Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 881 - 890 (kaikkiaan 939)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Visakallo Visakallo

    Pahoittelen sitä, että olen tuonut esiin vain tuon Fingridin neljän miljardin investoinnit. Siihen pitää lisätä vielä sähköyhtiöiden omat investoinnit siirtolinjoihin, säkövarastoihin, yms. Nämä tekevät sen 10 miljardia vielä sen neljän miljardin päälle. Maksajista meillä tuskin lienee epäselvyyttä?

    PenttiAKHakkinen

    hikinen94 on näköjään hyvä kääntämään nämä tuulivoima-asiat yhteiseksi hyväksi.

    Minulla siirtomaksut ovat n 2/3 sähkökustannuksista. Pääsulakekin on ollut viimeiset 70 vuotta saman kokoinen. Vaikuttaisi, että minun sähköntarpeeni tulisi tyydytetyksi noilla 50 luvun siirtolinjoilla. Sanoisin, että minulla siirtohintojen korotukset ovat olleet sitä luokkaa, että rahaa käytetään muuhunkin kuin noihin siirtoyhteyksiin, mitä minä tarvitsen.

    hikinen94 hikinen94

    Maksajista ei epäselvyyttä, mutta sähkö edelleen euroopan kolmanneksi halvinta. Reilu 50 e mw tunti, saksassa lähes 100 e, ja esim kroatiassa 130 e.

    PenttiAKHakkinen

    hikinen94 latelee hyviä argumentteja.

    Minulle sähkö töpselistä maksaa 3 x sähkön hinta. Lienekö tuo vielä halvempaa kuin muualla euroopassa.

    kmo kmo

    Fingrid investoi viime vuonna puoli miljardia euroa, kymmenessä vuodessa neljän miljardin investoinnit ei siinä paljoa tunnu. Tai onko Visakallon kulutus niin suurta että Fingridin siirtomaksut ovat ongelma?

    Visakallo Visakallo

    Tähän astihan siirtomaksujen korotukset on perusteltu säävarmuuden parantamisella. Näin on varmasti monin paikoin tapahtunutkin. Nyt vain tuli uusi säävarmuusongelma sinne sähköpuolelle!

    Visakallo Visakallo

    Ei ole kmo ongelma. Ongelma voi jatkossa tulla enemmänkin sähköyhtiöiden 10 miljardin euron omista investoinneista.

    hikinen94 hikinen94

    Ok

    Visakallo Visakallo

    Minulle on sähkö ollut Virossa 20% kalliimpaa kuin Suomessa, mutta siirtomaksu 85% halvempi kuin kotimaassa.

    hikinen94 hikinen94

    Paljonko oli kokonaishinta virossa🤔 Selvähän se, että pienessä tiheään asutussa maassa siirtokustannukset ovat pienemmät, kuin suomessa. Pelkkä sähkön hinta esim saksassa ollut alkuvuonna yli 40 e kwh, euroopassa keskimäärin 25 e ja juuri tuulivoiman ansiosta suomessa 6,7 e kwh. Ei kun tuurivoimaahan se on 🙄

    Monissa Euroopan maissa maksetaan myös ”sakkoa” fossiilisesta sähkön tuotannosta.

    Suomessakin siirtomaksut vaihtelee kymmenkertaisesti eri sähköyhtiöillä. Tottakai kaupunkipaikoissa hinta on pienempi, kuin harvaan asutulla maaseudulla. Olikohan Visan sähkön käyttö paikka juurikin kaupunki.🤔

Esillä 10 vastausta, 881 - 890 (kaikkiaan 939)