Keskustelut Puukauppa Tuulivoima ja pakkanen

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 361)
  • Tuulivoima ja pakkanen

    Merkitty: 

    Nyt näyttää valtakunnan sähköntuonti olevan huipussaan,Fingridin nettisivujen mukaan.Verkon tila vaikuttaisi olevan vihreä eli normaali,toivottavasti vikoja ei tulekaan.

    Yhden käppyrän mukaan tuulivoiman osuus pyörii siinä 200 mwh/h.Ennuste on että kun pakkanen tästä lauhtuu niin tuulivoiman tuotanto nousee 1300mwh/h.

    Olisikohan jo aika johtopäätökselle että tuulivoimaa on maassamme riittävästi?

  • Visakallo

    Tänä vuonna kotitalousvähennyksen korvausaste nousee viime vuoden 45 prosentista 50 prosenttiin yritykseltä tai yrittäjältä ostettavasta työstä.
    Korvauksen enimmäismäärä, 2 400 euroa, pysyi ennallaan. Täyden korvauksen saa, kun ennakkoperintärekisteriin merkityn yrityksen työn osuus on 5 000 euroa. Kertaluontoinen omavastuuosuus on sata euroa.
    Pariskuntana remontin maksavat voivat molemmat hakea täyttä vähennystä.
    Esimerkiksi 1 500 euron arvoisen ilmalämpöpumpun asentaminen voi maksaa noin 600 euroa, mutta työstä voi saada 200 euron vähennyksen.
    Taloussanomat

    Planter

    Jos palataan alkuperäiseen aiheeseen, niin uusiin pientaloihin valitaan lähes aina jokin sähkölämmitysratkaisu, useimmiten lämpöpumppu. Sähköä siis tarvitaan, tuulivoimaa rakennetaan lisää ja säätövoimaa tarvitaan lisää. Kannattaa olla hyvissä väleissä naapurimaiden kanssa, sieltä tarvittavaa säätöä saa. Alla Motivan taulukko uusiin pientaloihin valittavista lämmitysratkaisuista.

     

    Lämmitysmuotojen markkinaosuus uusissa pientaloissa 2006-2014

    Korpituvan Taneli

    Vanhassa verkostossa saattaa olla tiiviste yms materiaaleja, jotka glykoli syö heti suupalakseen.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Pete

    Planter lähetti erittäin hyvän taulukon. Sähkölämmityksen osuus on yli 90 prosenttia uudisrakentamisessa. Siis sellaisen sähkölämmityksen joka edellyttää valtakunnanverkkoa. Pelletti ja puulämmitystaloissa lämmitys saadaan toimimaan hyvin pienellä varavoimalalla.

    pidän hyvin erikoisena, että tällä metsänomistafoorumilla asenteet ovat hyvin  jäykkiä ja sähkönkulutuksen piikkejä ei nähdä ongelmana TAI koetaan ettei asialle voi mitään. Heittäydytään yhteiskunnan huomaan tyyliin ”kyllä sitä sähköä vaan pitää saada ja aina niin paljon kuin kukin tarvitsee ja halvalla”. Tällainen asennoituminen asiaan tosiaan välittyy.

    Olen itsekin syvältä maaseudulta kotoisin ja minunkin mielestä myös maaseudulla asuvilla tulee olla samat mahdollisuudet elää elämäänsä kuin kaupungeissa asuvilla. Avuttomuutta ja ”yhteiskunta hoitaa” mentaliteettia en kuitenkaan hyväksy tässäkään yhteydessä. Toki yhteiskunta ja poliittinen ohjaus on tehnyt kaikkensa sähkön kulutushuippujen kasvattamiseksi. Lasku tästä lankeaa kaikille yhä kohoavina siirtohintoina.

    Planter

    Se nyt vaan on niin, että maa-ja metsätalousalan ihmiset ovat kaikkein vaikeimpia tapauksia 🙂 Asiaa on oikein tutkittu. Jos pitäisi esimerkiksi siirtää sähkösaunan lämmitystä korvausta vastaan toiseen ajankohtaan tehopiikiin ajankohdasta, maa-ja metsätalousalan ihmiset ei sitä halua tehdä.

    http://yle.fi/uutiset/3-9387939

    https://el-tran.fi/analyysit/

    Analyysit: Heljo et al: ”Tammikuun tehopiikki mitä tapahtui 7.1.2016 ? Miten tehoa hallitaan paremmin jatkossa”

    Halukkuus siirtää korvausta vastaan sähkösaunan lämmitys huippukulutuksen jälkeiseen ajankohtaan.

    EI käy:

    Terveys-ja sosiaali ala 25%
    Luonnontieteellinen 26%
    Humanistinen tai taideala 28%
    Kasvatustieteellinen tai opetus 36%
    Tekniikan ala 39%
    Yhteiskuntatieteellinen 46%
    Palveluala 48%
    Muu koulutusala 54%
    Maa-ja metsätalous ala 55%

     

    Tolopainen

    Olet nyt sekoittanut kaksi asiaa siirron ja energian tuotannon. Nuo pitää olla eri yhtiöissä, eikä kulutuspiikkien mukaan verkkoja tarvitse mitenkään erityisesti mitoittaa, kyllä langat kestävät isompiakin sähkömääriä. Kulutuspiikkien todella korkeat hinnat oli kuusi vuotta  sitten, ja ne johtuvat siitä, että niillä rajoitetaan mahdollista tehopulaa. Tänä talvena mitään ongelmaa sähkön riittävyydessä ei ollut ja hinta ei noussut edes sataan euroon.

    Siirtohintojen nousu johtuu poliittisista päätöksistä ja maksajien vähenemisestä erityiseti maaseudulla, kaupungeissa siirtohinnat ovat huomattavasti matalammat, ei ole valittamista sähkön kokonaishinnassa lasku on vuodessa nyt useita satasia pienempi kuin viisi vuotta sitten. Eikä näköpiirissä ole kuin sähköenergian hinnan laskua seuraavan viiden vuoden kuluessa. Siirtohinnat hiukan nousevat.

    Visakallo

    Mikähän mahtaisi olla kyselyn tulosjakauma, jos kysymyksessä olisikin sähköauton latauksen siirtämisestä myöhemmäksi?

    Pete

    Sitähän minä olen tässä koko ajan korostanut, että nimenomaan siirtokapasiteetti on se ongelma. Ei minua huoleta pörssisähkön korkea hinta kulutushuipuissa kun en kuitenkaan kulutustani nosta niiden aikana. Pikemminkin päinvastoin.

    tolopainen vaikuttaa fiksulta mieheltä/naiselta, mutta kuvitteletko sinä oikeasti, että siirtoverkko on ”valmis” kun nekaapelit jo kulkee jokaiseen tupaan?

    tämä varsin kiihkoton kirjoitus saattaa avata asiaa: http://www.energiauutiset.fi/sahkoverkot/sahkon-siirtohinnoittelu-tehoperusteiseksi.html

     

    Visakallo

    En ymmärrä huolta sähkön siirtokapasiteetin riittävyydestä, sillä lähes kaikki uudisrakentaminen Suomessa tapahtuu vain pääkaupunkiseudulla ja maakuntapääkaupungeissa. Kaikkialla muualla asutus, teollisuus ja muu yritystoiminta vähenee, ja samalla myös sähkön kulutus.

    Tolopainen

    Nyt sähköyhtiöt yrittävät keksiä uusia rahastusmalleja, kun Pohjoismainen sähkö on laskenut sähkönhintaa jo useita vuosia eikä loppua näkyvissä. Millään muulla ei voi enää rahastaa kuin siirrolla, sähkön siirtäminen ei todellisuudessa juuri mitään maksa. Valtakunnan pääverkot on rakennettu pääosin jo vuosikymmeniä sitten ja sähkönkulutus kasvaa enää vain Etelä-Suomessa. Pohjois-ja Itä-Suomesta kohta saa katkaista sähköt kokonaan.

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 361)