Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 397)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Yhden tuulivoimalan vaarallinen alue on noin 3000 ha, joten tuulivoimalat (3000) vievät 9.000.000 ha:n alan + linjat päälle.

    hikinen94 hikinen94

    Tuolla laskumallilla koko viitostien läntinen puoli on kokonaan vaarallista aluetta ja osa itäpuolestakin. No jospa nyt siellä alkaa joukkopako kuihtuvaan itään🤔

    pihkatappi pihkatappi

    Eikös Don Quijote taistellut tuulimyllyjä vastaan. Tuossa kirjassa on varmaan opettavainen tarina, kun sanonta toimii yhä.

    Nostokoukku

    Metsäteollisuus suhtautuu positiivisesti…

    Tämän tietävät tuurivoimayhtiötkin. Yleensä keskeisenä maiden omistajina ovat metsäfirmat. Ympärillä olevat maat tulevat pienellä korvauksella mukaan, kun ei ole oikein muuta vaihtoehtoa. Juttelin kaverin kanssa tilanteesta. Hänen maapalansa on kaavan reuna-alueella. Tarjosivat sopimusta pienellä korvauksella, todeten, että vuokraa tai et, myllyt tulevat joka tapauksessa. Runkona kaava-alueelle on metsäfirmojen maat.

    Metsuri motokuski

    Niin minäkin vuokraisin maapalan jos olisi sellaisella alueella että kelpaisi myllyille. Missä sellaisen tuoton saa metsälle jonka myllyjen masnvuokrasta saa ? Kaupan päälle hyvän tiestön.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Rautalammin kunnanvaltuuston puheenjohtaja painottaa, että kunta tarvitsee kuntalaisten palveluiden rahoittamiseksi sekä seudun rakennemuutoksen takia tuloja, joita tuulivoima-alue toteutuessaan toisi.

    ”Tuloja tarvitaan, jotta voidaan tarjota kuntalaisille palveluja ja pysyä itsenäisenä. Toteutuessaan 22 voimalan laajuudessa kiinteistöverotuotto olisi 22 miljoonaa euroa 35 vuoden aikana. Vastaavaa tuottoa on vaikea saada muutoin.”

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/b234bca4-5729-46a8-b0ba-d4052572ea96

    Kiinteistövero ilmeisesti pienenee ajan myötä, mutta sen lisäksi yhtiö maksaa yhteisöveroa.

    Nostokoukku

    Hanke on pitkäaikainen ja kallis toimijalle ja sen toteutuminen on epävarmaa….

    Kyllä tässä vaiheessa taustat on jo selvitetty ja luvansaanti varmistettu. Eivät nämä toimijat lähde summamutikassa näihin hankkeisiin rahojaan tuhlaamaan, eivät lähde iskemään päätään savolaisen mäntyyn. Kaavoitus, kuulemiset ja YVA ovat pakollisia liirumlaarumeita jotka on enää hoidettava muodon vuoksi alta pois.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Ei Rautalammilla ole pakko asua, näin on käynyt kaikille tuulivoima paikkakunnille, väki häviää. Mökkien arvon romahdus on tietenkin huono asia.

    Visakallo Visakallo

    Ei Rautammin kunta todellisuudessa saa tuota n. 28 500 eur/mylly/v kiinteistöverohyötyä, kun samaan aikaan valtionosuus uudistus viekin vastaavasti rahaa takaisinpäin, ja lisäksi myllyjen verotusarvot putoavat vuosittain. Rautalammin kuin niin monen muun kunnan ja kaupungin suurimpana tappajana on kuitenkin sote-uudistuksen yhteydessä tehty verouudistus, joka ohjaa valtion rahat pelkästään suurimpiin kaupunkeihin. Tästä aivan olennaisesta asiasta poliitikot ovat jostain syystä vaienneet lähes täysin.

    Apli

    Päästötöntä energiaa tarvitaan yhä lisää ja sitä tulee juuri aurinko ja tuulivoimasta, ja kun sitä tehdään markkinavetoisesti ilman valtion tukia ja suomen kokoiseen maahan mahtuu niin tervetuloa.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 397)