Keskustelut Tekniikka Työsuojelu

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Työsuojelu

    Merkitty: 

    Kuulosuojain kypärä visiirillä riitti nytkin, no muutaman huvitus sauna puun pätkintään. Mahtavat metsäyhtiöt kuulemma vaativat työläis metsureiltaan visiirin lisäksi ne huurtuvat suojalasit,eli tupla suojauksen noille tappi silmille.

    On onni olla omilla mailla metsätöissään maastopukupäällä, kypäräkin spreiattuna army suojaväriin, kaikin tavoin huomaamaton, joskus se nakunakin saha soi 😉

  • jees h-valta

    Haluan myös edelleen varmistaa esim. kuusipuskasta jääviksi ne hyvärunkoiset ja suorat kasvuun. En pysty raivausahalla siihen analyysiin vaan sieltä vedetän summassa vain välit sopivaan kuosiin. Laatua ei sillälailla tule. Satakunnan kuusen alut on mitä sattuu ja aika usein on joku koro tai mutka alkupäässä ja ne jää helposti raivurilla huomiotta. Eihän tuo tietty minun ongelma tavallaan ole mutten halua jälkipolvellekkaan mitään sutta ja sekundaa vaan priimaa metsän alkua. Ainut miinus on Stihlin pieni tankki. Jatkuvasti saa käydä tankkaamassa. 37 tankillista nyt tässä työssä kulunut mutta vielä on noin puoli ha:ia jäljellä.

    oksapuu

    Joko jesselle on selvinnyt että minkä mallinumeron tilhin raivuri sitä tuli ostettua vai onko vielä salattua tietoa?

    Rinteessä pitää raivata rinteen suuntaan, ei ylös/alas sahaamalla. Oikein jyrkässä rinteessä moottorisaha on parempi mutta siinä ei sitten kyllä enää motolla hakata…

    Metsänmies

    Itämaan ihme:” Ja pitkä lista kaikkea muutakin, moottorisahan käyttö on lähes tulkoon mahdotonta nykyisten sääntöjen mukaan.” ihme on oikeassa. Noita turvamääräyksiä sekä moottorisahalla, että raivaussahalla työskennellessä alkaa olla liikaa. Jos niitä kaikkia noudattaa, ei työskentelystä tule mitään. Samoin on kaikkien muidenkin työohjeiden kanssa. Ennen riitti, että tehtiin annetut työt ja ilmoitettiin, milloin on valmista. Nykyisin on jos jonkinlaista alloitus-, keskeytys-,lopetus-, turvallisuus-,vaara-, jäävänpuuston-, poistettavanpuuston-,ympäristönsuojelun-, luontokohteiden- jne.ilmoitusta. Aiemmin luulin, että metsänhoitotöitä tehdään metsän ja maanomistaja tarpeiden mukaan, nyt ymmärrän, että niitä tehdään hienojen järjestelmien vaatimusten tarpeen mukaan.

    AMMATTIMIES AMMATTIMIES

    MUISTAN KUIN ALOINTIN METÄ,HOMAT E1 OLTUT SUOJAN VARUSTESTAN TIETONKAAN.VESAKON MYRKYT OLI KOVIA,AINETA VAIN RUISKUNTELTIIN,ILMAN SUOJAMIA,ENSINMÄISET KYPÄRIT OLI KOLHOJAN,E1 NIITÄN MONI METURI PÄÄHÄNSÄN LAITANTUT.MONIT KERTAT MENI TYÖN,JOHTON KANSA HUUTOKSI KUIN.E1 NÄKENMYKSET KOHTANTUT,KYPÄRIN KÄYTÖSTÄN.NYKYJÄN ON SOUJAT HYVIÄ VAIN,E1 PITÄ SORTUVA HALPINPIIN SUOJIIN.

    Scientist Scientist

    Metsätyöala on yleisesti ottaen tapaturma-altista, tosin ei Suomessa niin kuin esim Amerikoissa. Motokoneet ja koneellistuminen lienee vähentänyt tapaturmia ?

    Itämaan ihme

    Vakavat tapaturmat nykypäivänä todella harvinaisia ammattimiehillä. Luokkaa nilkka taittuu on se yleisin tapahtuma.

    Kausityöläiset ja muut puuhastelijat asia erikseen.

    Enemmän tuntuu, että toimihenkilöille tapahtuu tapaturmia toimistossa.

     

     

     

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)