Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

  • Tämä aihe sisältää 398 vastausta, 33 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 minuuttia sitten Apli toimesta.
Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 398)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Visakallo Visakallo

    Asian on juuri niin kuin Rukopiikki totesi. Ensin omaisuus nuoremmille, ja he ryhtyvät sitten myllyntonttikaupoille jos ryhtyvät. Tänään muuten meillä siirtyi taas yksi kiinteistö nuorempien omistukseen.

    Visakallo Visakallo

    A.J: ”Mikä Latamäessä erityisesti säikäytti?”

    Julkisten tietojen perusteella meluhaitat, mutta todennäköisesti ongelmia on ollut muissakin asioissa.

    hikinen94 hikinen94

    Myllyt pystytetty tuonne 2014, jolloin suoja etäisyydetkin olleet, mitä olleet. Olkoon tuo esimerkkinä siitä, miten ei saa toimia. Onhan tuo kohtuutonta, mitä jotkut saavat tuolla kokea.

    mettämiäs

    Prosenttilaskun opiskelu näyttää jollekin olleen liian hikinen urakka…

    hikinen94 hikinen94

    Hyvä vihje, olikin promille metsäalasta tuo myllyjen alle jäävä määrä, ei prosentti. Eli ei hirveätä metsäkatoa ole nähtävissä.

    Visakallo Visakallo

    Myllytonttien lisäksi pitää toki laskea myös uudet paikalliset siirtolinjat sekä Fingridin uudet linjat, jotka tekevät yhteensä suunnilleen saman verran.  Suomen metsäpinta-ala pienenee 14 000 hehtaaria vuodessa, josta kaiken rakentamisen osuus on 10 000 hehtaaria. Myllyjen ja siirtolinjojen osuus tästä on jo merkittävä. Metsäkadon maksumiehiksi nykyinen politiikka osoittaa pelkästään kaikki metsänomistajat. Mitään muita tahoja siihen ei ole osoitettu. Onko se täysin reilua ja yhteiskunnallisesti oikeudenmukaista?

    Nostokoukku

    Jotkut asiat saavuttavat messiaan aseman, niiden ilmiselvistäkään haitoista ei saa julkisesti sanoa sanaakaan. Metsäkadon kohdalla tämä messias on tuurivoima, hiilipäästöjen kohdalla lentoliikenne.

    hikinen94 hikinen94

    En tiedä, miten metsäteollisuudessa oli tämä laskettu, mutta miksi siellä ei olisi huomioitu koko vaikutusta?  Myllyn alle ei kolmea ha jää. Vaikka pantaisiin 10 ha, tämäkään ei olisi, kuin reilu 3 promillea.

     

    Visakallo Visakallo

    Pitää myös huomioida se, että Suomen metsäpinta-alasta vain neljäsosa, eli vain 5 miljoonaa hehtaaria on todellisuudessa sellaista aktiivikäytössä olevaa talousmetsää, johon kaikki kaavaillut hakkuurajoitukset ja muut uudet vaatimukset kohdistuvat. Se vetää aika hiljaiseksi sellaisen, jolle metsätuloilla on jotain merkitystä.

    hikinen94 hikinen94

    Metsäpintaala on 26,8 milj ha, josta 80 milj metsätalouskäytössä, tässä on mukana myös jouto ja kitu maat. Pelkästään soita on lähes 10 milj ha

    Eli tuo 15 milj lienee aika lähellä.

    Olen aina luullut, että ydinvoima on edullisin sähköntuotanto menetelmä. Yllätys on, että se onkin tuulivoima.🤔

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 398)