Keskustelut Metsänomistus Työnantajan ja -tekijän oikeus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 197)
  • Työnantajan ja -tekijän oikeus

    Tapetilla velloo ay-liikkeen pullistama kummallinen kupla, jota ei pitäisi olla olemassa. Jos sinä tai minä perustan metsätilan niin suureksi, ettei ilman ulkopuolisen palkkatyövoiman pitoa taimikonhoidot,istutukset yms. hoitaannu, haen tietysti ammattilaisia kehiin. Painotan sanaa ammattilaisia, jotka selkein toivomuksin ja tietotaidoin uurastavat kuvioita mallikuntoon.

    Joukkoon on sotkeentunut sittemmin paljastuva yhteistyökyvytön tyhjäntoimittaja, joka ei opastuksesta ja mallinnuksesta huolimatta tienaa edes leipärahojaan. Vetelä makustelija ei vastaa työpanoksellaan minkäänlaisia kriteereitä. Tapaus on siis selkeä virhetilanne niin itsensä työntekijän puolelta mutta etenkin maksajan osalta.

    No mitä on tehtävissä?

  • Lenkopetäjä

    Sehän on pitkälle siitä kiinni minkälaisen työsopimuksen tekee.

    Tolopainen Tolopainen

    Tuota ei voi tietenkään välttää koska työntekijöistä vain 20% on sellaisia joita työt kiinnostaa loput tulee tekemään rutiinit ja viihtymään pelailee nettiä ym.

    tamperelainen tamperelainen

    Kyllä varmaan työjohdollisesti olisi hyvä jos palkkalistoilla olisi semmoinen ”luottometsuri”,mutta onko niitä enään.Tuossa voisi olla fiksua tehdä urakoita yrittäjämetsurin kanssa.Jos esim työnjälki ei tyydytä,niin ei ole pakko jatkaa.Nuo sairaslomat esim ei rasita työantajaa,jos kyseessä yrittäjä

    Tolopainen Tolopainen

    Koko kysymys on absurdi. Tietenkin ihmisten työsuorituksissa on suuret erot. Kun eläkeikää nostetaan erot vain kasvaa 64v metsurin työkyky on vajaa puolet 30v työkyvystä. Ohjelmointialalla erot työn tuloksissa on vielä suuremmat ero voi olla tuhat kertainen eikä kyse ole edes laiskuudesta.

    Lenkopetäjä

    Ja laiskalle 2varotusta ja sitte kenkää.nii se on tähänki mennessä toiminu

    Tolopainen Tolopainen

    Liitot pakottaa työntekijät laiskoiksi. Et saa tehdä ylitöitä kun liittopomot niin päättää. Metsurillekin aletaan maksaa palkkaa jo kotiovelta kun on menossa työkohteeseen. Voi ajella hiljaa ja käydä ostamassa bensaa ja kahvitella Esson baarissa työantajan piikkiin.

    Jätkä

    Siinä on vain kaksi vaihtoehtoa: Koeajalle, joka voi olla lyhyempikin,sopimus, että voidaan irtisanoa koska tahansa. Taikka puhtaasti urakkapalkkaus, jossa sovitaan pinta-alan mukaan työmaa. Työn laatuvaatimuket paperille ja jos ne eivät täyty, niin ei tipu palkkaakaan. Niin kauan hankaat aluetta, että työn laatuvaatimukset täyttyvät.

    Minusta tuossa ei ole mitään ongelmia.

    Maakunnissa on työhaluisia henkilöitä, joista voi etsiä oman mielen mukaisen työntekijän.

    metsätöissä ei ole urakoissa minkäänlaista pohjahintaa (urakkapohjat), eikä takuuansiotasoa, vaan siitä maketaan, mitä on tehnyt.

    Ainoa, mikä voi hieman kangertaa, on kkilometrikorvaus, joka on yömatkalta kodista työmaalle ja takaisin. yrittäjämetsurin kanssa voi soipia koknaispalkan, joka voi olla vaikka Tanelin 32 € /h myös työmatkalta, joka minusta pitää kyllä huomioida, jos tyämatka on esim 50 kilometriä sivu.

    Joskus on metsätöissä ollut sellaisiakin vempuloita, joilla 30 km:n työmatkasta maksettava korvaus on ollut enemmän kuin hakkuulta saatu palkka.

     

    Tolopainen Tolopainen

    Kyllä nuo pohjahinnat urakkatöissä on äla viitsii muuttaa totuutta. Palkatta et pysty pitämään ketään metsätöissä vaikka istuisi kannolla koko ajan.

    Jätkä

    EI OLE!

    Tolopainen Tolopainen

    Oliko niin että olit metsätöiden opettajana ja täysin tietämätön alan työehtosopimuksista. Metsurin palkka sinun mukaan lähtee nollasta urakkatöissä. On siinä vasemmistolaisen puhetta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 197)