Keskustelut Puukauppa Tuulivoima ja pakkanen

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 361)
  • Tuulivoima ja pakkanen

    Merkitty: 

    Nyt näyttää valtakunnan sähköntuonti olevan huipussaan,Fingridin nettisivujen mukaan.Verkon tila vaikuttaisi olevan vihreä eli normaali,toivottavasti vikoja ei tulekaan.

    Yhden käppyrän mukaan tuulivoiman osuus pyörii siinä 200 mwh/h.Ennuste on että kun pakkanen tästä lauhtuu niin tuulivoiman tuotanto nousee 1300mwh/h.

    Olisikohan jo aika johtopäätökselle että tuulivoimaa on maassamme riittävästi?

  • Planter

    Kyllä kaupungeissa ja taajamissa kaukolämpö olisi järkevin tapa asuntojen lämmitykseen. Jos bioenergiaa käytetään, isommassa laitoksessa palamisprosessi on paremmin hallinnassa, kuin taitamattomien ”pienpolttajien” uuneissa. Saadaan pienhiukkaset ja muut päästöt helpommin hallintaan.Toisaalta lähinnä oleva kaukolämpöyhtiö käyttää kyllä haketta, mutta kovilla pakkasilla hyrähtää käyntiin raskaalla polttoöljyllä toimiva lisäyksikkö ja rikki haisee, lieneekö mitään suodatusta.

    Kun se on monopoli, niin useat kerros/rivitalot ovat siirtyneet maalämpöön, kun sähköenergian voi kilpailuttaa. Toisaalta vain 25…30% sähkön kokonaishinnasta on kilpailutettavaa. Ei kovin järkevää säästämistä.

    Itselleni ei kaukolämpöverkko yllä, joten joudun jossainmäärin käyttämään sähköä, mutta vain 1/3 keskimääräisestä. Mikä sitten pitäisi olla uuden pientalon lämmitysjärjestelmä, jos se on kaukolämpöverkon ulkopuolella?

     

    Korpituvan Taneli

    Pete:

    ”On edesvastuutonta, että Suomessa edelleen edistetään sähkölämmitystä, pumpulla tai ilman.”

    Tätä minäkin olen kauhistellut jo uutaman vuoden.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Minkälainen lämmitys teillä on mielessä, jossa ei tarvita sähköä? Kiertovesipumppukin käsikäyttöisenä – Vai?

    Korpituvan Taneli

    Eipäs saivarrella jätkä. Kiertovesipunpun energian kulutus on eri luokkaa kuin lämpöpumpun.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Kiertovesipumpun nykykulutus alkaa huimasta 5:stä watista ja pahimmillaan ehkä parikymmentä wattia/h. Omakotitaloissa. Nekin ajattelee nykyään. Toisin kuin täällä eräs joka on aikanaan jo tyhjentänyt sen laarinsa.

    Jätkä

    No Jeessihän kyörää kiertovesipumppua varten akkuja sillä bensarosvollaan, että ei ole riippuvainen verkkovirrasta.

    jees h-valta

    Kotona on käytössä vain kattila-varaajavälin latauspumppu. Normaali verkosto lämpeää hyvin ilman pumpun päällä oloa aina pariinkymmeneen pakkasasteeseen asti. Kun on itse talonsa lämmitysverkoston asentanut on aika kompaktisti rakenneltu energiaystävällinen rakenne.

    Visakallo

    Muistan aikoinaan mailla, kun tuli sähkökatko ja pannussa oli kovat tulet. Pannun ja varaajan välinen vesikierto pysähtyi, ja pahaksi onneksi pannun vedonsääjä juuttuikin aukiasentoon! Siinä sitä sitten olikin meikäläisellä hikikarpalot otasalla, kun taskulamppu suussa ja pitkä rautatanko käsissä varovasti ovenraosta tökin ”kotitsernobylin” vetoluukkua kiinni!

    Pete

    Juuri näin kuin Jeessi toteaa. Olen ihmetellyt aiemmin ja ihmettelen uudestaan miten syvällä maaseudullakin isoja (ei niin energiatehokkaita)  päärakennuksia ja jopa konehalleja on muutettu toimivasta öljy tai puukeskuslämmityksestä maalämmölle ja jopa vielä älyttömämmälle ilma-vesi lämmölle. Tässä on kyllä pumppulämmitys onnistunut markkinoinnissa. Hakestokeri systeemit ovat nykyisin aivan jotain muuta kuin ne kotikutoiset systeemit vuosikymmenten takaa, mutta tämä tieto ei maaseudun isäntiä ole vissiin tavoittanut. Pellettikin on aivan oivallinen energialähde kun valitsee keski-eurooppalaiset systeemit. Kaikkein hulluinta mutta toki ymmärrettävää on sitten näiden isäntien huuto myrskyjen aiheuttamista jakeluhäiriöistä. Ja kun siirtoyhtiöt tekee työtä käskettyä eli maakaapeloi ja nostaa siirtohintaa niin eihän se käy! Ja ei se käy minullekaan, nimittäin se, että minä joudun maksumieheksi vaikka kestän jakelukatkoja oikein hyvin ja en lisää sähkönkulutustani edes kovimpien pakkasten aikaan.

     

    Pete

    Visakallio, tuollainen tilanne on toki mahdollinen, mutta nykyiset pannut ovat toisenlaisia. Jos asuu alueella jossa jakeluhäiriöt ovat todennäköisiä, niin varavirtasysteemi pitäisi olla itsestäänselvyys. Tämäkin on uskomaton juttu, että varmaan vain promillella omakotitalouksista on agrekaatti ja vielä harvemmalla se käynnistyy automaattisesti. Muita härpäkkeitä ja autoja on piha täynnä, mutta sähkökatkoon ei ole varauduttu muuten kuin kännykän taskulamppu-apsilla.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 361)