Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 911 - 920 (kaikkiaan 933)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • PenttiAKHakkinen

    Minä en sinällään vastusta tuulivoimaa. Mutta jos tuulisähkön tuotto menee ulkomaille tai lainojen korkona kansainvälisille pankeille niin kantani on ehdoton EI.

    Se että korvataan puuenergiaa tuulisähköllä on järjetöntä. Puuenergian tuotot sentään jää pääosin kotimaahan.

    kmo kmo

    Yhtä lailla metsiä on Suomesta ostaneet ulkomaiset rahastot, että ei ne klapirahat kaikki Suomeen jää. Ja jos tuulivoimalat on mielestänne kannattavia sijoituksia niin kyllä niihin sijoittajina pääsee mukaan.

    Visakallo Visakallo

    Onko ne tuulivoimalat oikeasti kannattavia sijoituksia?

    kmo kmo

    Luultavasti ainakin tukiaisia saavien joukossa on. Sitten taisi käydä niinkuin markkinataloudessa tuppaa käymään, joku kun löytää kultakaivoksen siellä on kohta kaikki muutkin.

    PenttiAKHakkinen

    kmo ei taida osata laskea klapien kustannuksia.

    1 m3 puuta tulee n 160 litraa öljyä vastaava lämpö. Suunnilleen 1,6 im3 klapeja. Kantohinta ja konekustannus ovat minimaalisia. Työtä on paljon. Ja Suomessahan on perinteisesti keskitytty työn verotukseen. Toisaalta työstä on pulaa. Kyllä klapien teon työ on aina yhteiskunnan (ja sähkön hinnan) kannalta edullista verrattuna työttömyyskorvausten maksuun.

    hikinen94 hikinen94

    Kyllähän tavan mökin lämmittäjän kannattaa puutakin polttaa vielä.  Mutta kysymys on vähän suuremmasta asiasta. Sähkön kulutus joka tapauksessa kasvaa ja siihen ei ole puusta ole apua. Paljonkohan pitäisi puuta polttaa, jos tuulivoimaa korvattaisiin puulla. Ei taitaisi suomen puuvarat riittää siihen ja mikähän olisi hinta sähköllä. Näissä talkoissa palaisi väistämättä paperipuuta hitosti, joka olisi pois metsäteollisuudelta. Kyllä suomelle on edullisenpaa jalostaa puu, kuin polttaa se.🤔

     

    Visakallo Visakallo

    Voimakkaasti heittelevä pörssisähkön hinta lisää helposti talon lämmityksessä klapien kulutusta, kuten minullekin kävi, vaikka oli hyvin lauha talvi. Tämä hieman mutkistaa kiinteähintaisen ja pörssisähkön todellisten hintojen vertailua. Suomessa sähkön hintavaihtelut kun ovat koko Euroopan suurimmat.

    hikinen94 hikinen94

    Johtuu siitä, kun negatiivisia hintoja on eniten, joka vrk keskimäärin 2 h. Tuo ei liene huono asia.🤔

    Visakallo Visakallo

    Ne negatiiviset tunnit eivät vain talon lämmityksessä tahdo kovin paljoa tuoda apuja, kun vastaavasti on myös niitä huippukalliita tunteja, ja miten ollakaan, ne ovat useimmiten juuri niiden pakkasten aikaan! No, minä hoidin ongelman laittamalla puita uuniin, mutta eihän sekään nyt ihan ilmaista sentään ole.

    hikinen94 hikinen94

    Eihän pörssisähkö kaikille sovi ja ylimääräisiä töitäkin voi teetättää. Itse luovuin aika pian siitä.

Esillä 10 vastausta, 911 - 920 (kaikkiaan 933)