Keskustelut Metsänomistus Työnantajan ja -tekijän oikeus

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 197)
  • Työnantajan ja -tekijän oikeus

    Tapetilla velloo ay-liikkeen pullistama kummallinen kupla, jota ei pitäisi olla olemassa. Jos sinä tai minä perustan metsätilan niin suureksi, ettei ilman ulkopuolisen palkkatyövoiman pitoa taimikonhoidot,istutukset yms. hoitaannu, haen tietysti ammattilaisia kehiin. Painotan sanaa ammattilaisia, jotka selkein toivomuksin ja tietotaidoin uurastavat kuvioita mallikuntoon.

    Joukkoon on sotkeentunut sittemmin paljastuva yhteistyökyvytön tyhjäntoimittaja, joka ei opastuksesta ja mallinnuksesta huolimatta tienaa edes leipärahojaan. Vetelä makustelija ei vastaa työpanoksellaan minkäänlaisia kriteereitä. Tapaus on siis selkeä virhetilanne niin itsensä työntekijän puolelta mutta etenkin maksajan osalta.

    No mitä on tehtävissä?

  • Puuki

    Olikohan Harakka joka arvosteli kovasti uutta säästösijoitustiliä siitä, että se tekee sijoittamisesta verotonta. Ihan väärä käsitys . Verotulot valtiolle lisääntyy kun sijoittaminen tehdään kannustavammaksi ; verot peritään myöhemmin eikä joka välissä.

    Suurten veroparasiittien verotusta voisi kyllä vähän muuttaa enemmän samalle tasolle kuin tavan pulliaisen verotus jo on. Hakaniemen veroparatiisi ei eroa juuri mietenkään niistä ulkomailla sijaitsevista.

    Jätkä

    Täällä näkyy olevan pelkkää kateellista sosiaaliluukun asiakasta. Luen KEMERAnkin sosiaalitukiin.

    Tolopainen

    Miten rollaattori, eikö senkin saa terveyskeskuksesta.

    Timppa

    Kaksi kokemusta lähipiiristä.

    Isossa IT-alan yrityksessä päällikkötehtävissä toiminut taitava ja ahkera henkilö sai uuden esimiehen (nainen).  Joutui paikkailemaan uuden pomonsa asiaosaamista.  Tuloksena kommentti: ”Sinä et ole sellainen alainen, jota toivon”.  Ja lopuksi vapautus työtehtävistä, jotka annettiin toiselle.  Koska irtisanomisperustetta ei ollut, niin hyllytetty henkilö oli kolme kuukautta käytännössä vapaalla täysin palkkaeduin kunnes saman firman toisesta yksiköstä löytyi hänelle mielekäs työ.  Isoissa firmoissa on syytä olla hyvä työsuhdeturva näiden nilkkien vuoksi.  (Jatkossa sattui sitten niin, että hyllyttäjän palkannut esimies kuoli ja kuukausi siitä hyllyttäjältä vuorostaan otettiin työtehtävät pois.)

    Isännöitsijätoimistossa oli omistajan lisäksi yksi taitava työntekijä.  Tarvittiin toista.  Löytyikin yksi kehityskelpoiselta tuntuva.  Koeajan alku meni normaalisti.  Kun paikan varmistuminen alkoi näyttää selvältä, niin kokelaalta alkoi ilmetä piirteitä, jotka kertoivat, että työnteko ei ole tärkein asia.  Ei sitten saanut työtä.  Jos olisi jaksanut näytellä vähän kauemmin, niin olisivat kaksi muuta saaneet tehdä hänenkin työnsä.   Kyllä pienissä firmoissa yksi epäonnistunut palkkaus on täysi katastrofi.   Kyllä näissä pienissä firmoissa työnantajan asema suhteessa työntekijään on nykyään todella heikko.  Lakiesitys on enemmän kuin tarpeen.

     

    mehtäukko

    Ei voinut olla kiinnittämättä huomiota tämän aamuisessa Mtv-3 aamuohjelmassa L Ihalaisen ja A Satosen keskustelusta, jossa jälkimmäinen äityi jankuttamaan jumittunutta levyä. Että pitää olla sitkasta pullaa kehittää kehittää työllisyyttä myös yrittäjien näkökulmasta ja työntekijäin parhaaksi.

    Satosen antamat esimerkit kertoivat paljon. Eikähän Ihalaisen lotraus vakuuttanut lopulta muutenkaan, kun taisi tulla kiire mainos katkolle..!

    Rane2
    Rane2

    Laurin työministeriaikana hävisi 100 000 työpaikkaa.Lindsrömin aikana on jo tullut 110 000 uutta työpaikkaa joten on selvää ettei hän saa muotokuvaa ainakaan SAK:n tiloihin.

    https://www.iltalehti.fi/tyoelama/201807242201092233_tb.shtml

    mehtäukko

    Kulma oli just sopiva huomata paniikkinappulan kytkeytyminen.

    Sen jälkeen poistuin takavasemmalle,nostin eväsrepun pykälään ja huristelin sateessa taimikonraivaustyömaalleni.. 🙂

    Tolopainen

    SAK on aina vastustanut työmarkkina uudistuksia. Suomi taitaa olla maailmassa ainut maa jossa työehtosopimukset ovat yleissitovia. Eipä näy työoikeuden proffat tuohon puuttuvan. SAK masinoi joukot eduskuntatalon eteen, kun Aho esitti paikallista sopimista 90-luvun alussa. Ay-liike toimii kuten tupakkayhtiöt, meni 50v siitä kun tupakointi todettiin terveydelle vaaralliseksi ennenkuin tekstit tulivat tupakkiaskeihin. Yleissitovuus johtaa korkeaan työttömyyteen, Suomessa työttömyys on ollut jatkuva ongelma koko sotien jälkeisen ajan lyhyitä poikkeuksia lukuunottamatta. Meillä on nytkin satoja tuhansia työttöminä, jotka eivät koskaan voi työllistyä samoilla ehdoilla kuin parempi aines, joka jo on töissä. Työllistämisen riskiä pitää helpottaa se on päivän selvä asia. Ay-liikkeellä ei tätä riskiä ole se on työnantajilla. Ay – liikkeen omistamassa työvoimassa on laatueroja ja se olisi syytä ottaa huomioon työehtosopimuksissa.

    SAK ja EK edustavat suuryhtiöitä on aika hämmästyttävää en että pienet yhtiöt eivät ole lainkaan edustettuina työmarkkinaneuvotteluissa. Ne ovat joutuneet ottamaan vastaan samat raskaat velvoitteet kuin pääomavaltaiset suuryhtiöt. Ihme että ovat sopeutuneet tuohon syrjintään.

    Goofy

    Ketjun alussa Jätkä ja Tolopainen kiistelivät metsätyöntekijän palkkauksesta. Asiassa Jätkä on oikeassa – työntekijä voi jopa jäädä sovitusti ansiotta päivän aikana, mikäli ei suoritetta saa aikaiseksi. Tässä suora lainaus työehtosopimuksesta: Palkkaustapoina voidaan käyttää aikapalkkaa (tunti- tai
    kuukausipalkkaa) tai suoritepalkkaa.

    Toinen yleinen väärinkäsitys on, että yli- tai sivutulot olisivat jotenkin korkeammin verotettuja kuin tavallinen ansiotulo. Näinhän asia ei ole, vaan ennakonpidätys saattaa olla joissain tapauksissa suurempi.

    Kolmas asia jonka haluan nostaa esille on, että usein työnantaja keskustelee ennen ensimmäistäkään varoituksen antamista työntekijän ammattiliiton kanssa. Tällä turvataan selusta ja se, että työntekijän ammattiliitossa ollaan todellisesta tilanteesta hajulla, mikäli työntekijä varoituksen jälkeen on liittoon yhteydessä. Sama tieten irtisanomistilanteessa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 197)