Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 71)
  • Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

    Hei,

    Tulikirjelmä missä suunitellaan tuulivoimaa metsäpalstalleni ja toki muillekkin mo. Millaisia asioita on kyseiseen asiaan on otettava huomioon ? Entäs tuo maksu politiikka oletteko vuokrannut ja millä hintaa ja kuinka pitkäksi aikaa ? Voiko olla vuokraamatta jos ei taho vai meneekö se kaavotuksella tuulivoimalle yms.

  • Planter

    Ainakin joissain vuokrasopimuksissa on määriltelty ”tuulenottoalue”,  jolle maksetaan vuokraa. Vuokraa saa, vaikka voimala ei olisikaan omalla maalla.  Jokaista tuulivoimalaa ympäröi esimerkiksi 600 metrin säteellä tuulenottoalue, jolle maksetaan korvausta, sillä mahdolliset meluhaitat ja maisemamuutokset koskettavat aina lähinaapureitakin. Vähän reilumpi tapa, kuin maksaa pelkästään sille, jonka tontilla torni seisoo.

    KeLo

    Mielestäni suurin riski näihin tuulimyllyjen vuokrasopimuksiin liittyy myllyjen elinkaaren päätösvaiheeseen. Myllyjen purkaminen on todella kallista puuhaa ja omistajat siirtävät loppuvaiheessa myllyt jollekin ulkopuoliselle firmalle, joka tekee sitten konkurssin ja myllyt jäävät maanomistajan huoleksi. Kun yhteiskunta vaatii sitten maanomistajalta ’vaarallisten’ myllyvanhusten purkamista, niin voi olla, että maanomistajalla on vitsit vähissä.

    tsto

    Miksi se purkaminen olisi maanomistajalle kallista? Ei kai siinä nostureita tarvita. Tynamiittia kylkeen niin saa ruuvailla ihan maanpinnan tasossa.

    Timppa

    Koneistoissa on paljon voiteluöljyä jota ei saa ruiskia vapaasti maasatoon.

    Aimo Jortikka

    Just oli uutinen, että Google ostaa kolmen tuulivoimapuiston  sähköt Pohjanmaalta , ilman tukea. Google on päättänyt, että kaikki sen käyttämä sähkö on uusuiutuvista lähteistä. Haminan palvelimet vie valtavasti sähköä.

    ChesterC

    Muutama vuosi sitten oli kylällä hanke, jolla meidänkin palsta oli. Tarjottu sopimus oli rahallisesti erittäin hyvä. Sopimusta kun luki ajatuksella huomasi monta sudenkuoppaa ja epämääräisesti kirjattua asiaa. Vuokraaja olisi ollut vastuussa esim. jos joku vaikka metsästäessä vahingossa ampuu reikiä lapoihin. Ihanan kallista. Ja totta, tuo myllyn purku on se epäilyttävin asia. Valtiovalta ei ole ottanut mitään kantaa purkukustannuksiin, vaikka niin voimalla tuulienergiaa on ajettu. Vain jotain epämääräisiä kannanottoja, että myllystä tuleva kierrätysmateriaali kattaa purkukustannukset. Uskokoon ken tahtoo. Tarjotussa sopimuksessa oli myös kohta vakuusrahasta ja jälleen hyvin epämääräisesti. Niin kuin todettiin,kun mylly on ajettu loppuun myydään se jollekin joka tekee konkurssin ja rotisko jää maanomistajan vastuulle. Valtiolla pitäisi olla jonkin pooli, mistä maanomistajille koituvat purkukustannukset maksetaan viimekädessä, kun kerran tuulienergiaa halutaan tukea. En tehnyt sopimusta, moni teki. No yhtiö viimekädessä tiputti korvausta puoleen ja siihen taisi homma kusta. Nyt on ilmaantunut uusi toimija uudelle hankkeelle. Niin, ja mitäpä luulette olevan maanomistajien oikeusturva monikansallista konsernia vastaan. Voipi rahat loppua oikeuskäsittelyissä. Joten tarkkana mihin sopimuksiin nimeänne raapustatte.

    Jätkä

    ”Koneistoissa on paljon voiteluöljyä jota ei saa ruiskia vapaasti maasatoon.”

    Ei kai öljyn poisto ole sen vaikeampaa kuin öljynvaihtokaan?

    Puuki

    Osa niiden tuulimyllyjen osista pitää viedä ongelmajätelaitokselle. Purkaminen saattaa tulla maksamaan about 100 000 € /mylly.

    KeLo

    Tässä eräs selvitys tuulimyllyjen purkamiskustannuksista.

    <cite class=”iUh30″>www.tuulivoimayhdistys.fi/…/682-Tuulivoimalan_purkaminen-kustannukset_final.pdf</cite>

     

    Tolopainen

    Luuletteko todella että teillä on varaa alkaa yli 100m korkeita tuulivoimaloita purkamaan mailtanne.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 71)