Keskustelut Puukauppa Ukrainan sodan päättyminen puun hinta

  • Tämä aihe sisältää 18 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Mehtäeläin toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Ukrainan sodan päättyminen puun hinta

    Paljonkohan puun hinta kenties nousee sodan päätyttyä?
    Sodan jäljet pitäisi korjata, mutta miten käy?
    Ja miten vaikuttaa, jos esim USA vaipuu taantumaan ja Kiinankin talous yskii?
    Onkohan kellään rahoja joilla nyt tuhotut kaupungit rakennettaisiin uudelleen?

    Näitä pohdiskelen nyt kun suunnittelen päätehakkuuta. Pitäisikö sittenkin vielä odottaa sodan päättymiseen asti?

  • Metsäkupsa

    En usko suureen puunhintapiikkiin, sota päättyy Ukrainan osalta alueluovutuksiin. Länsi on asiansa munannut, ei mene kai Venäjän anastamia alueita aleta uudelleen rakentamaan. Ukrainalle taasen jäävillä alueilla eniten ovat voimalat ja sähköverkot kärsinee. Niiden korjaamiseen ei paljon puuta tarvita, kuin alemman sähköverkon pylväisiin. Itse en jää odottelemaan, vaan puut pinoon ennen vihersosialisointia.

    Apli

    Olen samaa mieltä Metsäkupsan kanssa, myyntiin vaan leimikko, oma tyly veikkaus puun hintojen suhteen on että laskuun mennään tukissa ja jopa kuidussakin, syitä on monia. Maailman ja varsinkin Kiinan rakentaminen ja talous kääntyy laskuun, edessä on vaikeita vuosia, sellun parhaat hinnat nähty pulkkamäkeä tiedossa, johtaa tehtaiden käynnin laskuun, UPM tuloksesta näki että paperitehtaita on edelleen liikaa ja niitä suljetaan myös suomesta ja ruotsista, kaukolämpöä tehdään yhä enemmän sähköllä ei puulla johtuen teollisuuden sähköntarpeen vähenemisestä ja sitä kautta sähkön hinnan laskusta. Sota ei ole ihan heti loppumassa. Toivottovasti olen väärässä.

    Visakallo

    Oma osansa on myös ympäristöjärjestöillä, jotka tuntuvat Suomessa vain koventavan linjaansa, vaikku poliittinen suuntaus maailmalla on muiden ongelmien ilmaannuttua jo lientymään päin. Alkaa valitettavasti tuntua siltä, että Suomesta ollaan jälleen leipomassa turvasatamaa ja ulkoilma-museota hieman samaan tapaan kuin 90-luvulla Neuvostoliiton romahdettua. Suomi oli silloin ainoa Neuvostoliiton vaikutuspiirissä ollut maa, joka ei tehnyt tiliä vieraan vallan kanssa toimineiden henkilöiden suhteen.

    KeMeRat

    Ykä menee nyt melkoisella aasinsillalla ajassa taaksepäin. Eikös meillä ollut taas hetki sitten hyvä yrittäjän yrittää?

    Visakallo

    KeMeRat, kysymys olikin ympäristöjärjestöjen nykyisestä toiminnasta. Oletko sitä mieltä, että kaikki ne aivan vilpittömästi ovat ajamassa aina Suomen etua?

    Rukopiikki

    Mitä on Suomen etu. Eikös kollektiivinen yhteinen maan etu ole sosialismia. Nykyään markkinaliberalismissa ei ole rahalla kotimaata ja tärkeintä on vain yksilöiden ja yhtiöiden etu.

    Jalmari Kolu

    No voidaan elää aina toivossa. Niin teen itsekin. Mutta realiteetit ensin:

    a) Venäjän hyökkäyksen ansiosta on suuri osa maata pilalla ja sen siivoaminen miinoista, rautaromusta ja sun muusta sodan jäljestä ottaa ainakin 10 vuotta ja jonkun on maksettava se ensin, ennen kuin mitään voidaan rakentaa.

    b) Kuinka paljon länsimaista tai pohjoismaista puuta rakentamiseen tarvitaan? Yleensä tuolla päin ei puurakentaminen samalla mallilla kuin meillä ole muotia ja esim. betonilaudoitusten ja pilarien kotelointi 60-luvun kirvesmiestyyliin on tuollakin jo unohdettu. Ja ukrainassa on omaakin puunjalostusta, tosin melko kehittymätöntä.

    Jos on päätehakkuukelpoinen kuusikko joka esim. hyönteistuhoriski tai myrskytuhoriskialueella, niin sen säilyttäminen ei ole kovin kannattavaa, vaan arvo voi romahtaa nopeastikin.

    Mutta jos niin kävisi että suomalainen havupuu valtaisi ukrainan markkinat kelpo hinnalla sitten joskus, niin uskon että metsän omistaminen muuttuu kannattavaksi.

    Positiivisimmat metsäihmiset ennustivat 80-luvun puolivälissä esim. että kunhan Kiinalaiset luopuvat seinälehtien lukemisesta ja alkavat tilata sanomalehdet kotiin, niin meidän paperikoneet ei pysähdy koskaan. No ei se ihan niin tainnut mennä..

    Timo Heikki

    Kiitos vastauksista! Taidan tehdä kaupat. Jotenkin hetki tuntuu sopivalta kun ei ole päällä mitään työmarkkina, talous, myrsky tai muuta hässäkkää. Ja hinta on kautta aikojen paras.

    Itämaan ihme

    Samoilla linjoilla Metsäkupsan kanssa. Venäjän alaisuuteen jäävät alueet ovat varmasti oman onnensa nojassa. Sama nähtävissä Suomelta saatujen alueiden kohdalla. Ei ole paljoa infra kehittynyt suomalaisten jäljiltä. Jättöalueita, joista ei monille ole enää vuosikymmeniin iloa.

    Mikäli Ukraina olisi tämän sodan jollain ihmeellä voittanut, olisi tilanne varmasti täysin eri. Silloin olisi työnnetty kaikki mahdollinen puutavara jälleen rakennukseen, Keski-Euroopan ötökkäpuista lähtien.

    Puuki

    Suomalaiset ei ole niin imperialistisia kuin venäläisten eliitti on. Selvä asia on että kuka järjestää hyökkäyssotia ja kuka ei.

    Puun hinnan nousua ei kannata odottaa Ukrainan sodan päättymiseen. Se on noussut jo nousunsa pääosin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)