Keskustelut Metsänomistus Työnantajan ja -tekijän oikeus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 197)
  • Työnantajan ja -tekijän oikeus

    Tapetilla velloo ay-liikkeen pullistama kummallinen kupla, jota ei pitäisi olla olemassa. Jos sinä tai minä perustan metsätilan niin suureksi, ettei ilman ulkopuolisen palkkatyövoiman pitoa taimikonhoidot,istutukset yms. hoitaannu, haen tietysti ammattilaisia kehiin. Painotan sanaa ammattilaisia, jotka selkein toivomuksin ja tietotaidoin uurastavat kuvioita mallikuntoon.

    Joukkoon on sotkeentunut sittemmin paljastuva yhteistyökyvytön tyhjäntoimittaja, joka ei opastuksesta ja mallinnuksesta huolimatta tienaa edes leipärahojaan. Vetelä makustelija ei vastaa työpanoksellaan minkäänlaisia kriteereitä. Tapaus on siis selkeä virhetilanne niin itsensä työntekijän puolelta mutta etenkin maksajan osalta.

    No mitä on tehtävissä?

  • Tolopainen Tolopainen

    Työaikalaki ei määrää vähimmäistyöaikaa, nykyisin pitää kuuden tunnin työstä maksaa kahdeksan palkka. Siihen ei laki puutu mitenkään.

    Tolopainen Tolopainen

    Älä polise että Suomessa työaikalaki ei koskisi kaikkia työntekijöitä. Se koskee jopa liittoon kuulumattomia ja työsuojelutarkastajat valvovat ei siihen liittoja tarvita.

    Planter Planter

    Maa-ja metsätalouspuolella potkujen antaminen on helppoa. Syyksi riittää, että yhteistyö ei suju:

    https://yle.fi/uutiset/3-10213566

    Tolopainen Tolopainen

    Työsuhteita päättyy ja alkaa vuodessa yli puoli miljoonaa. Ei niissä ole mitään ihmeellistä joka päivä muutama työntekijä saa potkut henkilökohtaisista syistä yleensä hallitsemattoman alkoholin käytön takia. Erottaminen on välttämätöntä jotta muiden työt voivat jatkua ja saadaan selvä mies tilalle.

    Hirvenpyytäjä

    On tässä sekin mahdollisuus että esim vaimon veli tai oma uskonveli tarvitsee töitä ja tämän muutoksen jälkeen olisi helpompi irtisanoa normaalitehoinen tieltä pois. Kyllä yrittäjä taipuu kun uskon tai v:n voimalla väännetään.

    Jätkä

    <div class=”comment__meta bbp-sidebar-meta”>
    <div class=”bbp-reply-author”>PlanterPlanter<span class=”comment__time bbp-reply-post-date”>17.9.2018, 14:10</span></div>
    </div>
    <div class=”comment__content bbp-reply-content”>
    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

    Maa-ja metsätalouspuolella potkujen antaminen on helppoa. Syyksi riittää, että yhteistyö ei suju:

    </div>
    </div>
    Kuten olen tainnut mainita, niin työaikalaki ei koske suoritepalkkaisia metsätöitä.

    Joka epäilee, että näin ei ole, voi kuukkeloida vaikkapa hakusanoilla: metsätyö työaikalaki.  Siellä asia on vain todettu niin luonnollisena ja yksinkertaisena juttuna, että siitä muomaa, että tuo on ollut itsestään selvä asia jo viimeiset sata vuotta.

    mehtäukko

    Aloituksen lähtöruutuun.

    Uusmetsäläinen..”Ensinnäkin Mehtäukko on hoitanut hommansa työnantajana ja yrittäjänä huonosti, jos ei osaa rekrytoida riittävän huolellisesti työntekijöitään. Miksi yrittäjän osaamattomuudesta pitäisi rangaista muita irtisanomissuojan heikentämisellä. Huolellinen rekrytointi on menestyvän yrityksen ja yrittäjän perusammattitaitoa…”

    Aloituksessa seisoo JOS sinä tai minä perustan…Meillä on renkejä huojunut kolmattakymmentä vuotta, eikä yhtäkään ole potkittu pihalle. He ovat hoitaneet hommansa, mutta on seulakin tiukka. Aloittajalla ei ole omakohtaisia ongelmia asian suhteen, mutta onhan tuossa keskustelun aihetta.

    Villakoiran ydin on yhdenvertaisuus. Miksi yrittäjän on henkilönä alistuttava ummikon ”työntekijän ” vangiksi josta ei painavan syyn takia pääse eroon kuin käräjöimällä?

    MaalaisSeppo

    Mitä jäykempää on palkkatyöelämä, sitä enemmän lisääntyy yrittäjämuotoinen töiden organisointi. Nettikautenahan se on helppoa.

    Työn määrähän lisääntyy nyt, mutta työttömien määrä ei vähene vastaavasti. Taitavat yrittäjätyyppiset työntekijät painaa pitkää päivää. Hyvä näin, jos saadaan niin pääasia, eli työt tehtyä.

    Uusmetsäläinen

    Mehtäukko ei nyt suotta hermostu. Kuten lainauksesta näkyy käytin myös JOS-sanaa. Itsekin olen rekrytoinut  ihmisiä aika paljon ja sen verran huolellisesti, ettei heitä ole tarvinnut juurikaan irtisanoa. Nykyisen lainsäädännön mukaan irtisanominen on kyllä täysin mahdollista. Se lienee kaikille työnantajille selvää.

    Tuo Mehtäukon yhdenvertaisuus-käsite on mielenkiintoinen. Juuri sillä työoikeuden professorit ovat hallituksen  esitystä arvostelleet. Viimeksi tänään Kauppalehdessä työoikeuden emeritusprofessori Staffan Bruun arvioi esityksen voivan avata oven työntajien mielivallalle ja sikäli olevan perustuslain vastainen.

    A.Jalkastakin vähän ihmettelen, jos tavoitteeksi asetetaankin irtisanomissuojan yleinen heikentäminen. Onkohan nyt ihan loppuun asti ajateltu?

    Puukille vielä tiedoksi, ettei hallitus itsekään perustele esitystään merkittävillä työllisyysvaikutuksilla. ETLA ja PTT ovat myös tutkineet, ettei niitä juurikaan olisi. Nuo yrittäjien ”kyselytutkimukset” eivät taida olla kovin uskottavia. Varmaan 100 % yrittäjistä haluaisi palkkojakin alennettavan. Jos hallituksen  esityksessä kysymys on vain irtopisteiden keräämisestä Suomen Yrittäjiltä, niin kalliiksi  tulee tämäkin  työmarkkinoiden sekoittaminen.

    Tuossa metsätyön työaikalakikiistassa taitaa Jätkä olla oikeassa. Tällä palstalla sitä oppii uutta työoikeudestakin.

    mehtäukko

    Mainitsen ”painavan syyn”, eikä mitään mielivaltaisuuksia. Eräässä aamu-tv lähetyksessä ammattiliiton ukkeli ei millään halunnut tajuavan, että työlainsäädökset,lait ja asetukset pysyvät. Jankutti ja jankutti.

    Mutta kun edelleenkin jos on kyseessä rekrytoinnin ohilaukaus, eikä rukkaset ala heilua alan ja sopimusehtojen mukaan, pitäisihän hitto soikoon yrittäjällä yrityksen vastuunkantaja saada olla asiassa viimeinen sana.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 197)