Keskustelut Harrastukset Tuulivoimapuistot

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 105)
  • Tuulivoimapuistot

    Jossain ketjussa ainakin sivuttiin tuulivoimaakin, en löytänyt, niin avataan uusi ketju.

    Joskus tuntuu, että tuulivoiman odotetaan ratkaisevan koko energiakysymyksen. Tuulivoimassa on toki paljon kysymysmerkkejä vielä

    1. Tukien varassa
    2. Ei mitään tietoa käyttökestävyydestä
    3. Kulutus ja tuotto eivät kohtaa
    4. Sijoitusongelmat

    Kaksi ensimmäistä ovat otsikkoina jotenkin selkeitä, käsittelenkin jatkossa vain kahta viimeistä.

    Tuulivoimaa pystytään tuottamaan vain kun tuulee. Jos silloin ei ole kulutusta, niin ei voida tuottaakaan.
    Toisaalta juuri silloin kun Suomessa on kulutushuippu eli kovilla pakkasilla, tuulivoimasta ei ole apua.
    Tässä suhteessa se eroaa muista energiantuotantotavoista. Käyttämätön vesi jää varastoon ja huipun aikana voidaan ajaa täysillä. Lämpövoimakin mukautuu kohtuullisesti kulutukseen.

    Tuulivoimala tarvitsee sijoituspaikan. Ei kuitenkaan riitä että on rakennuspaikka.
    Lähistöllä ei ole mahdollista perustaa toista tuulivoimalaa.
    Äänihaitat tuntuvat olevan vielä aivan tutkimaton asia. Vaikuttaa siltä että vasta kahden kilometrin etäisyydellä alkavat äänihaitat hävitä.

    Ehkä pitäisi ottaa aikalisä tuulivoimakaavoitusten suhteen ja tutkia asiaan ensin perusteellisesti.

    Onko paltalaisilla tuulivoimaloita maillaan tai niiden läheisyydessä? Entä suunnitelmia tuulivoimasta?
    Minkälaisia kokemuksia on kertynyt?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Korpituvan Taneli

    Jos myllyn kokoluokka pysyy samana, niin varmaankin uudet myllyt on mahdollista tehdä vähemmän meluaviksi, mutta nythän kokoluokka kasvaa koko ajan.
    En ole käynyt myllyjen juurella ääniä kuulostelemassa. Kai meidän kuitenkin pitää uskoa että vielä 1,5 km päässä ääni sisälle kuuluu kun siitä on kerran mittausnäyttöjäkin.
    Aikanaan työssä ollessa puhuttiin juuri matataajuisen melun haitoista. Aiemmin oli luultu että vain korkeat äänet ovat haitallisia, mutta joskus 80-luvulla havahduttiin siihen että matataajuiset äänet ne vasta vaarallisia ovatkin.

    Meilläpäinkin on ollut myllyhankkeita, ei ulottunut ihan minun palstalleni. En olisi kyllä antanut lupaa, kun on oma mökki ja vakituosta asutustakin liian lähellä. Toiselle palstalle olisin voinut harkita, mutta siellä on säkölinjat niin kaukana, että pitäisi olla aivan valtavan kokoinen puisto että kannattaisi rakentaa linja. Toki siellä olisi sopivaa rakennusalustaa ja korkeaa kangasmaastoa myllyille.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    pihkatappi

    Yhdellä palstalla on tuulivoimayhtiö varannut alueen, eli on varattu alue ja sitten makseltu 1000 euroa / tila omistajille varausmaksua, en tiedä onko joku kieltäytynyt. Mitään ei ole tapahtunut reiluun kolmeen vuoteen. En muista mitä nuo hehtaarikorvaukset olivat, sitten jos rakentavat tuon alueen, mutta muistelin olevan luokkaa alle 200 eur / ha. Ja normaali metsätaloutta saa sitten tuon jälkeen edelleen harjoittaa, mutta tokihan nuo tilansa vievät. Tuolla meillä on hyvät tiet, että tuo voimaloiden vaatima tienteko ei ole mikään plussa, jos ei olisi tietä niin tuossa yhteydessähän se sitten tulisi ilmaiseksi.

    Tuo on kaukana asutuksesta, yksittäiset talot yli 2 kilometrin päässä. Paljon lähemmäksi asutuksia ovat nyt noita puistojaan rakentaneet.

    Puun takaa

    En minä mielestäni noita myllyjä erityisemmin puolustanut, kerroinpa vain tämänkertaiset havaintoni.
    Lupasin myös mennä toisenlaisella kelillä uudestaan kuulostelemaan ja laskemaan pyörimisnopeuksia.
    Kyllähän nuo napakorkeudeltaan 150 metriä korkeat myllyt sen hehtaarin laanin tarvitsee, jos sellaisen aikoo pystyyn laittaa. Siiven kärki huitelee jo 220 metrin korkeudessa.
    Tuskin myllyt tästä kovin paljoa enää kasvavat.
    Kun on elämänsä aikana ehtinyt nähdä pokasahan korvautuvan moottorisahalla, hevosten autoilla ja traktoreilla, moottorisahan motolla, kylässä käynnin televisiolla ja facebookilla, puhelinlangat kännykkämastoilla, alkaa näihin uudistuksiin ja muutoksiin jo suhtautumaan rutiinilla.
    Ensin alkaa aina lähes uskonnollinen vastustus, sitten tulee pienempi rutina, ja lopuksi tuleekin jo uudet murheet puitaviksi.
    Samoin käy varmasti näille tuulimyllyillekin.

    Korpituvan Taneli

    Onhan tuohon vielä sekin nähty kun pokasaha oli puupäinen.

    Kyse ei nyt ole muutosvastarinnasta, vaan.
    1. Ihmisten oikeudesta terveelliseen meluttomaan toiminta- ja asumisympäristöön.
    2. Tolkuttomasta rahan syytämisestä ulkomaisten yritysten omistamille myllyille.
    3. Maanomistajien oikeuksista. Sopimuspaperit on ainakin täällä päin olleet kovin sekavia ja ylimalkaisia.

    Yleiseen narinaan ja muutosvastarintaan vedotaan aina silloin kun asialliset perustelut ovat loppu tai niitä ei edes vaivauduta esittämään.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Onhan nuo Tanelin perusteet ihan hyvät mutta tuskinpa siihen ”ylimalkaiseen” sopimuspaperiin on pakko nimeä laittaa ja aina voi vaatia selvennyksiä. Itse olen myllyistä sitä mieltä että aina irtoaa maata vuokralle noilla liksoilla mitä nyt on kuulunut. Ikuistahan ei ole myllyt emmekä mekään ja mania täällä kuitenkin vielä kotva keritään ehkä pyöritellä ja sillähän tämä kansantalous toimiikin. Minulla on nytkin tiet kunnossa ettei se kannusta mutta se vuokra kyllä.
    Mitä olen keskustelua seurannut on siellä kyllä aivan oma ”valituskaartinsa” jo kehittynyt ja sitä porukkaa en kyllä siedä.
    Eli juuri mistä täällä on keskusteltukkin eli kehityksen ”jarrukaarti”.

    Puun takaa

    Tuulimyllyjen järjestelmällinen vastustus näyttää täällä Suomessa olevan parin henkilön päätehtävänä.
    (En tällä tarkoita tämän palstan kirjoittajia)
    Heidän todelliset motiivinsa on aivan muut kuin huoli ihmisten elinympäristöstä.
    Näiden henkilöiden nimet toistuvat lähes kaikissa maakuntalehdissä ja muissa medioissa.
    Suomi on Euroopan harvaanasutuin maa, josta sopivia tuulimyllyn paikkoja löytyy vielä paljon.
    Muualta katsottuna tämä suomalainen tuulimyllyjen vastustus näyttää lähinnä huvittavalta, jolle voimme itsekin tulevaisuudessa hymyillä kuten kaikille muillekin vanhoille kammoillemme.
    Miten se menikään se vanha tarina siitä virran yläjuoksulta uiskennelleestä puunlastusta…

    Gla

    Paha myllyjen vastustamista ja toiminnan motiiveja on yleistää, kun aihe koskettaa monia suomalaisia. Yhtä lailla myllyjen puolustajille voisi nauraa ellei kyse olisi varsin vakavasta asiasta.

    Toivottavasti jatkossa keskitytään asioihin, eikä asioiden esittäjiin.

    pihkatappi

    Pohjalaisen tekstaripalstalla joku toteaa että tuulipuiston runkotiet on tukittu ja maanomistajien liikkuminen estetty. Voihan se mennä noinkin päin tietysti, ehkä ne myllyt pystytetään optimi paikoille ja vanha metsätie saattaa jäädä sitten allekin. Toisaalta nuo korvaukset hehtaaria kohti ovat hyvät, kyllä siitä jotain hetkellistä haittaa sitä vastaan voi kärsiä.

    Lisäksi oli Torkkolan myllyistä kirjoitettu että meluhaitta on selvä vaikka kaikki myllyt eivät ole vielä edes käytössä. Verrattiin moottoritien meluun. Moottoritiehän aiheuttaa jatkuvan kohinan, mutta onhan siellä lisäksi selkeitä häly ääniä, pientä liioittelua, ei ilmeisesti Torkkolan tekstailija ole vierraillut pitempää aikaa moottoritien vieressä. Mutta se että tuollainen tuulipuisto on äänetön ei siis pidä paikkansa. Puhumattakaan siitä että rumentavathan nuo maisemaa, jonkun mielestä tietysti kaunistaa.

    Puun takaa

    Tämä tuulimyllyasian mittakaava on meillä vähän toisella asteikolla kuin muualla.
    Esim. pinta-alaltaan Suomen kokoisessa Saksassa on tällä hetkellä 23.000 tuulimyllyä, meillä 230. Asukkaitakin 15 kertaa enemmän kuin Suomessa.

    Korpituvan Taneli

    Jos Suomessa on jossain äänihäiriöitä tuulimyllyistä, niin niitä sitten vain on. Parannus asiaan pitää saada aikaan täällä Suomessa.
    Häiriö, täällä Suomessa, ei taatusti vähene yhtään, vaikka Saksassa olisi 23 miljoonaa tuulimyllyä, Suomen kokoisella alueella

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 105)