Keskustelut Metsänomistus UPM narraa metsänomistajia ekovalheen loukkuun

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)
  • UPM narraa metsänomistajia ekovalheen loukkuun

    Merkitty: 

    UPM houkuttelee metsänomistajia mukaan FSC -ryhmäsertifiointiin. Maailman FSC-sertifioiduimmat metsät, pinta-alalla mitattuna, huojuvat Venäjällä. Oheisesta linkistä löytyy WWF:n Venäjän metsäjohtajan käsitys sertin ansainneista metsistä. Minulle on tullut hyvin samanlainen käsitys Karjalan, Vologdan ja Komin alueiden metsiin tekemiltäni työreissuilta.

    UPM lupaa maksaa FSC -sertifioidullle puulle lisähintaa, mutta ei kykene tai halua kertoa, paljonko!?

    Voin vakuuttaa, että hyvin vähän verrattuna siihen, mitä metsänomistaja menettää esimerkiksi 5%:n suojeluvaatimuksen ja monien muiden ehtojen takia.

    Ruotsin ”mtk”:n eli LRF:n edustaja tutki omassa metsässään, riittääkö 20 kruunua/kuutiometri -sertilisä kattamaan FSC:n aiheuttamat puuntuotannon ja myyntien supistumiset. Ei riittänyt alkuunkaan.

    Uusia kriteereitä tulee FSC-sertifikaattiin varmasti, esimerkiksi tietty %-osuus metsäalasta on pidettävä jatkuvapeitteisenä. Tämä vaade on pian arkieloa FSC:n ekoautuuteen haksahtaneille.

    Saksan, Sveitsin, Itävallan ja Ruotsin yksityisistä metsänomistajista hyvin harvat ovat erehtyneet FSC:n kelkkaan eikä meidän kannata toimia toisin.

    Ennen tarkastin maito- ja jugurttipurkista rasvaprosentin, nyt mahdollisen FSC-merkinnän; jos sellainen löytyy, jää purkki kauppaan.

    Noloa on löytää perinteikäs metsäjättimme eksyneenä valheiden viitaan luontopaimenen riimu kaulassa.

    Kiintoisaa olisi tietää, miten paljon valuuttaa syö metsätalous-teollisuus arvoketjusta maailmalla kymmenet erilaiset ekoleimat ja sertifikaatit. Niiden uskottavuus ja elinkaari alkavat olla lopuillaan, joten entistäkin oudompaa on rahatarkan UPM:n istuminen kusiaispesään suomalaiselta talonpojalta narratuilla housuilla.

     

     

     

     

     

  • Visakallo Visakallo

    UPM päätti aikoinaan liittoutua sellaisen vihollisen kanssa jota se ei pystynyt voittamaan. Ongelmana tahtoo olla, että vihollisen ruokahalu kasvaa rajattomaksi.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Samoilla linjoilla myös StoraEnso.Vuosi sitten olin heidän tilaisuudessa,jossa kovasti FSC-sertikaattiin kannustettiin,Euron motille silloin lisähintaa lupasivat,koska kotimaasta ei nykyisin riittävästi kuulema ole tarjolla länsi-eurooppalaisten painotalojen kaipaamaa FSC kriteerien puuta.Vaatimukset metsänkäsittelyssä olivat sen verran kalliit metsänomistajalle,että sanoin ,että 5€ kuutiolle pitäisi lisähinnan vähintään olla,että harkitsisin.

    mehtäukko

    Hyvä aloitus ,Taviokuurna.

    Rane2

    Edelleenkin ihmetyttää että luontojärjestöt ovat vaatimassa avohakkuista luopumista kaikille muille paitsi itse hallitsemalleen FSC-sertifikaatille.

    Metsuri motokuski

    Mikäs valhe tuo on ? Voihan ne maksaa jonkin korvauksen, mutta jokaisella metsänomistajalla on valinnanvapaus liittyykö sertifikaatiin vai ei.  UPM tuskin on luvannut että minkälainen seurannaisvaikutus sertifikaatiin liittymisestä on. Onko ne metsänomistajan kannalta positiiviset vai negatiiviset. On paljon puunmyyjiä jotka haluavat että heidän puitaan hakataan kyseisen sertifikaatin mukaan. On sitten tulos mitä tahansa. Minusta voisi vaikka meidän Metsähallitus liittyä kyseiseen sertifikaatiin. Oli taas niin ylentävää kulkea heidän maillaan viikonloppuna kun oli varmaan 50 ha aukko joka oli pistetty sileäksi kerta hakkuulla. Joitakin metrin taimikkopuskia oli välissä ja jättöpuuryhmiä.

    suorittava porras suorittava porras

    Kaikki kolme ”suurta” näyttävät  siirtyvän FSC-setifikaatin piiriin . Yhtiöiden omia metsiä käsitellään jo ko sertifikaatin edellyttämällä tavalla. Yksityisityiset maanomistajat voivat edelleen toimia mielensä mukaan omilla tiluksillaan,jos niin haluavat. Yhtiöt näkevät FSC:n enemmän mahdollisuutena ,kun uhkana. Markkinat määräävät toimintamallit.

    Rane2

    Kolmelle suurelle myymäsi puut voivat olla ”kontrolloitua puuta”,eli ne muuttuvat FSC-sertifioiduksi puuksi vaikka et olisikaan FSC-sertifioinut metsiäsi.Vaikuttaa riskaabelilta touhulta.

    https://fi.fsc.org/fi-fi/sertifiointi/kontrolloitu-puu/kontrolloitu-puu-ja-kansallinen-riskinarvio-ukk

    suorittava porras suorittava porras

    FSC- sertifioiduissa metsissä ei saa olla hoitorästejä . Tämän vuoksi kyseinen järjestelmä saattaa närästää monia. Hoitamalla aktiivisemmin puun tuotantoon parhaiten sopivia alueita voidaan metsätalouskäytön ulkopuolelle jättää sertifikaatin edellyttämiä isompia alueita ja vyöhykkeitä metsän tuoton/ kasvun kärsimättä lainkaan . Joka haluaa metsien hiilinielun kasvavan , kasvattaa metsiään FSC -sertifikaatin edellyttämällä tavalla.

    Taviokuurna

    Niinpä, suoritappas lukien Venäjän WWF:n asiantuntijan kirjoitus maan metsistä. Ehkäpä ei siellä synny taimikonhoitorästejä valtaville FSC-tanhuville kun ei käytännössä metsiä viljelläkään. Jos metsää jättää pois tuotannosta, niin minun saamien aritmetiikan oppien mukaan tuotto kärsii.

    suorittava porras suorittava porras

    Eiköhän keskitytä Suomen tilanteeseen. Ainakin niiden asiakkaiden metsänhoidon taso on parantunut selvästi ,jotka ovat valinneet FSC:n. Antaa ryssien ryssiä oma hommansa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)