Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 402)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Nostokoukku

    Tottakai se on muiden syy. Tuurimyllythän ovat vihreää siirtymää.

    MJO

    Miten metsätilan tuotto kasvaa 300€ jos olet tuolla ulkokehällä jossa et saa mitään tuottoa myllystä tai siirtolinjasta, ja käsiin jää myyntikelvoton talo/mökki?

    Nuita ovat syrjäseudut täynnä. Ei siihen tuulimyllyjä tarvita.

    Visakallo Visakallo

    Suomen tuulivoimaloiden määräksi on kaavailtu 15 vuoden sisällä enimmillään 7500 kpl. Laskutaitoiset voivat piirrellä niille erikoisia ympyröitä ja laskea pinta-aloja. 500 metrin säde antaa jo yhteensä Kuusamon kokoisen pinta-alan. Aurinkopuistoista tulee myös hieman lisuketta ja vaihtelua maisemaan. Ei vallanneet saksalaiset aikoinaan Suomen rantoja, mutta nyt ne sen tekevät rakennuskieltojen kautta!

    Nostokoukku

    Tuurimyllyt ovat nykyajan Troijan puuhevosia.

    Jaakko Teppo aikoinaan riimitteli laulussaan, kun eivät tunnistaneet ruskettunutta Ryynäs Topia ja arvelivat kuka tuo voisi olla: Ei se ole saksalaisenkaan, kun kulkee ohi maitolavan, pottumaan.

    hikinen94 hikinen94

    Olisiko metsäteollisuuden puolella niitä laskutaitoisia ? Siellä on laskettu yhden myllyn siirtoineen vievän metsäalaa kolme ha.. Ovat hyvin tyytyväisiä kehityksestä, myllyt vähentävät puun polttoa, joten sitä jää teollisuuden käyttöön. Nuo rakennuskiellot ovat kyllä hölmöjä juttuja, ei tuulivoimapolitiikka ryhmässäkään tuota ole keksitty, kylläkin muita ääliömäisiä juttuja pilvin pimein. Syrjäalueet autioituu olipa myllyjä tai ei🤔

    Kyllä se troijan hevonen on jo ottanut täydellisen selkä voiton, vituttaahan se tietysti..

    Suomen metsäala on noin 15 milj ha.Jos myllyjä tulisi oikeesti 5000 , metsäalan menetys olisi 15000 ha. Eli yksi prosentti metsäalasta. Kylläkin paikallisesti voi olla vaikutukset isojakin.

    Tietysti sähköä vois tuottaa vaikka kuormaauton laturin avulla purokoskista, jolloin suomen sähkön tuotto olisi toista luokkaa ja myllyt jäisi rakentamatta. Tällaisia hyviä ideoita kaivataan, kun ydinvoima ei ole mahdollista.

    Kummasti persujen lepakkoteoriat ym.t unohtui, kun joutuivat vastuuseen suomen energiatuotannostakin.

    Nostokoukku

    Tietenkin metsäteollisuus on mielissään, kun yksi kilpailija on pois markkinoilta. Se laskee puun hintaa ja tuottaa ulkomaisille omistajille paremmat osingot.

    Ensimmäinen Troijan puuhevonen tuotti toivotun tuloksen jo aikoinaan. Petoksella saatiin se mikä oli tavoite. Samanlaisilla ”palkinnoilla ja kunnianosoituksilla” nämä nykyiset puuhevoset tulevat maakuntiin lupailemaan rahan autuutta. Kyllä se vähän vistottaa, kun paikallisten ihmisten, tunnustettakoon että ei määrällisesti ison kaupungin verran, oikeudet ja olosuhteet myydään eniten tarjoavalle lainsäädännölläkin tietä näille toimijoille siloittaen.

    Jäävätkö niiden myllyjen haitat siihen kolmen hehtaarin alueelle per mylly? Sitten on outoa, että parinkymmentä myllyä kuitenkin tarvitsee kaavan rakennuskieltoineen 3 500 ha alueelle.

    hikinen94 hikinen94

    On eriasia kaava-alue, kuin myllyjen vievä ala, merkillistä, jos ei tuota ymmärrä. Varmasti haittojakin löytyy, mutta ehken tuo rakennuskielto juttu kannattaisi unohtaa, menee uskottavuus. Missään tupailloissa, eikä ammattivastustajien joukosta tuota ole aiemmin keksitty 🤔

    Kyllä tuolla puunpolton vähennyksellä on paljon vaikutusta muuhunkin, kuin ulkomaisten sijoittajien  voittoihin. Eikö ole tarpeeksi kerrottu, miten hakkuita pitäisi suomessa vähentää.

    Nostokoukku

    Kyllä kaavan ja myllyn viemä alan ero ymmärretään. Ja myös se, että kaavan tekeminen tuo mukanaan rakennuskiellon, meni sitten uskottavuus tai ei. Mitä muuten tuolla tarkoitit?

    hikinen94 hikinen94

    Mene nyt kertomaan tuo noihin ”tupailtoihin”, jos ne siellä ymmärtäisivät  tämän ongelman, minä en siihen pysty.

    Olen seurannut hyvin paljon näitä keskustelu ym lähinnä vastustajien ulostuloja. Merkillistä, ettei näin selvää ikävää asiaa ole missään muualla havaittu, kuin metsälehden keskustelu foorumilla.🤔

    Visakallo Visakallo

    Pitää sen verran tarkentaa, että Suomessa kaikki kaavoittamaton maa on rakennuskiellossa. Jos haluaa rakentaa kaavoittamattomalle alueelle, pitää aina hakea poikkeuslupaa, tai sitten kaavoittaa alue ensin. Lisääntyvillä tuulipuistoilla on tähän toimintaan vaikutus, joka ei ole vielä täysin hahmottunut poliitikoille, virkamiehistölle, eikä suurelle yleisöllekään. Taajaan asutummissa maissa ei maatuulivoimaloille tahdo enää löytyä paikkoja, siksi myllyjä pyritäänkin nyt rakentamaan merelle, tai sitten tänne EU:n Siperiaan, eli ”lähes asumattomaan” Suomeen.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 402)