Keskustelut Puukauppa Tyhmemmätkin jo huomaavat että…..

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)
  • Tyhmemmätkin jo huomaavat että…..

    Energiapuun uusi tuleminen on edessä. Kemin uusi tuleva biojalostetehdas syö e-puuta sen mitä maastamme järkevästi irtoaa. Ja ehkä hiukan kuitua lisäksi. Mutta ensisijaisesti energiapuuta joten sen nousu alkaa samaa tahtia kun laitoskin alkaa Kemiin nousta. Loistava uutinen ja tässä lähinnä harmittaa kun asustaa aivna väärällä suomen kolkalla. Mutta heijastaa se tänne aikaa myöten ja hintakin saattaa jopa petrata niin kuidussa kuin e-puussakin. Ensiharvennuksista alkaa olla kysyntää kohtsillään. Viim. vuosikymmenen loppupuolella. Sopii erinomaisesti omiinkin ajatuksiin.

  • harrastelija

    Ulkomailtahan ne on tulleet ennenkin investoijat. Kemiin ja Kaakkois-Suomeen. Hidas hämäläinen tukehtuu pääoman puutteeseen.
    EU:lta tuleva projektiraha on kovin byrokraattista – tai ei ole osaavia hakijoita. Mitähän ne mepitkin oikein tekevät?

    Kiinan mukaan tulo on roikkunut ilmassa. Kemi ympäristöineen on hyvä vaihtoehto. Kemijärven lakkautettu sellutehdas jätti hakkaamattomia metsiä ja satama on valmiina. Vapo ei osannut pelata oikein.

    Odotin Kiinan tulevan Kuopion hankkeeseen, mutta ehkä tuo merisatama ratkaisi?
    Kainuussa on 30 vuotta ollut valmis Oulujärven rannassa oleva tehdastontti sellu/biotehtaalle. Kainuun Liitto on ”herännyt” ja on kovasti etsinyt tehtaan paikkaa ympäri Kainuun pikkukuntia!

    Timppa

    Hesari laittoi asioita järjestykseen. Nesteen Porvoon jalostamo tekee 400 000 tonnia biodieseliä vuodessa 200 miljoonan euron investoinnilla.. Kokonaisuudessaan Neste 2000 000 tonnia vuodessa, Puolet koko maailman uusiutuvasta dieselistä 68 % tulee jätteistä, esim teurasjäte, kalanperkausjäte, leipomojäte. Loppu palmuöljystä.

    Joku tuossa Kemin yhtälössä ei tunnu täsmäävän. Jos oletettaisiin, että dieselin tehdashinta on 1000 euroa/tonni, niin miljardin investoinnilla saadaan 200 miljoonan liikevaihto. Jos investointiin lasketaan myös korjuu- ja kuljetuskalusto, investointi kasvaa entisestään. Kyllä siinä puut pitää saada ilmaiseksi ja korjuutyö teettää kiinalaisilla, jos meinaa pystyä maksamaan pääomakulut vaikka saisi avustuksiakin.

    Metsuri motokuski

    Niin ei se energiapuu lähde mininkään sieltä metsästä ilman muhkeaa tukipakettia. Kiinalaiset eivät sitä tukipakettia maksa vaan me veronmaksajat. Tuskin metsänomistajat ovat valmiita maksamaan negatiivisen tuloutuksen metsänhakkuusta.

    Jospa meidän kansanedustajila olisi rohkeutta tehdä sellaista päätöstä että julkista rahaa ei energiarangalle anneta. Annetaan markkinoiden määrätä hinta puulle.

    Ammatti Raivooja

    Koska nämä yhteiskunnallisesti merkittäviä hankkeita ja näihin palaa yhteiskunnan varoja ja yhteiskunnan pitää kuitenkin turvata materiaali näille tehtaille kun rahaa sinne on laitettu, niin paras olisi pakottaa parempaan metsänhoitoon ja vaihtoehtoisesti jos metsänhoito ei kiinnosta niin tehdä metsänomistus kalliiksi, jotta sitten hoitamuutta voisi niistä rahoista tukea, eli kerättäisiin passiivisilta rahaa tukemaan passiivista toimintaa. Jos pakotettaisiin metsien parempaan hoitoon olisi enemmän mahdollisuuksia vapaalle markkinataloudelle kun kilpailua voitaisiin käydä vähintään kannattavammasta kuitukokoisesta puusta. Kun energiapuu on kallista korjata niin maksajaksi laiminlyönneistä pitää saada maanomistajat. Passiivinen metsänomistajuus ei saa estää yhteiskunnan kehitystä, investointeja, työpaikkoja ja siirtymistä uusiutuviin raaka-aineisiin.

    pihkatappi

    Sehän on sitten Kiinalaisille kuin kotona olisi. Pakotettu vapaa markkinatlous alkaa jylläämään Suomessa, seurataanpa tilannetta.

    Ammatti Raivooja

    Myönnä pihkatappi pois, että vapaa markkinatalous ei vaan toimi. Tuolle tehtaalle tullaan myöntämään julkista tukea mikä on minusta hyvä asia mutta vapaan markkinatalouden vastaista. Minä ainakin otan mieluummin tuetun ja säännellyn talouden jos se tarkoittaa työtä ja puulle lisää käyttöä.

    kuusessa ollaan

    Totanoin, onkos nykyisin paikallisetkaan pio-kaman tuottajat ilman tukia nouseet? Jos aletaan perkaamaan kaikkia yritystukia, sekä tuettua yliopistotutkimusta, taitaa kaikissa olla suuri yleisö maksajana.

    Voi muutoin kiinalaisille yksi syy olla pääseminen EU-markkinoiden sisälle, siitä voi hetken kannattaa maksaakin…

    Ammatti Raivooja

    Niin palkkakustannuksia kannattaisi saada alaspäin. Metsässä tehty työ on vähentynyt myös samalla ajanjaksolla. Jos ajatellaan, tulot ja siihen käytetty työ niin ei kovalle työlle saatava pääomapalkka ole sillein verrattaissa niin paljon laskenut. Palkkoihin ja koneisiin palaa kokoajan enemmän rahaa ja kun kalliilla koneilla paikataan halvoilla koneiden kanssa tehtävää työtä niin kulut nousevat eksponentiaalisesti. Palkkakustannuksia ja konetyön kuluja on saatava alaspäin ja se onnistuu vain pakkotyöllä taimikoissa. Ei puunhinnalla ole jatkossakaan toiveita nousta jos hyväkuntoisten metsien osuus laskee jatkuvasti. Metsät on saatava koneiden kanssa samalle tasolle koska toisinpäin ei vain toimi.

    metsänvartija

    1960-luvun MERA projekti tuottaa puuta Lapissakin, hyvä niin.

    Siihen aikaan ei todellakaan tiedetty että biotalous tulee merkittävään asemaan.

    Metsä näyttää taas nousevan tärkeään asemaan taloudessa, 60-luvulla 90 % viennistä muodostui metsästä.

    Aimo Jortikka

    Eihän noita tehtaita etelään tehdä, kun täällä hakataan jo kestävän hakkuumäärän ylärajoilla, Päijät- Hämeessä tukkia ylikin sen kun on monta kovaa ostajaa. Tosin kasvua olisi mahdollista vielä kiihdyttää paljonkin, jos taimikoita hoidettaisiin paremmin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 42)