Keskustelut Tekniikka Työvaatteet

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 54)
  • Työvaatteet

    Onko viiltosuojavaatteet  sekä hengittävät ja säänkestävät housut ja takki mukavat käytännössä käyttää.  Harrastelijalle turvavaatteet on kallis investointi. Löytyykö keltään kohtalaisen hyviä käytettyjä vaatteita sopuhintaan

  • Kiila.

    Eivät ne lopulta kalliit ole. Itsellä olleet aina halvimmasta päästä ja hyvin niillä on pärjännyt sen mitä harrastaja tekee alle 50 metsäpäivää vuodessa. Säänkestävät? Eivätkö sadeviitat ole erikseen? Metsätöissä hiki lentää ja ei helposti haittaa vaikka vesisade kastelee puseron märäksi.

    Hakametsä

    ”Harrastelijalle turvavaatteet on kallis investointi”.

    Jos näitä ei raski hommata, niin kannattaa jättää homma tekemättä tai teettää sellaisella jolla varusteet löytyy. Tulee sieltä päälle muitakin kuluja kuin pelkät turva-asusteet.

    Nostokoukku

    Harrastelijalle pohjelihaksen tai reisivaltimon katkeaminen on kallis ”investointi”. Vahinko sattuu harrastelijalle paljon todennäköisemmin kuin ammattilaiselle.

    Hakametsä

    ”Vahinko sattuu harrastelijoille paljon todennäköisemmin kuin ammattilaiselle.”

    Todennäköisyys on juuri näin, mutta kun niitä vahinkoja sattuu ammattilaisillekin.

    Jätkä

    Varusteita hankkiessa kannattaa harkita, millä suojavarusteella on todellista merkitystä.

    Kypärä – kuulosuojat ja silmikko on MS-hommassa tarpeen, mutta RS-työssä käytetään varsinkin kesällä paljon visiiriä ja kuulosuojaimia.

    Kun metsässä on yksin, on ns. turvapusero tarpeeton, monet työskentelevät T-paitasillaan.

    Kalliit turvakäsineet ovat käytännössä turhat, kunhan käyttää sahaa oikeilla otteilla.

    Viiltosuojahousut ovat M-sahan kanssa tarpeen, muissa töissä turhat (ja kalliit)

    Turvajalkineet on syytä olla MS- sahan kanssa, usein näkee kenkiä, joissa on sahan nirhaisuja. Elvistelyä on hankkia yli kolmensadan euron työjalkineet, kun alle satasella saa jo hyvät – ja jopa vedenpitävät.

    Mutta pitäkää sahat turvallisessa kunnossa unohtamatta sektorisuojaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jätkän lista on hyvä. Kypärää suosisin raivauksessa kesäaikaan suojana ötököiltä kuten paarmoilta ja isommassa taimikossa myös risuilta.

    Nostokoukku

    Oikeat neuvot Jätkältä. Sahat huollettava hyvin purkamatta oleellisia turvallisuuteen vaikuttavia osia. Ja ennen kaikkea: opeteltava teroittamaan terä / ketju oikein. Tylsillä nihraaminen on kaiken vaarallisinta, olipahan kyseessä moottorisaha tai puukko.

    arto arto

    Toissa keväänä oli vielä lumi maassa, talvella oli metrin verran lunta hankikelissä olin ennakko raivuilla  kuusikossa joka oli harvennuskohde paljon poistettavaa koivua. Oli kuusen latvan lumi katkaissut kaadoin ne koivut pois samalla tuli kuusen latva suoraan kypärään. Siitä olkapäälle. käsi oli kipeä viikon ei kärsinyt liikuttaa. Jos ei olisi ollut kypärä olisi käynyt pahasti.   Ja varusteet kuntoon jos vielä yksin työskentelee ,Puhelin rintataskuun . Jos se vahinko tulee niitä arvostaa.

    Visakallo Visakallo

    Samantapaisia kokemuksia on kuin artollakin. Joskus on kolahtanut kuiva latva tai oksa kypärään niin, että on pitänyt vähän aikaa ottaa lukua ja katsella tähtitaivasta. Käytän aina raivaussahatöissä kypärää.

    Jätkä

    No joo! Ne terät. Meillä on ollut metsänomistajia harjoitustyömailla ja kun niillä on oma saha mukana – Ei välttämätön, mutta moni tuo, kun on kysyttävää,- niin onhan niiden terissä kyllä paljon parantamisen varaa.

    Kiveen vetäisty terä vaatii vähintään kunnollisen viilauksen, mutta ketju on yleensä kerralla pilalla.

    Toki sahan huoltokurssi olisi tarjolla erikseen, mutta se vaatii isolla porukalla aikaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 54)