Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 701 - 710 (kaikkiaan 788)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kuka Kalle maksaa niiden turvekattiloiden ylläpidon kun niille ei ole käyttöä vaikka kesäisin? Tämä on se kysymys joka pitää ratkaista ennen kuin niitä voidaan tehdä. Onko oikein että ne maksatetaan sähkön hinnassa ?

    Kaukolämmön hinnassa voidaan nämä huomioida. Turvallisuudesta pitääkin vähän maksaa.

    Visakallo Visakallo

    Ei Norja ole lopettamassa sähkönmyyntiä meille, mutta mihinkään suuriin lisäyksiin sieltä suunnalta ei kannata tuudittautua. Mm. Saksa ja Britannia imee kaiken liikenevän sähkön, mitä Norja ja Ruotsi vain ehtii tuottaa. Mitä näihin uusiin 300 metrin tuulimyllyihin tulee, niiden tuhoaminen ei tarvitse edes droonia. Ne tuetaan haruksien avulla samaan tapaan kuin linkkimastot. Niiden kaatamistahan on jo Suomessa harjoiteltu, eikä se edes kummoisia välineitä tarvitse. Hyvälaatuinen akkurälläkkäkin siihen riittää.

    hikinen94 hikinen94

    Energiarankaa menee polttolaitoksille, niin paljon kuin saavat irti. Pystyvätköhän mämä tarvittaessa turvetta polttamaan, siis jos joku kriisi tulisi. Tuo  sähköistäminen noissa on metsäteollisuudelle mieleistä, säästyy heidän tarpeeseen.

    Metsuri motokuski

    Nyt en Kalle tarkoita kaukolämmön tuotantoa vaan sähköntuotantoa turpeella ja hakkeella. Sähköä tarvitaan myös silloin kun kaukolämmön tuotanto on vähäistä. Kysymykseni voin toistaa että kuka voimalan kulut maksaa kun kaukolämmön tuotannolle ei ole tarvetta mutta sähkölle on ? Ei kai kaukolämmön saajilla pidä maksattaa muiden käyttäjien sähkön tarvetta ?

    Rukopiikki

    Turpeen voi unohtaa. Organisaatiot on ajettu alas, tuotantoalueet lakkautettu (metsitetty, soistettu, tehty lintujärviä, kuivatusrakenteet purettu), koneet romutettu tai myyty ulkomaille, urakoitsijat siirtyneet muihin hommiin. Ei turpeesta ole enää apua mihinkään kriisiin. Tuotannon aloittaminen uudelleen olisi vuosien pitkä projekti.

    Nostokoukku

    Turvetta nostetaan edelleen. Tästä läheltä lähti rekkaralli taas lyhyen pakkasjakson aikana käyntiin. Myös kasvu- ja kuiviketurvetta nostettiin viime kesänä. Ei ole hirmuisen luonnonvara käyttö aivan kokonaan loppunut tuotantoon sopivilta soilta. Vanhoilta lähes loppuunkalutuilta on vesiensuojelurakenteet, Rukopiikki kutsui kuivatusrakenteiksi, on tosin purettu.

    Rukopiikki

    Oulun ympäristössä on lopetettu jo nyt suurin osa tuotantosoista.  Paljon oli sellaisia joista ei ehditty monta vuotta edes turvetta nostaa.

    Rukopiikki

    Vähän hullultahan se näyttää kun uusia vasta tehtyjä turvetuotantoalueita lopetetaan mutta se on tätä nykyaikaa.

    kmo kmo

    Haruksilla tuetut tuulivoimalat katkoisivat haruksensa tai siipensä ihan itse

    Visakallo Visakallo

    Ne harukset näkyvät tulevan sen verran alemmas, ettei roottorin siivet osu niihin.

Esillä 10 vastausta, 701 - 710 (kaikkiaan 788)