Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 396)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tietoa tuulivoimasta. https://tvky.info/tietoa-tuulivoimasta/

    ”Monet valtioneuvoston infraäänitutkimukseen osallistuneet kokivat tuulivoimaloiden kuuluvan äänen häiritseväksi ja liittivät oireitaan myös tuulivoimaloiden aiheuttamaan tärinään, ja sen aiheuttamaan asunnon rakenteiden resonoimiseen. Afry toteaa, että osa koetuista tärinähaitoista on selitettävissä infraäänillä, ja osa siipien pyörimisen vaikutuksesta syntyvällä matalataajuisella tärinällä, joka välittyy voimalan rungon ja perustusten kautta maaperään.”

    Tärinä voi olla yksi syy miksi eläimet kaikkoavat, siis maassa elävät.

    mehtäukko

    Onhan myytävävä puutarhoinkin täristimiä joilla mykrät kaikkoavat naapurin kiusaksi. Myrkky parasta.

    Nostokoukku

    Metsäkanalinnutkin elävät suurimman osan elämästään maassa. En tiedä oikeastaan muita lintuja kuin kalasääsken joka äärimmäisen harvoin laskeutuu maahan.

    Rukopiikki

    Jos ne linnut väistää tuuliteollisuutta, niin monin paikoin käy niillä vähiksi rauhaisat elinpaikat jos puoletkaan suunnitellusta tuulivoimasta toteutuu. Taitaa olla melkoista luontokatoa näköpiirissä.

    hikinen94 hikinen94

     

    Harmi, että itä suomi on pois kuvioista, nyt todella paikoin myllytiheys alkaa olemaan turhan korkea, jos kaikki toteutuu.

    Metsäkanalinnut, etenkin teeri ei näytä juurikaan puussa ruokaillessaan välittävän rupeleista juuri mitään. Sen sijaan pesintä lähellä myllyjä näyttää olevan vähäistä.

    Huvittaa tuo susireviirien vouhkasu tässä asiassa. Susi on niin älykäs ja sopeutuvainen, että se on viimeisiä eläimiä, joita rupelit haittaa.

    Rukopiikki

    Tuo viittaisi siihen että linnut aistii myllyt maata pitkin. Alkaahan se pian näkyä jo lintukannoissa laajemmallakin jos iso osa metsistä menee pesimiskelvottomiksi.

    Voipihan se olla että sudet kun tottuu tuulivoimaloihin niin niistä tulee rohkeampia tulemaan kaupunkeihin ja taajamiinkin. Ja samahan se on jo tulla, kun ei enää missään ole rauhallisia alueita.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Tuulivoima on suurin kansanonnettomuus vesivoiman jälkeen. Laajoja aloja on tehty elinkelvottomiksi. Pedot tulevat jo nyt kaupunkeihin, kun myös saaliseläimet ovat siellä tuulivoimaa paossa.

    hikinen94 hikinen94

    Sudet tulee taajamiin ilman tuulivoimaakin. Älykkäänä eläimenä huomaa, ettei siellä ole mitään pelättävää. Ainoastaan metsästys tekee sille ihmisarkuutta.

    Hirvittää ajatellakkin, mkä on karhutilanne 10 v kuluttua itä suomessa. Ne alkaa tuolloin tulla jo ikkunoista sisälle, kuten amerikassa, jos metsästys on jäissä pitempään.

    Hirvet muutoin ei myllyjä pelkää, näyttää olevan, että ne viihtyvät suorastaan niiden lähettyvillä ja niiden kuuloaisti on moninkertainen ihmiseen verrattuna

    Rukopiikki

    Hirvihän tottuu mekaanisiin ääniin helposti ja on niitä kohtaan peloton, mutta jos haistaa tai näkee ihmisen niin jopa sitä viedään. En tiedä hakeutuuko sitten vasomaan miten suhteessa myllyihin.

    Varmasti vaikutus on isoin lintuihin.

    hikinen94 hikinen94

    Todennäköisesti juuri noin.

    Metsäteollisuuden laskelmien mukaan yksi mylly siirtoineen vie metsäalaa 3 ha. Jos myllyjä tulisi 3000, se olisi 9000 ha, joka taitaa olla joku promille metsäpintaalasta. Kylläkin vaikutusalue on moninkertainen ja paikallisesti voi näkyä rumasti.

    Viikolla kuuntelin mielenkiinnolla  radiosta Pielaveden tuulivoimailtaa. Itä Suomen yliopiston tutkija kertoi kyllä hyvin perusteellista tutkimustietoa myllyjen vaikutuksista paikallisiin ihmisiin. Se on selvä, jotka ovat jääneet myllyjen läheisyyteen vastustus on ja säilyykin. Sen sijaan ihmiset taaenpana alkavat enemässä määrin hyväksyä myllyjä, kun ne on toiminnassa.

    Metsäteollisuus muuten suhtautuu positiivisesti myllyihin, ne kun pienentävät puun polttoa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 396)