Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 748)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • hikinen94 hikinen94

    Nyt puhutaan sellaisista asioista, ettei meidän tietotaso siihen riitä. Esim se, miten paljon norjassa ja ruotsissa on vesivoimaa ylimääräistä kapasiteettia. Norjassa kyllä on. Pitää uskoa, että päättäjillä on paremmat näkemykset, tiedot ja visiot  tästäkin. Kaasuahan taidettiin myös tuoda Suomeen sodan alettua.

    Kumma kyllä tuulivoima vastustajat, viisaamatkaan eivät tällaisesta tulevasta ongelmasta ole puhunneet mitään. Visa taitaa olla ensimmäinen.

    Visakallo Visakallo

    Norjan ja Ruotsin vesisähköllä on jo valmiiksi osoitteet Euroopassa, ei sieltä määräänsä enempää Suomeen riitä. Suomen energia-asiat ovat liikaa kulloistenkin poliitikkojen käsissä. Monesti on nähty, että asiantuntijoiden esittämät selkeätkään faktat eivät heille kelpaa, jos se ei edistä heidän poliittista suosiotaan.

    hikinen94 hikinen94

    Kukaan asiantuntija ei ole ainakaan vielä tällaisesta tulevasta ongelmasta puhuneet, en ainakaan ole sitä huomannut. Ehken tavan rankakasa ukon, joka minäkin olen kannattaa luottaa nyt ” viisaampiin”.  Eu.kin haluaa lisätä tuulivoimaa, kyllä kai sielläkin jotain älytään. Eihän tuulivoimaa määrättömästi kylläkään kannata rakentaa, se on selvää.

    Visakallo Visakallo

    Asiantuntijat ovat esittäneet jo pitkään uutta ydinvoimalaa, mutta se ei tunnu nyt poliitikoille kelpaavan, ja olisi parhaimmassakin tapauksessa käytössä vasta 10 vuoden kuluttua. Samaan aikaan aivan samat poliitikot antavat tuulivoiman rakentamisen jatkua, kuin mitään ongelmaa ei olisikaan. Huonostihan tässä meille nyt jälleen kerran käy, mutta eihän tämä ole ensimmäinen kerta. – On Suomi köyhä – ja siksi jää!

    hikinen94 hikinen94

    Jotkut asiantuntijat kyllä, toiset ei. Kuka tämän kustantaisi, kun sähkönhinta pitäisi olla puolta korkeanpi, ennen kuin se olisi mahdollista. Pitäneekö myllyt räjäyttää, sitten varmaan olisi hintaa sähköllä.

    Nykyisellä osaamisella viidessä vuodessa voimalan valmistuminen onnistuisi. Olkiluoto 1 ja 2 näin menikin, mutta 3 oli uutta opetellessa. Kyllähän Mykkänen sitä tarjoaa vielä. Voihan olla, että se vielä rakennetaankin, ilman markkinavetoisuuttakin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä uusiutuvan sähkön tuotannon vaihtelun ongelmasta puhutaan. On sanottu esimerkiksi että tuulivoima on nyt hyvin kilpailukykyinen kun se on vapautettu säätövoiman rakentamiselta toisin kuin vaikka ydinvoima. Ydinvoimaloita voidaan ajaa vajaalla teholla kun säätövoimaa ei ole tarjolla.

    Kulutusjousto toisi apua ja siihen tulisikin kannustaa kuluttajia hinnoittelemalla sähkö ja siirto edullisiksi joustoon suostuville asiakkaille. Ongelmaksi jäävät ne teolliset asiakkaat, joille jousto ei ole mahdollinen, esimerkiksi prosessi ei ole ajettavissa alas. Datakeskuksessa pitää bittien vilistä koko ajan.

    hikinen94 hikinen94

    Kyllä on tottakai puhuttu tuotannon vaihtelu ongelmasta,  mutta tuosta Visan näkemästä tulevasta ongelmasta en ole ainakaan kuullut mitään vielä. Siis, että esim norja lopettaisi sähkön myynnin meille. Totta kai kaikkeen olisi syytä varautua, mutta meidän järkivähä ei ehken näin isoihin asioihin riitä. Tiukan paikan tullen on meillä onneksi turvetta. Koko eurooppa on rakentanut tuulivoimaa,  joten kai sielläkin on uskottu, että järjestelmä toimii jatkossakin🤔

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos kaukolämmössä mennään pääosin sähkökattiloihin, meillä ei välttämättä enää ole tiukan paikan tullen paikkoja, joissa turvetta tai puuta voi polttaa eikä varmuusvarastoja. Venäjä kokeilee jo tänä päivänä kriisivalmiuttamme sabotoimalla siirtolinjoja eli katkomalla kaapeleita Itämerellä.

    Uusiutuvien rakentaminen on pakon sanelemaa pitkin Eurooppaa: fossiilisista on päästävä eroon (päästöt, huoltovarmuus, riippuvuus Venäjästä) ja joissakin maissa tehtiin lisäksi huono päätös eli hätiköity luopuminen ydinvoimasta (esim. Ruotsi ja Saksa).

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Fossiilisten käyttöä tulee lisätä paljon huoltovarmuuden lisäämiseksi, määrätä puu-/turvekattilat pakollisiksi. Sähkön käytön lisääminen vie yhteiskuntia kohti epävarmuuden aikoja, jotka on helppo tuhota. 5€ drooni tuhoaa 8 miljoonan tuulivoimalan. Tosin niin kuin Tolopainen joskus sanoi, sähkön käyttö pienenee, ellei väkisin sitä poliittisin päätöksin lisätä.

    Metsuri motokuski

    Kuka Kalle maksaa niiden turvekattiloiden ylläpidon kun niille ei ole käyttöä vaikka kesäisin? Tämä on se kysymys joka pitää ratkaista ennen kuin niitä voidaan tehdä. Onko oikein että ne maksatetaan sähkön hinnassa ?

    Ydinvoiman ongelma tänään on juuri tuo tukkusähkön hinta. Ei fortumikaan aio tuplata tukkusähkön hintaa suurkäytyäjiltä kuten datakeskuksilta. Vaan rakentaminen pitäisi maksattaa meillä tavallisilla kuluttajilta perityillä suuremmilla sähkönhinnoilla. Tähän ne haluaa kun ydinvoimaa ei oikein voi säätää vaan sitä tulee on keli mikä tahansa.

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 748)