sertiin. Eli Metsä-Group ja sen omat metsät. Eihän konemies edes muiden serteistä mitään tiedäkkään. Mielestäni minullakin on molemmat ja se ei ole koskaan näkynyt yhdessäkään kaupassa mitenkään. Kait he sitten muulla tapaa koittavat pitää metsäni suuripiirtein sertivaatimusten mukaisena. Itseasiassa minäkin suojelen metsissäni enemmän kuin ostaja. Vielä kauppaa tehdessämmekin.

    suorittava porras

    Pikkuisen ontuvia nuo Jessen arvailut . Minulla on voimassa olevat lisenssit toimia sekä Groupin että UPM:n leimikoilla.FSC-sertifikaatin edellyttämät tutkinnot olen suorittanut molemmille firmoille erikseen . Pohjana tietenkin aiemmin suorittamani luonnonhoitotutkinto . Groupin työmailla kuluu luonnollisesti suurin osa ajastani ,mutta UPM:n puolella kokemuksia kertyy vuosittain viikoista kuukausiin. Grouppiin sidoksissa oleva omistajataho on ollut pääasiallinen työllistäjäni viimeiset 15 vuotta . Työmaat sijaisevat neljällä eri paikkakunnalla Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Olen ollut etuoikeutetussa asemassa siinä suhteessa ,että olen voinut seurata metsien käsittelyn kehitystä sekä yhtiöiden ,että yksityisten mailla . On todettava ,että yhtiöt ovat edelläkävijöitä ja toiset tulevat perässä ,jotkut hyvinkin kaukana.Tämä on tilanne sertifiointienkin suhteen.

    PS. Jesseä kehottaisin tarkistamaan kiireesti sertifiointiluokkansa . Pikkuisen epäilen ,että kriteerit FSC:n suhteen eivät täyty. Meille työohjema kerto ko tason tai sen ,että kohde ei ole sertifioitu.

    Lenkopetäjä

    Onko se metsänomistaja se tärkein elukka tässä pallossa.jos teille inisijöille ei mikään passaa nii me duunarit ammutaan ja syödään hirvet ja vielä hoidetaan teijän metät kun ette siihen ite pysty.menkää töihin saatana ja lopettakaa tuo kitinä

    Rane2

    Lenkopetäjä kiteytti osuvasti kuka nykyään määrää mitä ja miten metsänomistajien metsissä touhutaan.

    Tämä että suorittava on käynyt muutaman kurssin tuli jo selväksi.Vielä kun kerrot mihin perustuu väite että metsänomistajat hoitavat metsiään huonommin ennen FSC-sertifiointia?

    Timppa

    Ja vielä uudelleen.  Onko mielestäsi hyväksi pudottaa Suomen metsien kasvua?  Sitähän FSC:n noudattaminen merkitsisi.

    Arnold Layne

    Ostin UPM:ltä taannoin tilan ja se on ilmeisesti ollut UPM:n sertifikaattien alla. Hakkuu- ja hoitorästejä oli noin puolella alaa. Kukaan kenelle olen puuta myynyt ei ole kysellyt minkään sertifikaattien perään.

    Huuhaata ja cityvihreitten viherpesua koko sertifikaatit.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)