Keskustelut Metsänomistus Työnantajan ja -tekijän oikeus

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 197)
  • Työnantajan ja -tekijän oikeus

    Tapetilla velloo ay-liikkeen pullistama kummallinen kupla, jota ei pitäisi olla olemassa. Jos sinä tai minä perustan metsätilan niin suureksi, ettei ilman ulkopuolisen palkkatyövoiman pitoa taimikonhoidot,istutukset yms. hoitaannu, haen tietysti ammattilaisia kehiin. Painotan sanaa ammattilaisia, jotka selkein toivomuksin ja tietotaidoin uurastavat kuvioita mallikuntoon.

    Joukkoon on sotkeentunut sittemmin paljastuva yhteistyökyvytön tyhjäntoimittaja, joka ei opastuksesta ja mallinnuksesta huolimatta tienaa edes leipärahojaan. Vetelä makustelija ei vastaa työpanoksellaan minkäänlaisia kriteereitä. Tapaus on siis selkeä virhetilanne niin itsensä työntekijän puolelta mutta etenkin maksajan osalta.

    No mitä on tehtävissä?

  • oksapuu

    Yrittäjämetsurit ne metsurintyöt nykyisin tekee…

    Sovitaan urakka, tarkistetaan ja maksetaan. Selvä peli, puolin ja toisin…

    Jätkä

    Pienen korjauksen pistäisin. AY- liike on sangen vahva vaikuttaja kaikessa mihin se ryhtyy. Joukkovoima on lyömätön, kunhan se pysyy yhtenäisenä. AY-liike pystyy muuttamaan peruslakiakin, joten KEPU_laisten on turha yrittää tyrmätä sen esityksiä.

    Työnantaja on omalla alallaan ja omassa yrityksessään määrättyyn rajaan asti herra ja hidalgo. Työantajalla – On se yhden, tai tuhannen työntekijän työnantaja, on oikeus ottaa ja erottaa työntekijä. PISTE.

    Työnantaja voi saada tuomion laittomasta irtisanomisesta, mutta siinäkin tapauksessa hän pystyy erottamaan työntekijän oikeastaan millä perusteella tahansa, kunhan maksaa.

    Monet työnantajat ottavat ensin koeajalle, joka voi olla jopa useamman kuukauden pituinen, tai voi myös palkata toistaiseksi jatkuvaan työsuhteeseen suoraan. Toistaiseksi jatkuvassa suhteessa on jo irtisanomisaika, joka pitenee työsuhteen keston mukaan.

    Kuitenkin sellainenkin työsuhde voidaan purkaa nopeasti, jos perusteet sille on.

    Melko usein on irtisanomisen perusteena olleet ”Tuotannolliset ja taloudelliset syyt”. Silloin jää uuden työntekijän palkkaamiseen pienet varoajat. Eli pitää tarjota irtisanotulle takaisin työpaikkaa, tai on olemassa karenssi, jonka aikana ei saa palkata uutta työntekijää smaan työhön.

     

    Tolopainen

    Ehkä vielä pääsemme itse asiaan eli työaikalain soveltamiseen. Saattaa olla että olin turhan toiveikas.

    Työsuhde voidaan aina päättää irtisanomiseen jos on olemassa purkuperuste.

    Jätkä

    Olet käsittänyt väärin…

    mehtäukko

    Jätkällä tuossa edellä painavaa tekstiä. Mehtäukolla pomoilu ei ole koskaan noussut päähän ja kun itsensä asettaa työntekijän housuihin, inhimillisyydellekin löytyy sijansa. On kuitenkin tilanteita sellaisia, että joko tai.

    Ja se pitäisi kummankin osapuolen ymmärtää ilman politiittisia väriläiskiä.

    Tolopainen

    Miten ay liike muuttaisi perustuslakia. Sitä pystyy Suomessa muuttamaan vain eduskunta 5/6 enemmistöllä. Ay liikkeen valta loppuu siihen kun heidän vaatimuksiinsa ei suostuta.

    Jätkä

    Eduskunta ja hallitus nöyrtyy, vaikka yleislakko olisi kestänyt vain kuukauden, saati kolme kuukautta. Eikä tarvitse vielä paskakuormia kippailla eduskuntatalon rappusille tai eteen.

    Tolopainen

    Aika kaukana ollaan yleislakosta. Tämä on vain poliittista peliä. SDP johtoiset liitot ovat liikkeellä. Ei ole Akava mukana. Eikä puotipuksut esitä ylityökieltoa.

    Jätkä

    Yleislakko on kuitenkin ase, jolla voidaan panna pöljät poliitikot ”polvilleen”, jos se katsotaan ainoaksi vaihtoehdoksi.

    Toivotaan kuitenkin, että sellaista ei tarvita, ”Sapeli-Simosen” perillinen voisi järjestää verisiä otteluita.

    Kalle Kehveli

    Ammattiliitot on oikealla asialla, ja maa pysähtyy, jos ahtaajat tai AKT menevät lakkoon. Työläisten edunvalvonta on suomessa erittäin heikolla tasolla verrattuna keskieuroopan maihin. Sieltä pitäisi ottaa mallia.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 197)