Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 940)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Visakallo Visakallo

    Löydät kyllä hikinen94 tietoa noista myllyjen verotusarvoista, mutta joudut perehtymään aiheeseen hieman syvällisemmin ja kokoamaan tietoja useista eri lähteistä.

    hikinen94 hikinen94

    Ok, mutta kyllä kai viisaammat ovat osanneet nämä kaikki huomioida, kun myllyn eliniän kiinteistöveroa laskeneet.🤔

    Sähkölinjojen korvaukset maanomistajille eivät hurraita huuda, tosin jos on hakkuukypsä metsä ja siitä saa hankintapuun hinnan, ei oo valittamista. Aikoinaan 60 luvulla kotitilani pelloille tuli muutama pylväs ja lopunikäinen korvaus oli tästä peräti 60 penniä 😀

    Puu Hastelija

    Riittääkö, jos käyttää lähteenä pelkästään verottajaa?

     

    • Tuuli- ja aurinkovoimalaitokset käsitellään verotuksessa samalla rakennustyypillä, joten niitä ei voida tilastoissa eritellä.
    • Kuten muistakin rakennuksista ja rakennelmista, tuuli- ja aurinkovoimaloista aletaan maksaa kiinteistöveroa heti, kun rakennustyöt on aloitettu.
    • Tuulivoimalan jälleenhankinta-arvoksi katsotaan 75 prosenttia sen tornin (perustusten, rungon ja konehuoneen) rakennuskustannuksista. Aurinkovoimalan jälleenhankinta-arvo perustuu perustusten ja tukirakenteiden rakennuskustannuksiin.
    • Keskeneräisen voimalan verotusarvo kunakin verovuonna on sen valmiusastetta vastaava osuus jälleenhankinta-arvosta. Valmiusaste määräytyy verovuotta edeltävän vuoden lopun tilanteen mukaan.
    • Kun voimala valmistuu, valmistumisvuotta seuraavasta verovuodesta alkaen sen jälleenhankinta-arvosta tehdään vuotuiset ikäalennukset, jotka tuuli- ja aurinkovoimaloilla ovat 2,5 prosenttia. Käytössä olevan voimalan arvoksi katsotaan kuitenkin aina vähintään 40 prosenttia sen jälleenhankinta-arvosta.
    Visakallo Visakallo

    Verottajan osuus asiassa on selkeä. Nyt ei sitten enää puutu kuin ne rakennuskustannukset. Siinä mennäänkin jo yrityspuolelle, joten selvittäminen muuttuukin vastaavasti haasteellisemmaksi.

    Petkeles Petkeles

    ”Mitä olen nyt päässyt ja pystynyt seuraamaan tuulimyllyjen arvojen alenemista kiinteistöveron näkökulmasta, niiden elinkaari on verrattavissa henkilöautoon. ”

    ”Löydät kyllä hikinen94 tietoa noista myllyjen verotusarvoista, mutta joudut perehtymään aiheeseen hieman syvällisemmin ja kokoamaan tietoja useista eri lähteistä.”

    ”Riittääkö, jos käyttää lähteenä pelkästään verottajaa?”

    Ai että 😂😂😂

    Nostokoukku

    Nyt aiotaan säätää laki, jossa määritellään tuurimyllyille vähimmäisetäisyys asutuksesta. Tuuliteollisuus vastustaa lakia. Joten eipä tullut siitä lakiesityksestä mitään.

    Visakallo Visakallo

    No, kerropas Petkeles meille, miten sinä selvität tuulimyllyn rakentamiskustannukset?

    Visakallo Visakallo

    Samalla voisit Petkeles tehdä nopean referaatin Suomen varavoimalatilanteesta tällä hetkellä.

    Apli

    Jäteongelmaan ratkaisu: Tuulivoimalan lavoista tehtiin asfalttia

    Kiinassa hyvä keksintö joka kaiken lisäksi vielä tuntuu toimivan hyvin(:

    Visakallo Visakallo

    Siirsin tämän toisesta ketjusta. Liittyy lähemmin ketjun aiheeseen.

    Tehdäänpä tässä pieni mielipidetiedustelu. Jos olisi pakko valita, niin kumman ottaisitte: 300 metriä korkean tuulimyllyn vähän yli kilometrin päässä pihasta, vaiko 400 kilovoltin Fingridin sähkölinjan vähän yli 30 metrin päässä talon seinästä? Kummassakaan tapauksessa rahallista korvausta ei välttämättä olisi saatavissa.

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 940)