Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 400)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • hikinen94 hikinen94

    Eikä tule hahmottumaankaan, koska syrjäalueille ei juuri kukaan enää rakenna, jos joku sen haluaa tehdäkin, kyllä rakennuspaikkoja löytyy tuulipuistojen ulkopuoleltakin.  Epäilemättä joku voi sapetella, kun jonkun vesistön rantaan ei saa rakennusoikeutta. Mutta maaseutu ja rannat ovat täynnä autioituvia mökkejä, joten valinnan varaa on.

    Esim Iin kunnassa on myllyjä aika tavalla ja ollut jo pitkäänkin, onko kuultu mitään valituksia, ettei saada rakentaa, sinne minne haluttaisiin ?

    Ei edes persut nostaneet mölyä tuosta, kun olivat muuten niin ärhäkästi vastustamassa. Taisi ne lepakot olla pääpointti.

    Ilman muuta maissa, jossa väestöntiheys on korkea, ongelmia löytää myllyille paikkoja on ilmeinen

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän tuolla naapurikunnassa on mölytty ja käyty oikeutta tuulipuiston takia jo yli kymmenen vuotta, eikä loppua näy.

    hikinen94 hikinen94

    Tarkoitat Iin kuntaa.🤔

    Kerroppa tarkemmin. Se on selvää, että tämä asia jakaa ihmisiä, mutta onko oikeuteen päädytty. Mölyähän aina syntyy, mutta yliopiston tutkija kertoi Pielaveden illassa, miten ajan kannsa vastustajien joukko pienenee , kun taasen myllyjen hyväksyjien joukko kasvaa. Huvittaa, kun omaan pitäjään ei taatusti vuosikymmeniin ole syntymässä myllyjä, niin vastustajat ovat jo aktivoituneet nimen keräys listoineen.

    Näköjään vieläkin uusi puisto tuonne perustettu.

    Visakallo Visakallo

    Latamäen tuulipuistosta netistä voit hikinen94 lueskella. Antaa aika paljon ajattelemisen aihetta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko Latamäestä saatavissa jotain kokemuksia tai työkaluja puistohankkeen kaavan kaatamiseen?

    hikinen94 hikinen94

    Epäilemättä tuolla on tapahtunut möhläyksiä tuolloin. Asuinrakennuksia 800 metrin päässä myllyistä 🤔

    No olkoon tuo esimerkkinä, miten ei  voi toimia. Näköjään Kangasniemen päättäjät ovat käyneet ottamassa oppia, mitä virheitä ei pidä tehdä.

    Suomessa taitaa olla kumminkin noin sata tuulivoimaaluetta, ilman oikeudenkäyntejä.

    Visakallo Visakallo

    On sillä A.J. se vaikutus ollut, ettei myllyn myllyä ole Latamäen jälkeen noussut näille suunnille lähimaillekaan.

    Nuakka

    Hymyilyttää vähän miten täällä Kuopiossa nousi poru kun muutama kuusi jouduttaisiin kaatamaan kadunvarresta kun erikoiskuljetuksille(tuulimyllyille) tehdään reittejä. Tai taloyhtiö valittaa lähistön moskeijasta, hotellilaivasta tai ravintolan lasitetusta terassista. Nämä ovat kuitenkin aika pieniä ja usein lyhytkestoisia haittoja tuulipuistoon verrattuna.

    Metsuri motokuski

    Hikisen kanssa samaa mieltä. Kyllä tänne myllyjä mahtuu. Katsotaan vain hyvät paikat niille. Tarpeeksi kauaksi asutuksesta.  Eläimet oppivat elämään myllyjen kanssa. Niin ne ovat oppineet muunkin rakentamisen kanssa.

    Hollannin rannikko täynnä myllyjä ja lintujen muuttoreitit menevät niiden ohi. Ihmeesti vain selviytyvät sielläkin.

    Rukopiikki

    Otetaanpa esimerkiksi kaksi lajia. Metsähanhi talvehtii ja muuttaa vilkkaiden seutujen kautta, mutta on pesimäseudullaan äärimmäisen arka ja hakeutuu syrjäisille salomaille. Toinen on maakotka, joka samoin liikkuu nuorena muutolla euroopassa, mutta vaatii pesimäalueeltaan rauhaa ja erämaisuutta. Muitakin löytyy. Ihminenkin kaipaa joskus hiljaisuutta ja luonnon rauhaa.

    Miksi meidän pitäisi uhrata kaikki rauhalliset seudut ulkomaisten firmojen sähköntarpeen takia bisnekseen.

     

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 400)