Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 71)
  • Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

    Hei,

    Tulikirjelmä missä suunitellaan tuulivoimaa metsäpalstalleni ja toki muillekkin mo. Millaisia asioita on kyseiseen asiaan on otettava huomioon ? Entäs tuo maksu politiikka oletteko vuokrannut ja millä hintaa ja kuinka pitkäksi aikaa ? Voiko olla vuokraamatta jos ei taho vai meneekö se kaavotuksella tuulivoimalle yms.

  • pihkatappi

    Varaussopimus korvauksineen on tehty. Ei taida tulla puistoa.

    Timppa

    Mistapä Lasse tiedäy, millaisia ehtoja saa.  Huonoilla ehdoilla ei kannata tehdä sopimusta.  Ei ainakaan meikäläinen halua tehdä sopimusta, josta riskit ja vastuut jäävät jälkipolville.

    Nimetön

    ”Huonoilla ehdoilla ei kannata tehdä sopimusta.” Tähän mennessä tilanne on vaan ollut se että, ota tai jätä ja neuvottelut on ollut siinä. Tähän mennessä ottajia on ollut paljon enempi mitä myllyjä on ollut tarjolla. Jopa maasta joka jää puisto alueella muttei tilan maalle tule myllyä ja josta maksetaan vuosittainen hehtaari korvaus niin maanomistaja on saanut tehdä sopimuksen tai olla tekemättä. Näitä sopimuksia on jäänyt tekemättäkin.

    Tulevaisuus näyttää mikä on myllyin kohtalo ja kuka ne purkaa. En tiedä voiko kukaan pakottaa maanomistajaa purkaan konkurssin tehneen tuulivoimayhtiön myllyä. Sopimus monestikkin niin pitkä ajallisesti ja sisältää option jatkosta niin voi olla että samalle jalalle vahvistaen pystytetään kaksi tai kolmekin myllä, mitä lie sen jälkeen.

    Jätkä

    Tässä tuulimylly-taistelussa lienee jäänyt vähälle huomiolle se, että joku kai omistaa ilmatilan, jossa myllyjen siivet huitovat.

    Valtio nostaa älämölön, jos joku tulee rajan yli lentämällä ja samalla loukkaa ilmatilaa. Valtiolla on siis yksinoikeus ilmaan ja tuuliin. Ne ovat kuin hirvet.

    Pahin mahdollinen skenario toteutuu, kun valtio alkaa myymään tuulimyllyjen rakennuslupia piittaamatta pätkääkään maanomistajista ja heidän mielipiteistään.

    Timppa

    Ovathan ne myllyt turvallisuusuhka lentoliikenteelle ja maastossa liikkuville ja eivät  varmasti ikuisesti kestä.  Sellasista perintöä en halua kenellekään jättää.

    MJO

    Eikö kiinteistönomistaja (maanomistaja) voisi käyttää samaa kikkaa, kuin yhtiöt. Kun myllyjen käyttöikä lähenee loppua, niin lohkoo tontin omaksi kiinteistöksi ja ’myy’ sen varattomalle narkkarille miinus hinnalla. Häntä tuskin kiinnostaa purkukulut, jos saa pari kossupulloa vaivan palkaksi. Tai perustaa osakeyhtiön ja siirtää tontin yhtiön nimiin. Yhtiö ajautuu konkaan samalla tavalla, kun mylly yhtiö purku kustannuksien vuoksi. Onnistuuko näiillä?

    ChesterC

    Tarjosin ehdollista kauppaa, että olisin myynyt määräalan yhtiölle mikäli hanke toteutuu, vuokra-aikaa selvästi halvemmalla hinnalla. Ei kiinnostanut.

    Planter

    Tietysti vuokrattu tai vuokrattava tuulivoimalan maapohja kannattaa lohkoa omaksi kiinteistöksi ja perustaa esimerkiksi osakeyhtiö pyörittämään kiinteistöllä vuokraustoimintaa. Silloin ei ole henkilökohtaisesti vastuussa, jos joskus tuulivoimayhtiö tekee konkurssin.

    Toisaalta silloin voi myydä vaikka heti kyseisen kiinteistön ja tunkea rahat taskuunsa. Jos on odotettavissa vuokratuloa vaikkapa 300 000€ seuraavan 30 vuoden aikana, joku voisi ostaa kiinteistön  heti 100 000€:lla?

    Jos kiinteistön pitää itsellään ja tuulivoimayhtiö ajautuu konkurssiin, lienee kiinteistöyhtiön kassakin likimain tyhjä ja sekin ajautuu konkursiin. Jos tällaisia liikkeitä tekee viimetingassa, kun tuulivoimayhtiön vaikeudet ovat näkyvissä, voi käydä köpelösti, mutta jos yhtiöittäminen on tehty heti alussa, ei siinä ole mitään hämärää.

    Tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Jos tuulivoimatuotanto ei ajaudukaan konkurssitilaan vaan on markkinat edelleen 30 vuoden päästä, silloin saattaa rakennuspaikalla olla korkeakin arvo.  On luvat ja valmiiksi rakennettu infra, tiet, kaapelointi, muuntamot perustukset jne. Sen myynti tai edelleen vuokraus saattaa hyvinkin onnistua.

     

     

    Metsuri motokuski

    Myy tontti yhtiölle ja ota rojaltit tuotetusta sähköstä. Säästyt kiinteistäverosta sekä muista vuokraajan kuluista ja tuloja tulee tekemättä mitään.

    Timppa

    Ihmettelen asennetta, että estoitta sallittaisiin systeemi, jossa Suomen mäet olisivat täynnä tuulimyllyjen raatoja.  Jos tuulibisnes on niin hyvä kuin väitetään, niin maanomistajalla on käsissään valttikortit.  Ei kannata luopua niistä lyhytaikaisen tuoton toivossa ja jättää jälkipolville sotkujen selvittäminen.

    Oikein mietitään, miten voitaisiin helpoittaa ulkolaisten yhtiöiden toimintaa Suomen maisemien pilaamisessa.

     

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 71)