Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

  • Tämä aihe sisältää 385 vastausta, 32 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten MJO toimesta.
Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 385)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Tolopainen Tolopainen

    Tämä Raution paloalue oli lähinnä rämettä ja karuja kankaita. Paloalue meni suurimmaksi osaksi suojeluun, jotta eipä tuossa juuri mitään vahinkoja syntynyt. Metsäpalot ovat täysin luonnollisia, niitä on ollut ennen paljon enemmän. Eihän niitä ole voitu sammuttaa kuin vasta viimeisen sadan vuoden aikana kehitetyllä kalustolla. Metsä ei mikään hiilinielu tietenkään ole. Se oli virheellistä tietoa, että sademetsät on maapallon keuhkot. Kyllä sellaiset ovat meressä oleva kasviplankton, jota on paljon isompi ala kuin metsiä. Siihen sitoutunut hiili vajoaa merenpohjaan ja on pois hiilen kierrosta.

    Visakallo Visakallo

    Tupakka on ollut hyvin usein syynä metsäpaloon niin täällä Suomessa kuin maailmallakin. Maastossa liikkuva henkilö ei välttämättä ole se suurin riskitekijä, vaan auton ikkunasta heitetty savuke on se todennäköisin, eli mitä enemmän mailla on teitä, sitä suurempi on metsäpaloriski. Toki tiet taas puolestaan mahdollistavat aivan ratkaisevasti metsäpalojen sammutuksen.

    hikinen94 hikinen94

    Pihapiirissä/ mökeillä tapahtuvat ihmisen toiminnat, risunpoltot, grillit jne on yleisin maastopalojen aiheuttajat. Tupakka tulee niiden jälkeen, varmaankin autosta heitetty on yksi niiden pahinpia. Pitää muistaa, että noin 1000-1500 metsäpaloa vuodessa ei ole ihmisen aiheuttama. Salamat, sähkölinjoihin lentäneet linnut jne..

    Nostokoukku

    Aikoinaan moni metsäpalo sai alkunsa veturista lähteneestä kipinästä. Olen tehnyt leimikon tällaiselle aikoinaan palaneelle kymmenien hehtaarien kuloalueelle. Oli huikean hyvä puustoinen alue. Myös hajautetun alkoholintuotannon energialähteistä lähti moni kulo.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Oli huikean hyvä puustoinen alue. Myös hajautetun alkoholintuotannon energialähteistä lähti moni kulo.

    Yleensä aloittelijoilta. Ammattimiehet olivat purovarsissa ja kastelivat hyvin tulelle alttiin alueen.

    Nostokoukku

    Kaikki tehtaat olivat puronvarsilla tai lähteiden äärellä. Jäähdytysvettä kun tarvittiin tehtaalla. Tuotetestauksen yhteydessä kuloja karkasi myös ammattilaisilta. Huippuammattilaiselta karkasi tämänkin seudun historian suurin kulo.

    hikinen94 hikinen94

    Eilen keskustelin erään Vuolijokisen metsästäjän kanssa näiden myllyjen vaikutuksesta metsästykseen. Oli hämmästynyt, miten hirvet ja teeret viihtyvät ihan myllyjen tuntumassa, vaikka meteliäkin niistä lähtee. Saman oli velimies myös havainnut, lähetti jopa kuvan, missä oli kymmenkunta teertä ihan myllyn vieressä ruokailemassa. Syksyllä kertoi juurikin lähtevän Pyhännän tuulimylly alueella teeri metsälle, kun siellä niitä tuntuu olevan. Ei taida infraäänet näitä häiritä, vaikka hirven kuulo on moninkertainen ihmiseen verrattuna. Luulisi tällaisen eläimen olevan vauhkona tuollaiseen. Poron ja metsäpeuran väitetään välttelevän tätä, onko sitten vaan vastustajien mielipide 🤔

    Varmaankin luonnossa on eläinlajeja, mitkä kärsivät näiden läsnäolosta, muttei kaikki. Samahan on asutukset, monet eläinlajit karttavat, mutta monet vastaavasti hakeuyuvat sinne. Yleensäkkin, missä ihminen touhuaa, on molemminpuolista vaikutusta.

    Rukopiikki

    Kuten sanottu ja nähty niin teeret ruokailee myllyjen lähellä mutta pesintä ja soidin on eri asia.

    Joka asiassa olisi hyvä pitää kohtuus. Tuulivoimahomma on mennyt överiksi. Koko suomea ei voi kaavoittaa niiden käyttöön. Rauhallisia erämaisia alueita tarvii niin luonto kuin ihminen. Ja ajan saatossa muutakin käyttöä alueille voi tulla.

    Rukopiikki

    Mikromuovia myllyt alkavat oletettavasti päästää enemmän kun ne ikääntyvät, kun aurinko, sade ja tuuli ehtii haurastuttaa pintaa.

    Rukopiikki

    Ruokailevaa teertähän saa ajaa traktorilla puun alta ja se istuu pihakoivussa vaikka on ikkuna auki ja kansanraatio pauhaa. Mutta pesimään se ei pihakoivun juureen tule.

Esillä 10 vastausta, 321 - 330 (kaikkiaan 385)