Keskustelut Metsänomistus Ummikkona metsään

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)
  • Ummikkona metsään

    Niin kävi että kaupunkilaisesta tuli metsänomistaja moninaisten vaiheiden kautta. Tuli akotuttua ja sitä kautta osakkaaksi jakamattomaan perintömetsään. Muilla osakkailla ikää sen verran, että kaksien lasien läpi kestää katsella vanhoja hakkuukuvia. Mustavalkoisia. On tullut googletettua jos ja vaikka mitä. Itse työmatkaa kuljen Porvoo – Espoo välillä julkisilla. Kevään ajan jokainen matka mennyt metsäasioita tutkiessa. Heinäkuussa alkaa loma ja olisi tarkoitus mennä tutustumaan metsäomaisuuteen oikein ja kunnolla. Palsta on Kerimäen suunnassa. Onko hyviä neuvoja miten tulisi edetä? Olisi halu ensimmäisenä saada selville missä tilan rajat kulkevat. Minkälaista metsää on ja onko minkä verran harvennukselle tarvetta entä onko rahaksi muutettavaa metsää minkä ja verran. Googlen mukaan pitäisi ottaa yhteyttä metsämaailma.fi, storaensometsä.fi, lahienergia.fi, metsäforest.fi, mhypuukauppa.fi, metsakeskus.fi, jne jne………
    Näiltä sivuilta löytyisikö ihan käytännön apua? Kuka ihminen tietäisi mitä pitäisi nyt tehdä?

    Avusta enemmän kuin kiitollinen.

  • Planter Planter

    Tilan paikantamiseen on varmaankin helpoin tapa maanmittauslaitoksen karttapaikka. Kiinteistötunnuksella löytää oikean tilan ja saa näkyviin rajat. Ilmakuvasta näkee karkeasti missä on aukkoa, taimikkoa tai varttunutta metsää. Sitten eikun saapastelemaan paikanpäälle GPS-kännykkä kourassa, ettei eksy.

    Metsäkeskuksen ilmaisesta metsään.fi palvelusta saa karkeaa tietoa puuvaroista, hakkuumahdollisuuksista ja hoitotarpeista, mikäli alueelta on jo olemassa laser-keilaustiedot.Rahalla saa perusteellisemman metsäsuunnitelman.

    Etämetsänomistajan kannattaa ehkä olla yhteydessä paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen. Syksyllä voi käydä vaikka Metsäkeskuksen metsänomistajakursseja.

    https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

    http://www.metsaan.fi/

    http://www.mhy.fi/etela-savo

    https://www.metsakeskus.fi/metsasuunnitelma

    http://www.otso.fi/Ajankohtaista/tabid/440/ArticleID/69/Default.aspx

    https://www.metsakeskus.fi/metsanomistajakurssit

    hemputtaja

    Planterin ohjeet ovat ihan hyvät, jos kerran olet ainoa kulkukelpoien.

    Jos luin oikein, kannattaa lisäksi muistaa, että metsän omistaja on perikunta. Vaikka muut jäsenet eivät kelpaisi enää edes käkikelloksi, niin huonolla tuurilla osakkaista vähintään yksi sanoo ei – joka asiaan. Jos perikunta koostuu vain vaimosta, niin suuttuessaan voipi sanoa ei kahteenkin asiaan.

    mehtäukko

    Jos aloittaja on kiinnostunut metsätalouspuolesta vakavissaan, yksi tie olisi varovasti tiedustella toisten odotukset ja toiveet. Jos vaikkapa peräti haluaisivat luopua osuuksistaan, lunastat muut ulos.

    Omaan sottaan lähes aina parempi.

    Rane2

    Ihan ei selvinnyt aloittajan lähtötaso mutta tämmöiset metsäkeskuksen aloittaville metsänomistajille järjestettävät kurssit ei ainakaan haittaisi.Nuo osto-organisaatioiden miehet voi viedä tietämätöntä kuin kuoriämpäriä,vaikka ei tietenkään pidä yleistää.

    arto arto

    Soitto paikalliseen mhy. Jos jäsenmaksu maksettu sieltä ilmainen metsäkäynti. Ammattilaisen kanssa, Hän osaa selittä mitä tehdä. voi sitten verrata mitä itse olisit tehnyt. Samalla kilpailut puukaupalle siinä se.

    Ei kiirettä.

    Säärivarsi leimikossa”kiipiijän”kannattaa nuolasta oikeasta lovesta!.

    Jos kerran on metsään.fi  suunnitelma,niin eiköhän ne rajatkin löydy.Turha tänäpäivänä selittää mutua.

    Jätkä

    Jakamaton kuolinpesä voi olla hankala rasti. Olisi hyvä, jos ”akkasi” olisi vielä sen verran elossa mukana, että sokeri suussa sulaisi. Nuo ohjeet edellä on ihan hyvät. Hanki edes kartat alueista ja jos pinta-alaa on paljon, kannattaa ottaa selvää myös metsän tilasta.

    Akka voisi järjestää jonkinlaisen kokouksen, jossa päivitetään tilanne muiden osakkaiden kanssa.

    Minä en välttämättä sitoisi itseäni väkisin metsään, mutta jos olisi mahdollista se saada itselle, niin se tietty olisi ihan hyvä. Parasta olisi, jos te akan kanssa omistaisitte koko roskan.

    Jos et metsistä paljoa ymmärrä, niin sopikaa kuolinpesän kanssa, että ostatte ensin MHY:n toimihenkilöltä päivän – pari, jolloin kuljette metsät läpi karttojen kanssa ja nauharullat kädessä. Akkasi voisi olla mukana ja eväskahvit mukaan metsään.

    Luultavasti puunmyyntikin olisi mahdollinen, jolloin saisi rahaa metsän kuluihin, mm. veroihin ja RS-hommiin jne.

    Apli

    Kun minusta tuli metsänomistaja toki siitä on yli 25v aikaa niin ensimmäisenä kiersin rajat, merkkasin ne huolella, sitten aloin tutustua metsääni, kävin siellä usein, mukana oli niin yhtiöiden kun Mhy:n edustajia kysely oli kovaa… Vuosien varrella on tullut kokeiltua kaikenlaista, nykyään mennään aika maltilla, Mhy;tä en enää juurikaan käytä, yhtiöiden miehet käy vain kun tehdään puukauppoja ne hoidan itse, kuten kaikki muutkin paitsi en kaikkia istutuksia, konekylvöäkin on kokeiltu ensimmäisen ja viimeisen kerran. Metsä on hienoa asia hurahdin siihen täysin, ei muuta kun tutkimaan ja tutustumaan siitä se lähtee pikkuhiljaa.. Metsätalous-suunitelma on hyvä teettää niitä tekee Mhy:t ja ainakin metsäkeskus.

    Tolopainen Tolopainen

    Tuommosella perikunnan metsällä ei tee mitään, etsikää ostaja ja unohtakaa koko roska. Ei metsää kannata missään tapauksessa nyt ostaa.

    pihkatappi pihkatappi

    Paljon on perikuntien metsiä, joissa ei ole tehty yhtään mitään ainakaan kymmeneen vuoteen. Jos hyvä tuuri käy, puustot ovat varttuneita. Pahimmassa tapauksessa noita ei saa edes raivaussahalla kunnolla tuottavaan kuntoon ja moto kääntyy rajalla. Kannattaa suhtautua neutraalisti, vaikka olisi tilaisuus lunastaa itselle, itse et pysty ränsistynyttä kunnostamaan ja kaiken palvelun ostamalla tulee niin kalliiksi että ei kannata. Metsään.fi on varmaan se ensimmäinen paikka, mistä kannattaa katsella kuviotietoja. Jos tunnet jonkun metsäammattilaisen, hänen kanssaan noistakin tiedoista ja ilmakuvista selviää, minkälainen aarre siellä Kerimäellä on tai sitten ihan metsäyhtiön tai Mhy:n toimihenkilön kanssa, jolloin tietysti on muistettava heidän intressinsä vaikuttavat pahimmillaan paljolti suosituksiin. Minä ottaisin avuksi sekä Mhy:n toimihenkilön, että puufirman miehen ja sitten kysyisin vielä tämän jälkeen mielipiettä jossain foorumissa (metsälehden keskustelut).

     

    Niin ja kannattaa toimia heti, kuten olet jo suunnitellutkin. Metsätilojen myynti taitaa nykyisin olla kannattavinta metsätalouden harjoittamista, mutta onhn se metsätilallisena olo mukava harrastus.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)