Keskustelut Metsänhoito Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 176)
  • Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

    Työttömyysmenot ovat kasvaneet jo kuuteen miljardiin euroon. Yrityksille työttömyyden kustannukset näkyvät työttömyysvakuutusmaksuissa. Tilannetta pahentaa viennin supistuminen jo kuudetta vuotta peräkkäin ja lasku jatkuu. Ainoa viennin ala, mikä selkeästi kasvaa, ovat osaavat ihmiset. Onko tästä kuolemanspiraalista ulospääsyä, ja miten se tehtäisiin?

     

  • Kurki

    Rane2

    ”Vastaus on se että jokaportaassa,viljaliikkeet,myllyt,kuljetus,kauppa,lyödään hintaan suomalaiset palkkakulut.Kalustossa ja liiketiloissa on suomalaiset palkkakulut.Ja ne kulut on esim.Viroon ja Latviaan verrattuna moninkertaiset.”

    Juuri näin. Suomessa euroaikana on nostettu palkkoja 25..30% enemmän kuin Saksassa ja sen seurauksena kaikki maksaa 25..30% enemmän kuin Saksassa. Näin Suomen hintakilpailukyky on mennyt ja työ siirtyy halvemman työvoiman maihin ja sitten joku kehtaa väittää, että sellutonnin tuottamisen palkkakustannus on on 8%. Kun selluköpin palkka nousee, niin kyllä ne koko tuotantoketjussa työskentelevien (ostomiehet, hakkumiehet, puiden ajo tehtaalle, kemikaalien tuotannossa työskentelevät jne.) palkat myös nousevat ja nekin palkat ovat siellä sellutonnin hinnassa.

    Karkeasti sanottuna kun palkat Suomessa nousee pitkässä juoksussa 30% enemmän kuin kilpailijamaissa tuottavuuden pysyessä samana, suomalaisen yhtiön on saatava paperitonnista maailmanmarkkinoilta 30% korkeampi hinta kilpailoihin nähden, jotta voisivat tuottaa voittoa kuten kilpailjat.

    Maksaisivatko ostajat samanlaatuisesta paperista 30% korkeampaa hintaa, kun kilpailijoilta saa 30% halvemmalla?

     

    Tolopainen

    Palkkakehitys tulee tulevaisuudessa olemaan paljon maltillisempaa kuin menneinä vuosikymmeninä. Tulee jopa sellainen tilanne, että enää uusi sukupolvi ei saavuta edellisen polven palkka eikä varallisuustasoa, ainakaan valtaosilta.

    Puuki

    Palkkakehitys on ollut (aiemmin ketjussa olevan käppyrän mukaan) kovassa nousussa esim. vv.2000 – 2013 : palkat on nousseet n. 52  %, kuluttajahinnat n. 20 %, asunnot n. 76 %.   Asuntojen hintojen reipas kohoaminen tilastossa johtuu pääasiassa  pääkaupunkiseudun ja osin muidenkin kasvukeskusten hintojen noususta.

    Samana aikana puun k-hinnat laskeneet keskimäärin : tukit – 19 % , kuitupuu – 32 %.

    Olisikohan ollut aihetta maltillisempaan palkkapolitiikkaan ?  Kyllä varmaan. Mutta sen maltillisuuden tulisi koskea myös korkeimpien palkkojen nauttijoita.

    Työttömien määrä olisi jäänyt pienemmäksi pienemmällä palkkojen nousulla.

    Visakallo

    Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä Helsingin kuntavaalikamppailua johtaa vihreät.
    Heitä äänestäisi 28,1 prosenttia. Toiseksi suosituin on kokoomus 25,9 prosentin- ja kolmas Sdp 15,4 prosentin kannatuksella.

    Näyttää siltä, että Helsinki on eriytymässä entistä enemmän muusta Suomesta ja nyt myös muusta pääkaupunkiseudusta. Tämä ei jatkossa lupaa  Suomen kehitykselle kovin hyvää.

    Jätkä

    Kun Helsinki on vaan porskuttanut – ja porskuttaa edelleenkin, niin ehkä syy onkin politiikassa.

    Kun Kepulijohdossa olevat kunnat ovat suorastaan selvitystilassa ja kaupunki, jossa ei Kepulit juhli – menee taloudellisesti hyvin, niin eikö siinä olisi mietinnän paikka maakunnissa?

    Myöskään Kepulien pesiintyminen hallitukseen ei ole ratkaissut ongelmia, vaikka tukiaisia on Pohjanmaalle kärrätty.

    Tolopainen

    Jätkäpä nyt kertoo, mikä puolue saa sellaisen kunnan porskuttamaan, jossa enemmistö on eläkeläisiä. Keskisuurten kaupunkien tuloista hyvin merkittävä osuus on valtionapua ja veroprosentit 22 kieppeillä ei auta demaripaskakaan. Turha yhdistellä asioita, joilla ei ole mitään yhteyksissä. Kuntien lakisääteiset menot ovat 90% kunnan menoista, ja suurin kulu on henkilöstön palkat. On aivan sama mikä puolue on puikoissa. Järsetelmä on rakennettu taloudenn hyvinä aikoina puolisosialistiseksi, ei yhteistä hyvää enää riitä jaettavaksi vaikka ahkerimpia ryöstöverotetaan.

    savo’ttamies

    Eiköhän se pks seudun vauraus ole maakuntien rahoittamaa. Sevästi huomaa, kun vanhehemmilta perityt, hoidetut metsät siirtyy pks asuville lapsille , heti ne parturoidaan sileäksi ja rahoitetaan niillä jumalattoman kallista asuntoa …tai VVO.n vuokra kämppää.

    Johtuneeko sitten se asumisen, elämän kalleus siellä harjoitetusta politiikasta.

    Toinen asia mikä hirvittää..jos ilmainen päivähoito toteutuu ja punavihreät tädit aloittaa varhaiskasvatuksen tosissaan ja vaippaikäisille..sitten saman aatteen opettajat jatkaa koulussa ja  jatkaa vaikka toisen asteen metsäoppilaitoksissa, mitä siitä ikäpolvesta aikanaan tulee. Niitäkö jätkän opettamia ”nahkamuniako”, joka ei edes matkalaukkuja nosta hihnalle alle 20 euroa tunti.

    Jätkä

    Matkalaukkujen nostelijat eivät saa kahtakymppiä tunnilta!

    Helsingin hintatason korkeus ei johdu siitä, että duunareilla olisi liikaa rahaa, vaan siitä, että sinne on pakkautunut pääkonttorit ja siellä on soperpalkoilla eläviä pomoja ja muuta porvaria, jotka väkisin nostavat hintoja, mm. ostelemalla sijoitusasuntoja kovalla rahalla ja kiskomalla niistä kovia vuoksia.

    MaalaisSeppo

    Pohjanmaalla on korkein työllisyysaste. Vihreiden valta kai siellä on vähäinen.

    Eipä puolueilla ole juurikaan vaikutusta eri paikkakuntien menestykseen.

    Jätkä

    Pohjanmaalla on todella surkeassa asemassa olevia kuntia, lähes kaikki. Työllisyys pysyy hyvänä, kun kaikki työikäiset ovat muuttaneet ruotsiin – jopa norjaan ja saksaan asti.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 176)