Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 811 - 820 (kaikkiaan 834)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Visakallo Visakallo

    Jos Reima katsot suomalaisten ikäluokkajakautumaa, niin vanhenemaan päinhän tässä koko kansa ollaan. Reima on toki saanut kiellettyä itseltään vanhenemisen. – Kerran ikiteini, -aina ikiteini! Kirjoitustyyli paljastaa parhaiten ihmisen henkisen iän.

    Apli

    Markkinaehtoisesti rakennetaan tuuli ja aurinkovoimaa, niin tervetuloa! Kansalaiset saa edullista sähköä, myös kiinteistöveroja tulee kuntiin, maanomistajat saa korvauksen. Jos rakennetaan samoilla ehdoilla esim ydinvoimaa tai CHP yhteistuotantolaitoksia joilla tehdään sähköä ja kaukolämpöä malliin Jyväskylän Keljonlahti, ei mitään,  antaa tulla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    kertokaapa lopultakin, mistä se sähkö pitäisi tehdä

    On kerrottu jo muutamaan kertaan: tuulivoimaa saa rakentaa, mutta haitat pitää korvata. Hankkeiden eteneminen edellyttää maanomistajien hyväksyntää. Hankalinta hyväksyminen on niille joille tulee haittoja ilman kunnollista korvausta.

    Konnevedellä on otettu melko maltillinen linja: tuulivoimaa edistetään kunnan toimesta mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Minimietäisyys asutukseen on kunnassa ilmeisesti 1,5 km – etäisyys joka ei ainakaan rajoita sijoituspaikkoja liikaa.

    Sapluuna 1 – 3 kilometriä ei välttämättä toimi jokaisessa tilanteessa. Haitta riippuu voimalan korkeudesta, äänitasosta ja ilmansuunnasta. Jos torni on etelän puolella lähellä, talviaikaan auringon paistaessa matalalta joudutaan kärsimään päivällä jatkuvasta välkkeestä.

    Kommentti Ilta-Sanomien jutussa: ”yksi pahimpia ilmastonmuutoksen edistäjiä sekä rakennusvaiheeltaan, että käytössä”. Mielipiteitä on siis laidasta laitaan.

    hikinen94 hikinen94

    Ei riitä, että AJ  kertoo oman mielipiteensä, miten sähköä pitäisi tuottaa, odotan samaa myös muutamilta muiltakin. Nostokoukulla oli tämä sähkön hinnan nosto ja ydinvoima, entäpä muut vastustajat. Teollisuus myös siirtyy pois fossiilisista ja niidenkin sähkö pitää jotenkin tuottaa.🤔

    Risupekka Risupekka

    Edelleen sähköä pitää olla tarjolla myös silloin kun ei tuule. Parin viime viikon aikanakin tuulivoima on ollut lähes nollissa useita kertoja. On nasevaa kiihkoilla tuulivoiman puolesta niin pitkään kun ei kosketa itseä. Mutta jos pankki ei annakaan lainaa lähelle suunnitteilla olevan tuulipuiston vuoksi, alkaa kiihko realisoitua. Ja saattaa vaikka mieli muuttua.

    Jokin on muuttunut kun tuulivoima on sekoittanut markkinat ihan muutamassa vuodessa ja kuitenkin ennenkin pärjättiin.

     

    Rukopiikki

    Suomeen ollaan nyt rakentamassa niin suuria tuulivoimaloita, että niiden vaikutuksia ei ole voitu tutkia kun niitä ei ole täällä ennen ollut.

    Esimerkiksi vaikutukset kanalintuihin vaativat kymmenien vuosien seurannan ja laajan otannan eri alueilta. Ei luonnossa mikään hetkessä tapahdu ja kannat vaihtelevat muutenkin.

    hikinen94 hikinen94

    Ennen pärjättiin, tuotiin halpaa kaasua ja sähköä Venäjältä ja poltettiin fossiilista.

    Pörssisähkön hinta on ollut maaliskuun aikana 5,96 c tyynistä ilmoista huolimatta.

    Olen miettinyt monta kertaa tuota tuurivoimasta ilkkumista ja valitusta, kun ei tuulivoima nyt tuota mitään ja on kuvia seisoksissa olevista myllyistä. Onkohan  kysymys pelkästä  tuhmuudesta vai tiedon puutteesta, miten yhteis pohjoismaalainen nord pool sähkömarkkina toimii.

    Taitaa Piiparinmäen myllyt jo aika kookkaita olla ja kanalinnut suorastaan viihtyvät siellä. Sinne juuri suuntaavat tuttavani metsälle, vaikka alkuun noituivat niiden tuloa.🤔

     

    Metsuri motokuski

    Enemmän nuo kymmenien hehtaarien aukot vaikuttavat kanalintuihin kuin 300 m:ssä pyörivät tuulivoimalat.

    Visakallo Visakallo

    300 metrin myllyjä ei ole aikaisemmin rakennettu juuri minnekään, eli Suomi toimii nyt niiden koekenttänä. Normaali järki sanoo, ettei niin järeään myllyyn ainakaan yhden kilometrin etäisyys riitä minkäänlaiseen ihmisasumukseen. Viisi kertaa Stadionin torni tai kaksi kertaa Näsinneula antavat hieman mittasuhdetta. Lisäksi pitää tietenkin huomioida, että myllyn perusta on helposti 50-100 metriä ympäristöään korkeammalla. Kolmen kilometrin etäisyys on ehkä juuri riittävä, riippuen maasto-olosuhteista. Silloinkin se näyttää vielä pyörivän melkein vieressä.

    hikinen94 hikinen94

    No, perästä kuuluu. Entäpä, jos onkin niin, että myllyjen ääni ” häviää taivaalle”. Todennäköisesti jos kilometrin korkeuteen tällainen rakennetaan, noin kävisikin, tai sitten ei. Maan lähelle rakennettuna äänelle on kyllä ” matkalla” meluesteitä 🤔

    Se etu näistä korkeista on, että tuotto on parenpaa, joten myllyjen määrä voi jäädä pienemmäksi ja ehken voidaan varoetäisyyksiäkin kasvattaa 🤔

Esillä 10 vastausta, 811 - 820 (kaikkiaan 834)