Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 939)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Kaikki tuulivoimakunnat menettävät asukkaitaan kiihtyvään tahtiin. Eihän sellaisessa paikassa asu ilmaiseksikaan.

    Visakallo Visakallo

    Näinhän se Rukopiikki tahtoo olla, ja varjele taivas, jos alkaisit paikkakuntalaisten nähden oikein näkyvästi rahojasi käyttelemään!

    Rane2

    Tuulimyllyjen verotuloilla voi maksaa kunnan työntekijöiden 10% palkankorotukset?

    Rukopiikki

    Täällä ongelmat on kovin toisenlaiset kuin siellä etelämpänä. Asunnoista on pulaa kausityövoimalle ja muullekin väelle. Alkaa pian olla liiankin ruuhkaista kun koko maailma tuntuu olevan tuolla kun ulos nokkansa pistää. Tuulimyllyjä siihen ei ole tarvittu. Herran jestas jos vielä niitäkin olisi niin minne täällä kaikki ihmiset mahtuis.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kun Rautalammin karttaa katsoo, muita mahdollisia tuulivoimasijainteja ei oikein Ilosenmäen lisäksi löydy. Ainoastaan Rastunsuo, josta myllyt näkyvät Niinivedelle. Hankasalmen puolella olisi väljempää. Maaseutu ei ole vielä tyhjentynyt vakituisesta asutuksesta ja vesistöt mökkeineen ovat joka puolella vastassa. Tosin osa vakituiseen asumiseen luokitelluista rakennuksista voi olla todellisuudessa vähällä käytöllä. Etelä-Suomessa villille luonnolle ei vihreässä siirtymässä jää juuri muuta kuin kansallispuistot; kaikki muu tulee olemaan tiiviisti rakennettua maata.

    Berza

    https://yle.fi/a/74-20035461

    Miettimisen aihetta ?

    pihkatappi pihkatappi

    https://yle.fi/a/74-20133721

    Aiheesta lisää, tämän hetken pohdintoja

     

    Visakallo Visakallo

    Tuolloin kesällä 2023 ei vielä ollut julkisessa tiedossa, että kunnan saamat kiinteistöverot alkavat vastaavasti pienentää valtionosuuksia, eli nyt nuo laskelmat olisi tehtävä uudestaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    pihkatapin linkistä: ”Käytännössä runsaasti kiinteistöveroja tuulivoimaloista saava kunta voisi menettää osittain tai kokonaan valtionosuuksien tasauslisiään.”

    hikinen94 hikinen94

    Oikeastaan tuo olisikin tasapuolista, jos kunta on saanut ennen vaikka 5 miljoonaa, vituttaahan se je se putoaa vaikka 3-4.n miljoonaan, tosin myllyhalukkuus kyllä vähenee. Kylläkin pohjois-savon kunnanjohtajat viime viikolla hehkuttivat tämän puolesta, vaikka tämä valtion osuuden mahdollinen pieneneminen on ollut tiedossa. Tosin se on vielä hyvin epävarmaa, toteutuuko tuo. Valtiovalta näkee fossiilisesta luopumisen niin tärkeänä, ettei tuohon kajota🤔

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 939)