Keskustelut Metsänhoito Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 176)
  • Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

    Työttömyysmenot ovat kasvaneet jo kuuteen miljardiin euroon. Yrityksille työttömyyden kustannukset näkyvät työttömyysvakuutusmaksuissa. Tilannetta pahentaa viennin supistuminen jo kuudetta vuotta peräkkäin ja lasku jatkuu. Ainoa viennin ala, mikä selkeästi kasvaa, ovat osaavat ihmiset. Onko tästä kuolemanspiraalista ulospääsyä, ja miten se tehtäisiin?

     

  • Jätkä

    Yleensä pidän päähinettä, se on tarpeen, kun on jotain mitä kannattaa suojat.

    Rane2

    Nyt on päästy kunnon työehtosopimusneuvottelu-tunnelmaan.

    Hiluxmetsuri

    Yksityisellä lomat menee niin, että niitä kertyy 30 vuodessa ja ne pidetään siten, että mukana on lauantait. Nettoloma on siis 25 arkipäivää. Julkisella ei lasketa lauantaita mukaan ja päiviä on enemmän.

    Lomien normalisointi ei kuitenkaan ratkaisisi aloittajan esittämää ongelmaa. Työttömyys on pysyvä olotila. Tässä on käynyt kuin sille sammakolle, joka on huomaamattaan keitetty liikuntakyvyttömäksi.

    Ei voi olla normaali olotila, että isolle osalle ihmisistä maksetaan siitä, etteivät tee mitään. Ja jos yrittävät tehdä, niin heti iskee pyrokraatti takaisin.

    Me olemme täällä näennäisen onnellisia, koska laskua yli varojen elämisestä ei ole vielä tullut. Veroasteen korkeuden takia menetämme koko ajan nuoria koulutettuja ihmisiä ulkomaille. Juuri niitä ihmisiä, jotka voisivat työllistyä korkean jalostusasteen tehtäviin. Niihin yrityksiin, joiden menestyksen imuun poliitikot pyrkivät. Yhdenkin nuoren lähtö aiheuttaa yhteiskunnallemme muutaman miljoonan menetykset kokonaisuudessaan. Jäljelle jäävät keskiluokkaiset, jotka eivät pääse pakoon. Samoin jäävät hoitokoteihin kymmenet tuhannet vanhukset.

    Aihe ei kiinnosta etenkään AY-liikettä, jolle on tärkeämpää säilyttää valtansa kuin korjata ongelmia. Työttömyyden hoidon avaimet ovat AY-liikkeen käsissä. Loputtoman lakkokassansa ja verovapaiden tulojensa takia sillä ei ole seuraavaan sataan vuoteen mitään syytä muuttua.

    Hyviä kunnallisvaaleja ?

    Rane2

    Jos nämä 50 000 virolaista ja lukuisa joukko ukrainalaisia ja venäläisiä yhtäkkiä lähtisivät pois Suomesta niin kuinka kävisi?Jo nyt avoimia työvoimaviranomaisten tiedossa olevia työpaikkoja on lähes 40000  plus ne joita haetaan jotain muuta kautta.Tyhjenisikö kortistot ja tormaisivatko suomalaiset työttömät innolla töihin?Pyörisivätkö rakennustyömaat?Tulisiko paikat siivottua,astiat tiskattua,tomaatit , marjat ja kurkut poimittua?

    Ikävä kyllä näin ei kävisi.Alkanut talouden nousu tukehtuisi siihen että ei olisi tekeviä käsiä.Puutetta on koulutuksesta,työhaluista,yleisestä työmaalle ilmaantumisesta.Ikävä totuus on se että yhä enemmän olisi rekrytoitava ulkomailta tai jos mahdollista siirrettävä tuotanto sinne jos haluaa kasvattaa tuotantoaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Automaatio ja robotit vievät työpaikkoja paljon enemmän kuin uusia syntyy, eikä niitä paljon synny prosentin talouskasvulla.  Teollisuudesta ja julkiselta sektorilta voitaisiin milloin tahansa vähentää 20%työntekijöistä ja kaikki työt tulisi tehtyä. Ei todellisia tekijöitä ole kuin muutama kymmenen prosenttia. Loput tekevät pelkät rutiinihommat ja ovat vain läsnä työpaikoilla.

    Kurki Kurki

    JÄTKÄ:

    <<<Kustannuksiin kuuluu kiinteät ja muuttuvat kustannukset ja ne ovat suuruusluokkaa 90 %.<<<

    Heh.Heh.

    Kiinteät ja muuttuvat kustannukset ovat juuri niitä palkkakustannuksia.

    Otetaan esim. puutavararekka SISU Suomessa valmistettu.

    Sekin on mukana paperin hinnassa ja on suomalaisilla palkoilla tehty.
    <h3 class=”frame”>Muuttuvat kustannukset (muku)</h3>

    • ovat suoraan riippuvaisia tuotannon määrästä eli ne muuttuvat yrityksen toiminta-asteen mukaan
    • esim. raaka-aineet, valmistuksen palkat+sivukulut, koneiden huolto ja korjaus, käyttötarvikkeet, tavaroiden ostohinnat rahteineen ja kuljetusvakuutuksineen jne.

    <h3 class=”frame”>Kiinteät kustannukset (kiku)</h3>

    • yrityksen tuotantomäärästä ja toiminta-asteesta riippumattomat kustannukset lyhyellä aikavälillä<sup>*)</sup>
    • ns. kapasiteettikustannuksia eli ne syntyvät tietyn kapasiteetin ylläpitämisestä (yrityksen tuotantokyky)
    • esim. pitkävaikutteiset tuotannonvälineet, vuokrat, lämmitys, siivous, kiinteät palkat, jne.

     

    Jätkä

    Lasket siis palkkakustannuksiksi tehdasrakennuksen, tontin, koneet lämmityksen kiinteistön huollon ja valvonnan, Puutavara-autojen hankintahinnan, metsäkoneyrittäjän koneiden hankintahinnat jne?

    Onhan kaksi tapaa laskea – Oikea ja väärä Sinun tapasi on väärä…

    Kurki Kurki

    <div class=”comment__text”>

    ”Lasket siis palkkakustannuksiksi tehdasrakennuksen, tontin, koneet lämmityksen kiinteistön huollon ja valvonnan, Puutavara-autojen hankintahinnan, metsäkoneyrittäjän koneiden hankintahinnat jne?

    Onhan kaksi tapaa laskea – Oikea ja väärä Sinun tapasi on väärä…”

    Kyllä lasken ja juuri se oikea tapa laskea pitkässä juoksussa.

    Jos  esim. rakennuskustannusten palkat ovat Suomessa nousseet 20 vuodessa 100% kilpailijamaihin nähden, niin paperitehdas maksaa 2.kertaa enemmän kuin kilpaijamaissa eikä sitä rakenneta enää Suomeen.

    Eli paperin valmistus sitten loppuu kuten Suomessa on nyt käymässä.

     

    </div>

    Rane2

    Kurki on asian ytimessä.Sak:lla oli kampanja jossa kysyttiin kuka syö pöydässäsi?Kysymys on siis siitä miten Euroopan halvimmasta viljasta onnistutaan tekemään Euroopan kalleinta leipää?

    Vastaus on se että joka portaassa,viljaliikkeet,myllyt,kuljetus,kauppa,lyödään hintaan suomalaiset palkkakulut.Kalustossa ja liiketiloissa on suomalaiset palkkakulut.Ja ne kulut on esim.Viroon ja Latviaan verrattuna moninkertaiset.

    Vastaus tuohon SAK:n kysymykseen on siis ammattiyhdistysliike ja sen jäsenet eli palkansaajat.

    Jätkä

    Kuinkahan siinä kävisi, jos kaiken maksajat, eli tuottavan työn tekijät lopettaisivat maksamisen ja työn tekemisen?

    Loppuisi – mä luulen – melko nopeasti maatalous ”tuottajien” uikutus, loppuisi tuet ja pönkät sieltä, loppuisi ”yrittäjiltä” = keskusliikkeet, meijerit, tukkukauppa ja vähittäiskauppa – jatkuva hintojen korotus ja voittoprosentin pienuudesta valitus ( kun ei kaikkia hintoja voi enää suoraan laskea neljän kertotaulun kertoimilla.

    Ilman tuota surkeasti palkattua SAK:n porukkaa kaikki tuo loppuisi. Kannattaisi muistaa, että kun sillä porukalla on täällä niinkin vähän kiinnityksiä, niin on helppo pakata reppunsa ja muuttaa vaikka ruotsiin tai norjaan, jossa on melko erilainen meininki.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 176)