Keskustelut Metsänomistus Työnantajan ja -tekijän oikeus

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 197)
  • Työnantajan ja -tekijän oikeus

    Tapetilla velloo ay-liikkeen pullistama kummallinen kupla, jota ei pitäisi olla olemassa. Jos sinä tai minä perustan metsätilan niin suureksi, ettei ilman ulkopuolisen palkkatyövoiman pitoa taimikonhoidot,istutukset yms. hoitaannu, haen tietysti ammattilaisia kehiin. Painotan sanaa ammattilaisia, jotka selkein toivomuksin ja tietotaidoin uurastavat kuvioita mallikuntoon.

    Joukkoon on sotkeentunut sittemmin paljastuva yhteistyökyvytön tyhjäntoimittaja, joka ei opastuksesta ja mallinnuksesta huolimatta tienaa edes leipärahojaan. Vetelä makustelija ei vastaa työpanoksellaan minkäänlaisia kriteereitä. Tapaus on siis selkeä virhetilanne niin itsensä työntekijän puolelta mutta etenkin maksajan osalta.

    No mitä on tehtävissä?

  • pihkatappi pihkatappi

    Minusta nimimerkki Björn Wahlroosin niksipirkkaan laatima ajatus on hyvä. ”Kannattaa olla paljon rahaa ja omaisuutta, niin ei tarvitse kitistä pienistä”.

    Metsuri motokuski

    Jätkä on asian ytimessä. Niinhän se on että hyvä työntekijä tuottaa yritykseen monen kertaisesti palkkansa vaikka palkka ei sinänsä ole pelkkä kulu jonka työntekijä muodostaa. Mutta joka tapauksessa hyvälle työntekijälle kannattaa maksaa ja uskon että pienempikin yritys pystyy hyvän palkan maksamaan työntekijälle. Se on myös totta että isommalla yrityksellä on paremmat resurssit hyvään palkanmaksuun koska yhden hyvän henkilön palkkauskulut eivät merkitse kokonaismenoissa niin paljoa.

    Minusta ainoa oikea asiantuntija on pienyritykset ja niiden edustajat jotka voivat sanoa onko irtisanomisasiassa ongelmaa. Jos näin on niin sehän on korjattava. Minusta joku yliopiston proffa tai ay liike ovat vääriä tahoja arvioimaan ongelman olemassaoloa.

    Jätkä

    Naapurin ukolla on konepaja tuossa teollisuusalueella. Koneistaa tilaustöinä metallista kaikenlaista nippeliä. Pitää käydä katsomassa, mitä ne parikymmentä teräskouraa siellä puuhaavat.

    Sanoi, että palkkakulut eivät merkitse mitään siinä työssä, vaan ammattipätevyys ja tunnollisuus. Maksaa hieman yli TES:sin ja tarvittaessa enemmän.

    Sellaisia yrittäjiä Suomi tarvitsee. Mies on vakaasti sitä mieltä, että kun työtekijät ovat ammattiliitossa, niin he eivät pyydä mahdottomia, vaan ymmärtävät, mitä työhön ja palkkaukseen kuuluu.

    Toinen Yritys oli n. 60:nen työntekijän melko uusi firma paikkakunnalla. Siirtyi kahdelta eri paikkaukunnalta.ja koulutti työllisyyskoulutuksena itselleen n. 60 henkilöä, joille tarjosi työpaikan. Jonkin ajan kuluttua tehtaalle tuli ammattiliiton toimitsija, joka järjesti illaksi AY:n osaston perustavan kokouksen. Suurin osa liittyi osastoon ja kohta kiikutettiin toimistoon jäsenmaksun pidätysvaltakirjoja.

    Tehtaan johto pillastui ja otti hampaisiinsa ”Sen, joka on tämän homman pannut alulle” huutoa ja raivoanista monta tuntia ja ”Syyllinen” siinä varoittavaksi esimerkiksi sai potkut saatesanojen kera.

    Todistajia noin 59 kpl. Kului pari päivää, kun ilmestyi lakimiehet paikalle, taisi poliisejakin olla turvana. Aika pian tuli tuomio: Laiton irtisanominen, lakituvassa hinnoiteltiin teko parin vuoden palkkakulujen arvoiseksi.

    Irtisanottu oli tyytyväinen: ”En olisi siellä montaa viikkoa ollutkaan töissä työnantajan käytös oli koko ajan asiatonta.”

    Se firma kuihtui ja teki konkurssin.

    Puuki

    Onhan niitä juttuja ollut lehdissä työnantajista, jotka maksaa hyvien työntekijöidensä pikavipit pois ja tekee lainajärjestelyn inhimilliseksi omalla kustannuksellaan. Win-win -tilanne .

    Hesarissa on ainakin ollut myös pk-yrittäjien kertomuksia kuinka hankalaksi kokevat tilanteen, kun pienillä marginaaleilla pyörivä yritys koettaa pysyä pystyssä ja työllistää samalla mutta työllistäminen on tehty liian riskialttiiksi yrittäjän kannalta. Joustoa pitäisi olla enemmän ja samaa mieltä on useimmiten työntekijätkin. Politiikkaa sotketaan liiaksi työasioihin .

    mehtäukko

    Jotta työntekijöiden palkkaaminen olisi molemmin puolin ”turvallista”, järjen ääntä noudattaen toiminta onnistuisi. Se tarkoittaa yksinkertaisia ja selkeitä pelisääntöjä ja joiden rikkominen tietäisi kovat sanktiot,- myös vilunkiselle työntekijälle.

    Ja. Kun koko toiminta eriytettäisiin puhtaaksi työmarkkinasektoriksi, poliittiset huutajat saisivat keskustella keskenään omista kuplistaan.

    Rane2

    ”Laiton irtisanominen, lakituvassa hinnoiteltiin teko parin vuoden palkkakulujen arvoiseksi.”

    Juuri tästä on kysymys.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos käsittely kestää oikeudessa pari vuotta ja on ollut ansiosidonnaisella, ne vähennetään irtisanomiskorvauksesta. Ei pääse rikastumaan. Liiton korvaukset loppuu käräjäoikeuteen, hoviin joutuu menemään omilla varoilla.

    Planter Planter

    Länsimaisissa demokratioissa eduskuntaan tai parlamentiin valitut edustajat ratkaisevat lakien sisällön ja niiden hyväksymisen. Jos päättäjien toimet eivät tyydytä kansa vaihtaa vaaleissa parempiin.

    Onko lakien sisällöstä päättäminen nyt luisumassa johonkin muualle? Onko tulossa vallankaappaus? Ollaanko luisumassa diktatuuriin?

    pihkatappi pihkatappi

    Pitäisikö sitten kieltää työpaikan ammattiyhdistysten perustaminen? Menee jo yli hilseen, jos 60 henkilön yrityksen johtaja saisi antaa vastaantulevalle työntekijälle potkut, kun vain sattuu hänellä johtajalla olemaan huono päivä, niin olisiko sitten ihanne malli työlakien osalta siinä.

    Tolopainen Tolopainen

    Tässä ollaan murtamassa Ay-liikkeen perinteistä lainsäädäntövaltaa. Tähän saakka eduskunta vain on hyväksynyt liittojen neuvottelemat lait. Eduskunnan yli on kävelty mennen tullen. Tämän hallituksen aikana on tullut uusi tilanne kun hallitus on alkanut käyttää sille kuuluvaa valtaa myös työmarkkina-asioissa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 197)