Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 698)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    En ole katsonut vihreiden webinaaria mutta tässä voisi olla osavastauksia siihen mistä energiat otetaan.

    Nostokoukku

    Millä sähkö tuotettiin 2006, kun kulutus oli yli 90 terawattituntia? Paljonko sähkö oli tuolloin halvempaa kuin nyt, entä siirtomaksut. Vertailun vuoksi millä Saksa tuottaa nyt sähkönsä?

    hikinen94 hikinen94

    Näköjään uudellemaalle ei tuulivoimaa voida rakentaa, harmi. Tuskinpa itä- suomeenkaan koskaan 🤔

    AJ kirjoitti aurinkovoimaa yhdeksi ratkaisuksi energian tuottoon. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko pitäisi olla paneeleita, joilla olisi oikeesti merkitystä valtakunnan sähkön tuottoon. Olisiko tuhansia vai miljoonia ha.ja löytyisikö joutavia maastoja tähän tarpeeksi, vai pitäisikö pistää metsää nurin niiden tieltä🤔 Taitaa lähes puolen vuoden pimeys olla kylläkin tämän vision esteenä.🤔

    Visakallo Visakallo

    Itseasiassa sitä pimeyttä on meillä 9 kuukautta vuodessa, ja vielä pilviset päivät siihen päälle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aurinkovoimaa tulee talvellakin jonkin verran, palstalaiset ovat kertoneet. Sijoittelu ei ole ongelma kun voidaan hyödyntää olemassa olevaa rakennuskantaa taajamissa. Pohjanmaalla esimerkiksi turkistarhoille rakennettuja varjotaloja. Paneelien hinnat ovat tulleet ryminällä alas ja perustusten rakentaminen on halvempaa samoin purku, kuin tuulivoiman kohdalla.

    Metsuri motokuski

    Rakennettaisiinkohan yhtään aurinkovoimalaa ilman valtion voimakasta investointitukea näin pohjolaan ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kerro lisää Mm, mistä sitä investointitukea saa?

    Visakallo Visakallo

    A.J. Parhaiten näet tuolta Fingridin sähköjärjestelmän tilasta, paljonko sitä aurinkosähköä kulloinkin Suomessa tulee. Ilmastonmuutos, eikä EU:kaan ole poistanut meiltä öitä, lumisateita, huurrepäiviä, talvia, ja niiden lyhyitä päiviä, eikä kesien paksupilvisiä ja sateisia päiviä.

    https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    En sano ettei tuulisähköä saa lainkaan lisätä, mutta sitä ei pidä tunkea joka paikkaan. Paikat joissa on erityisiä luonnonarvoja tai omaisuusarvoja kuten laajaa loma-asutusta ansaitsevat arvokkaan kohtelun. Omaisuusarvot alenevat samalla summalla kuin on kunnan saama kiinteistövero.

    Metsuri motokuski

    Aurinkopuiston perustamiseen saa investointitukea niin kuin teollisuuskin saa. Leipomo Elonen perusti ison aurinkosähköjärjestelmän ja ilmoittivat lehdessä että ilman valtion tukea he eivät olisi rakentaneet.  Hyvä masnviljelijä kaveri teki myös aurinkojärjestelmän ja sai diihen 60 % investointitukea. Minusta nämä ovat niitä valtion tukia.

Esillä 10 vastausta, 581 - 590 (kaikkiaan 698)