Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 380)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Mikromuovia myllyt alkavat oletettavasti päästää enemmän kun ne ikääntyvät, kun aurinko, sade ja tuuli ehtii haurastuttaa pintaa.

    Tämäkin on tutkittu juttu (norja). Yksi tuulivoimala päästää elinkaarensa aikana jopa tuhansia kiloja mikromuovia luontoon. Ihminen on ainoa eläin, joka tuhoaa omaa elinympäristöään.

    Metsuri motokuski

    Tuollaisia kirjoituksia hikinen on tuulivoiman vastustajien vaikea ymmärtää. Olen vuosia huomannut että teeriä istuu valtateiden varsilla vaikka meteli on moninkertainen tuulivoimaan verrattuna. Jopa lintujen pesäkin on ollut aivan tien varsilla. Miten se on mahdollista ? No tietenkin siksi että luonto sopeutuu mutta ihminen ei sopeudu kun saa jonkun mielikuvan päähän. Sitä aletaan keksimään kuka mitäkin syitä. Mieluimmin sellaisia joita ei voi mitenkään mitata.

    Rukopiikki

    Pesintöjä on eniten soidinten lähellä. Metsot kuulemma törmäilevät tolppiin mutta omien havaintojen perusteella siirtolinjat on vaarallisimpia. Sähkölinjojen alta olen löytänyt linjoihin lentäneitä metsoja.

    Rukopiikki

    Metsäteiden tulo oli suurin lintukantaa alentanut tekijä. Metsästäjät pääsivät syrjäisiin seutuihin nopeasti ja helposti ja linnut viihtyvät teillä missä ne ovat haukkojen ja kotkien helppoa saalista.

    hikinen94 hikinen94

    Tämä mikromuovi juttu on yksi näitä pöljiä väitteitä, mikä toistuvasti tulee esiin, vaikka löisi taulukot esiin. Tuulivoima kriitikotkaan ei laskelmissaan saa, kuin muutaman prosentin vaikutuksen  mikromuovin kokonaismäärään. Vähän suurempi, kuin huonepölystä aiheutuva. Liikenne on moninkymmen kertainen ja teillä ja huoneissa ihmiset taitavat aika paljon oleskella. Tämmöiset typerät väittämät juurikin vievät sitä uskottavuutta heiltä.

    Sähkölinjoihin menehtyy suomessa n 100000 lintua vuosittain. Siinä on monenmoista haikaraa. No, kiertoonhan ne menevät.

    Rukopiikki

    Mikromuovi on nimenomaan vakavasti otettava tekijä. Ei olla vielä nähty vanhoja myllyjä joista pinnoitteet alkaa urakalla ropista. Ei kukaan ole vielä tietoinen niiden ikääntymisen vaikutuksista. Aika näyttää.

    MJO

    Tämäkin on tutkittu juttu (norja). Yksi tuulivoimala päästää elinkaarensa aikana jopa tuhansia kiloja mikromuovia luontoon.

    Tuo on kyllä täyttä paskaa. Kovin on hakusessa perustelut, kun tuollaista tuubaa selittää. Jokainen maalaisjärjellä varustettu tajuaa, ettei siivet huuhtoudu ilmaan.

    Ne on ihan samanlaiset ja painoiset, kun mylly puretaan joskus pois.

    Rukopiikki

    No onhan semmosessa siipien pinta-alassa jo paljon maalia tai mitä pinnoitetta onkaan. Onko se pommin kestävää auringon uv-säteilyä, pakkasta, sadetta, rakeita ym vastaan?

    Visakallo Visakallo

    hikinen94: ”Sähkölinjoihin menehtyy suomessa n 100000 lintua vuosittain.” 

    Niin, ja sitä mukaa, kuin uusia sähkölinjoja neljällä miljardilla eurolla Suomeen rakennetaan, tuo luku vastaavasti nousee.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Norjassa noin vuosi sitten julkaistu tutkimuksen mukaan yksi voimala päästää vuodessa noin 60–70 kiloa mikromuoveja luontoon. Jos merelle tehdään suurimmat tuulipuistot, niin mikä on muovi- ja myrkkymäärä, joka sieltä kiertää ruokapöytiimme?

    Kiertoaikana 30 v. yksi tuulivoimala kylvää 1800-2000 kg muovia ympäristöön, ja on mitattu pienistä voimaloista.

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 380)