Keskustelut Puukauppa Tuulivoima ja pakkanen

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 361)
  • Tuulivoima ja pakkanen

    Merkitty: 

    Nyt näyttää valtakunnan sähköntuonti olevan huipussaan,Fingridin nettisivujen mukaan.Verkon tila vaikuttaisi olevan vihreä eli normaali,toivottavasti vikoja ei tulekaan.

    Yhden käppyrän mukaan tuulivoiman osuus pyörii siinä 200 mwh/h.Ennuste on että kun pakkanen tästä lauhtuu niin tuulivoiman tuotanto nousee 1300mwh/h.

    Olisikohan jo aika johtopäätökselle että tuulivoimaa on maassamme riittävästi?

  • Tolopainen Tolopainen

    Hyvät herrat se mitä väitätte on fysiikanlakien mukaan mahdotonta, vesi ei kierrä putkistossa ilman pumppua, jos on suljettu  paineellinen kierto. Eikä sellaisia vanhanaikaisia systeemejä enää ole jossa kattila oli kellarissa ja paisuntasäiliö yläkerrassa. Lisäksi painellinen verkosto on parempi hyötysuhteeltaan.

    Ilma vesilämmitys on tietenkin paljon vähempitöinen kuin kattilasysteemit ja lisäksi toimintavarmempi. Ei ole vielä niin kovia pakkasia ollut, että ilmapumpusta ei lämpöä tulisi.

    Visakallo Visakallo

    Pete ei oikein tunnu tietävän tämän päivän maaseutuasumisesta. Kyllähän nyt on agregaatit, ja useimmiten myös automaattisesti toimivatkin jo 90%:lla toimivista maatiloista. Tuo minun tapaukseni sattui vanhan tekniikan aikaan 80-luvulla. Täällä joillakin tuntuu olevan jatkuva tarve pönkittää omaa egoaan puhumalla maaseudun ihmisten muka vanhakantaisesta ajattelusta, vaikka totuus on useimmiten juuri päinvastainen.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    No, sitä vanhakantaisuutta kyllä ihmisissä on melkoisesti, asuinpaikasta toki riippumatta,

    Ei se agrekaatti niin itsestään selvyys ole maatiloillakaan. Minäkin tiedän erään lypsykarjatilan, jossa agrekaattia ei ole vieläkään. Tapani myrskyn jälkeenkin lainattiin vain naapurin agrekaattia kun he olivat lypsäneet. Sen jälkeenkin katkoja on ollut runsaasti, mutta korkeintaan viisi tuntia kerrallaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tolopainen saa nyt sitten mennä uusinta opintoihin fysiikasta.

    Kyllä vesi kiertää pelkästään lämmön voimasta paineellisessakin verkostossa, kun se on vain niin rakennettu että se on mahdollista. Omakotitalojen putkistot ovat tosin nykyään miltei sata prosenttisesti sellaisia ettei kyllä kierrä. Ei ole mitään rakettitiedettä, veden pitää päästä kuumana ensin ylöspäin ja putkistot hiukan pumppukiertoista väljemmät. Viimeistään se homma mokataan sillä ettei sille kiertopumpulle ole ohitusta ja se sitten aiheuttaa niin suuren virtausvastuksen ettei kierrä omavoimaisesti.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    MaalaisSeppo

    Lämmitysverkoston ylipaineella ympäristöön nähden ei ole veden virtauksiin ko. verkostossa mitään vaikutusta. Ei myöskään paisuntasäiliön tyypillä (avoin tai suljettu). Ns luonnon kierrollakin keskuslämmitys kyllä pelaa, jos se on mitoitettu ko. tarkoitukseen.

    Luonnon kierrolla toimivan systeemin säätöominaisuudet ovat huonot. Ei mm. termostaattiset patteriventtiilit taida oikein pelittää. Taitaa tulla myös kalliimmaksi kuin pumppukiertoinen (väljemmät putket, isommat patterit). En suosittele.

    Tolopainen Tolopainen

    Aivan turhaan sitten isoilla pumpuilla kierrättävät yli sata asteista vettä noissa kaukolämpöputkistoissakin, kun eivät ole kysyneet asiantuntijoilta, että ei niitä pumppuja siellä tarvita, suksikaa haavikkoon.

    Puuki

    Sähkönsaannin varmuus taitaa liittyä karjatiloilla lypsyrobottien/-koneen käyttöön eikä lämmitykseen. Lypsyrobotit kun ei pyöri ilman sähköa eikä lehmät voi odotella kovin kauaa.

    Suora sähkölämmitys syö sähköä paljon, mutta on edullinen hankintakustannuksiltaan ja  lisälämmittiminä on ilmalämpöpumppuja ja varaavia takkoja. Kovemmilla pakkasilla, kun sähkön kulutus lisääntyy niin puun poltttaminen tasaa  kulutusta eikä ilmalämpöpumppuja tarvitse silloin käyttää.

     

    Visakallo Visakallo

    Kotipaikassani oli vuonna 1933 asennettu vapaakiertoinen keskuslämmitys, jota käytettiin alkuperäisessä muodossaan vuoteen 1968 asti . Pannu oli tuvassa, kiertoputket paksuja ja patterit suuria. Kaikki oli siihen aikaan valurautaa. Kaikkein kovimmilla pakkasilla tulta joutui pitämään jatkuvasti, sillä varaajaa ei ollut. Oli joskus hurjan näköistä, kun pimeässä tuvassa uuninluukun ympärys hohti punaisena, sillä pannun vesivaippa ei ulottunut aivan luukkuun asti.

    Tolopainen Tolopainen

    Olihan se kattila tietenkin kuuma, kun vesi ei kunnolla kiertänyt, ei hitsatut kattilat tuollaista lämmitystä kauan kestä vaan palavat puhki. Muistan kun kerran nuorena miehenä oli yökylässä eräässä ökytalossa ja oli kova pakkanen ja isäntä rupesi yöllä jakoavaimen kans kiertelemään ja aikoi tyhjentää patterit, että eivät jäädy. Tapahtui ns. kriittisellä hetkellä, siksi jäänyt mieleen.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tolopainen:

    ”Aivan turhaan sitten isoilla pumpuilla kierrättävät yli sata asteista vettä noissa kaukolämpöputkistoissakin, kun eivät ole kysyneet asiantuntijoilta, että ei niitä pumppuja siellä tarvita, ”

    Tulipahan taas oikein tolopaisuus. Kysehän oli koko ajan talon sisäisestä lämmityskierrosta.

    Kyllähän se kaukolämmön yksi varjopuoli on juuri tuo kohtuu suuri pumpputeho. Lisäksi kiertopumppujen säätö vaatii ihan omat kikkansa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 361)