Keskustelut Metsänhoito Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 176)
  • Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

    Työttömyysmenot ovat kasvaneet jo kuuteen miljardiin euroon. Yrityksille työttömyyden kustannukset näkyvät työttömyysvakuutusmaksuissa. Tilannetta pahentaa viennin supistuminen jo kuudetta vuotta peräkkäin ja lasku jatkuu. Ainoa viennin ala, mikä selkeästi kasvaa, ovat osaavat ihmiset. Onko tästä kuolemanspiraalista ulospääsyä, ja miten se tehtäisiin?

     

  • reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Taidat olla sittenkin Anton -sarjaa, niin kevyeksi jää nuo tosiasioiden tuntemiset kuitenkin. Kova kohkaaminen ja uusien otsikoiden suolto selkäytimestä, niinkuin palstan trollien osaaan toki kuuluukin. Kuvittelin vähän enemmän, pahoittelen.

    Kun vähän yrittää tiivistää ja toivoisi faktoja pöytään niin meneekin hottöpuolelle. Ihanko ”verot niihin kuntiin”, nerokasta.

    Mukavaa illanjatkoa!

     

    Planter Planter

    http://www.stat.fi/artikkelit/2012/art_2012-03-12_004_002.gif

    http://www.metla.fi/metinfo/tilasto/julkaisut/vsk/taulukot/2013/luku04/vsk13_k4-2.png

     

    Rane2

    Anneli tuossa kyseli aiheellisesti tuon mainitsemani keskipalkan perään.Heitin sen ulkomuistista ja sehän oli tietysti väärin.

    Tilastokeskuksen mukaan yksityisen sektorin (kaikkien keskiarvoa en löytänyt)keskiansio vuonna 2015 oli 3574e/kk.Miehet 3974e ja naiset 3151e.Julkisen sektorin ansiot ilmeisesti laskisivat keskiarvoa suuripalkkaista virkamiehistä huolimatta.

    2015 mediaani eli se ansio jonka yli ja alle tienaa lukumääräisesti yhtä monta palkansaajaa oli 3170e/kk.Tuo Liettuan keskiansio 700e/kk ei ole mediaani ja on peräisin Suomen Liettuan suurlähettilään kirjoituksesta.

    Vuonna2013 keskiansio oli 3284e/kk.Joten todennäköisesti 2016 keskiansiot on aika lähellä tuota  mainitsemaani 3700e.

    Yritän jatkossa olla heittelemättä lukuja puolihuolimattomasti.

    Visakallo Visakallo

    Eipä sitten ollutkaan reservuaari-indeksistä helmälliseksi keskustelukumppaniksi. Minä ainakin esitin jotakin, jonka ressi heti tyrmäsi ja väheksyi, mutta ei kuitenkaan itse tuonut ainuttakaan omaa esitystä pöytään. Se ei valitettavasti ole kovin älylistä toimintaa.

    MaalaisSeppo

    Kaikki puolueet ovat suunnilleen yhtä syyllisiä Suomen heikkoon jamaan. Ehkä Persut ovat myönteinen poikkeus. Tämäkin siitä syystä, etteivät ole olleet aiemmin hallituksessa. Eivät ole siis ehtineet sotkea asioita yhtä paljon kuin muut.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Visakallolle kiitos oikein viihdyttävästä ketjusta.

    Kiitos Rane täsmennyksistä. Vieläkin tuntuu tuo keskipalkka kovin korkealta, jos otetaan mukaan julkinen sektori, jossa palkat ovat keskimäärin alemmat. En ole itsekään päässyt nauttimaan mainitsemaasi keskipalkkaa korkeampaa palkkaa kuin parin vuoden ajan, sen verran heikot ovat tutkijoiden liksat. No, ehkä tuottavuuskaan ei ole ihan huippua. ?

    Asumistukisysteemissä on nyt se ongelma, johon oksapuu edellä viittasi, että yleishyödylliset asuntoyhteisöt hyötyvät kyllä vuokralaistensa saamasta tuesta, mutta eivät maksa vuokratuloista veroa. Pitäisi laittaa verolle myös nuo yhteisöt, jotka maksavat asumistuilla rahoitetuista verottomista vuokrista saaduista voitoista jättiosinkoja ay-liikkeelle.

    Omista vuokralaisistani toiset oletettavasti nauttivat asumistukea. Ilman sitä pienituloisilla ei olisi mahdollisuutta asua pääkaupunkiseudulla. Asunnot ovat niin kalliita, että ilman asumistukea yksityinen vuokranantaja ei saisi riittävää tuottoa ja asuntoja ei tulisi vuokralle pienituloisille. Tuottoa ei kannata kadehtia, se on kulujen ja verojen jälkeen 2-4 prosenttia sijoitetulle pääomalle, eli samaa luokkaa kuin metsäsijoitus. Tästä ei ole vielä vähennetty remonttikuluja. Asuntosijoituksen tuotto on parempi niissä uudiskohteissa, joissa vuokralainen maksaa vuokrassaan rahoitusvastikkeet, eli alkuun pääsee pienemmällä pääomalla ja tuottoprosentti nousee.

    Asumistukea olisi kyllä mahdollista alentaa asteittain, jos vuokratulon verotusta poistettaisiin/alennettaisiin myös meiltä yksityisiltä.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei ole ainakaan valtiolla palkat keskimääräistä alemmat, kuntasektorilla voi olla, mutta keskiarvo ei kerro paljon mitään. Julkisen sektorin palkat ovat nousseet huomattavasti nopeammin v.2007 jälkeen kuin yksityisen sektorin. Julkisen sektorin palkkoihin kuluu vuodessa n. 30mrd€ ja on pääsyy kestävyysvajeeseen, koska palkat ovat liian korkeat suhteessa yksityisen sektorin veronmaksajien maksukykyyn. Julkisensektorin palkansaajat eivät ole veronmaksajia, he vain palauttavat osan palkastaan veroina. Meillä on vain noin puolimiljoonaa todellista verojen maksajaa, jotka maksavat kaikki kulut ja raha heille tulee yksityisiltä yrityksiltä, jotka todellisuudessa kaikki kulut maksavat. Valtiolla ei mitään rahaa ole, kaikki leikkaukset tulevat maksajien hyväksi ja menojen lisäykset ovat heiltä pois. Ei kunnallinen työmarkkinalaitos maksa kuntatyöntekijöiden palkkoja, vaan yksityinen sektori. Miksi näillä loisilla on paremmat lomaedut kuin heillä, jotka nuo edut joutuvat maksamaan. Esim. opettajien tes. ei tulisi kuuloonkaan millään yksityisellä alalla, niin vähällä työllä ja pitkillä lomilla, jokainen yksityinen yritys menisi konkkaan.

    petep

    Julkisen puolen lomat ei kestä kyllä päivänvaloa jos niitä oikein aletaan perkaamaan. Saavutetuista eduistahan ei tunnetusti luovuta !!!  Ja kuten tässä ketjussa jossain kohtaa sivuttiin tätä 5 vuoden irtisanomissuojaa kuntaliitoksien yhteydessä niin ei sellaista sopimusta kukaan täysipäinen voi tehdä !

    Jätkä

    Tollo kadehtii opettajien ”kesälomaa”, joka todellisuudessa on opetuksetonta aikaa, ei lomaa. Opettajilla ei ole vuosilomaa.

    Kuitenkaan hän ei kadehdi opettajien pientä kuukausipalkkaa, joka on yleensä pätevällä ja alottavalla opettajalla vain pari tonnia vuodessa, eikä määräaikaisten työsopimusten vuoksi peitä kesäaikaa, vaan työsuhteeseen tulee 2 – 3 kuukautta kestävä palkaton jakso. Vasta sitten, kun on nimitetty virkaan, voi saada ”vuosipalkkaa” jossa tuo vuosipalkka maksetaan jaettuna 12 erään.

    Jovain Jovain

    Siinäpä se ongelma onkin, että niitä sopimuksia on aikoinaan tehty ja kun saavutetuista ei luovuta. Pidetään tiukasti tehdyistä sopimuksista ja lain antamasta turvasta kiinni.  Ammattiyhdistysliike toimii tämän tyyppisissä asioissa selvästi itseään vastaan. Vastustetaan, vaikka yhteinen etu vaatii toista. Samoin toimii päättäjät, mieluummin luovutetaan, kuin vaaditaan enemmän. Se on tallainen edustuksellinen demokratia tavallaan esteellinen toimimaan ja yksinkertaisesti siitä syystä, että sitä yksimielisyyttä ei ole.

    Toista on tuolla ison veden takana. Siellä vaaditaan, mutta  todetaan myös hurjuuden olevan huipussaan…. No, voisi tehdä ihan hyvää meilläkin, hieman ravistella.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 176)