Keskustelut Puukauppa Tuulivoima ja pakkanen

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 361)
  • Tuulivoima ja pakkanen

    Merkitty: 

    Nyt näyttää valtakunnan sähköntuonti olevan huipussaan,Fingridin nettisivujen mukaan.Verkon tila vaikuttaisi olevan vihreä eli normaali,toivottavasti vikoja ei tulekaan.

    Yhden käppyrän mukaan tuulivoiman osuus pyörii siinä 200 mwh/h.Ennuste on että kun pakkanen tästä lauhtuu niin tuulivoiman tuotanto nousee 1300mwh/h.

    Olisikohan jo aika johtopäätökselle että tuulivoimaa on maassamme riittävästi?

  • Visakallo Visakallo

    Kun vertaa elintasoja eri maissa, niin monipuolinen teollisuustuotanto on kuitenkin se, mistä rahaa ja vaurautta kertyy parhaiten ja tasaisimmin koko kansalle. Eipä Saksan, Ranskan, Britanian, Japanin ja Etelä-Korean  Suomea suurempi vauraus ole tullut itsestään, eikä runsaita luonnonvaroja myymällä vaan töitä tekemällä.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei Suomella muuten huonosti mene, mutta työttömyys on liian korkealla tasolla ja julkiset menot liian suuret verrattuna talouteen. Ei tuolla kortistossa kuitenkaan mitään huippuosaajia ole, he ovat töissä. En usko että mitään merkittävää kasvua tänne on enää koskaan tulossa. Ainut mistä merkittävää kasvua voi tulla on Venäjän kauppa, se on valitettava realiteetti.

    Suomen bkt asukasta kohden ylittää useimpien noiden maiden tason, joita mainitset.

    Visakallo Visakallo

    Ei valitettavasti enää, joskus kyllä on niin tehnytkin. Suomi on köyhtyvä maa.

    Tolopainen Tolopainen

    Jotkut ovat voineet köyhtyäkin, mutta useimmat vaurastuvat. Ne köyhtyvät, jotka ovat pudonneet työelämästä, heiltä on leikattu kaikista eniten. Työeläkeläisten asema on aika hyvä, ei ole valttamista, eläkkeellä kun voi olla myös töissä, jos huvittaa.

    Puuki

    On Suomessakin vielä hyvin pärjääviäkin aloja. Ne ei vain ole samoja kuin ennen. Mm. peliala pärjää hyvin ja on tuottanut verotulojakin suht. paljon.

    Myös matkailu voi olla tulevaisuuden kasvuala. Esim. kiinalaiset on kiinnostuneita Suomesta matkailumaana ; Rovaniemelle olisi tulossa 50 000 matkailijaa, jos löytyy majoitustilaa ym. palveluja.  Luomuviljely olisi ilmaston vuoksi hyvä kasvuala täällä. Luomutuotteiden suosio on jatkuvassa kasvussa varsinkin ulkomailla. Ja onhan se Kiinan vienti kasvanut kuusitukin osalta jo nytkin. Samoin myös elintarvikkeita viedään Kiinaan.

    Isot töppäykset talouselämässa on olleet jarruina kehityksessä. Esim. Kemiran lannoitevalmistuksen myynti norjalaisille, Soneran tapaus ja onhan niitä ollut kalliita amerikanseikkailuja metsäteollisuudellakin. Oliskohan se niin että täällä on vielä ylisuuri julkinen hallintokin , joka muualla riittäisi n. 20 milj. asukkaan palveluihin.

    Tolopainen Tolopainen

    Metsäteollisuuskin pärjää hyvin kansainvälistymisen ansiosta, yksikään ei pärjäisi enää mitenkään, jos ei olisi investoinut ajoisaa ulkomaille. En anna mitään merkitystä lannoitetehtaiden myynnille, ne olivat jo vanhoja lähes arvottomia vuosikymmeniä sitten rakennettuja, Kemira teki hyvin voittoa täällä, kun oli laadituttanut sellaisen lainsäädännön, että kilpailua ei ollut, lannoitteiden tuonti oli estetty alhaisella kadmiumpitoisuusrajalla.

    Suomalaiset haluavat sijoittaa ulkomaille ja tuoda sieltä voittoja, mutta ulkomaalaisia yrityksiä pelätään, että ne vievät meidän rahat, jos tänne pohjoiseen harvaanasuttuun maahan joku sijoittaa, niin tervetuloa.

    Puuki

    Yara osti lannoitevalmistuksen lisäksi Euroopan suurimman Soklin fosfori esiintymän   ja lannoitteiden hinnat nousi heti myynnin jälkeen huomattavasti. Myyntihinta oli olematon suhteessa Kemiran lannoitebisneksen kokonaisarvoon. Lisäksi omavaraisuus lannoitteidenkin osalta olisi ollut tärkeä säilyttää.

    Metsäteollisuuden kansainvälistyminen on selviö. Liian ”ajoissa” sijoittaminen aiheutti kuitenkin muutaman miljardin alaskirjauttamisen, kun ne tehtaat  siellä rapakon takana osoittautuivat tuottamattomiksi.

    Kaikki ulkomaalaisten tänne  sijoittaminen ei ole eduksi ainakaan suomalaisille. Siitä on hyvä esimerkki australialainen sijoitusyhtiö, joka sijoitti sähkönsiirtoon ja aikoo, johtajiensa puheiden mukaan, rahastaa sillä niin paljon kuin vain on mahdollista. Ja sehän on mahdollista rahastaa paljon paikallisen monopolin syntymisen johdosta.

    Tolopainen Tolopainen

    Miksi suomalainen valtiollinen Fortum myi verkkonsa, niillä saa aina rahaa, kun omistaa alueellisen monopolin. Tuo tietenkin oli jonkinlainen protesti hintasäännöstelylle, verkkojen tuotolle on lainsäädännössä rajat. Carunan korotukset saattoivat olla korkeita, mutta edelleenkin Suomessa on paljon kalliimpia siirtohintoja. Taitaa Kainuun valo johtaa aivan ylivoimaisesti. Kunnille sähkölaitokset ovat olleet perinteisesti piiloverottajia, että ei tässä kannata pahemmin alkaa hurskastelemaan.

    Planter Planter

    Ettei vaan ydinvoima olisi jatkoa Kemira, Sonera, Caruna tarinalle. Olin vielä 10 vuotta sitten vankkumaton ydinvoiman kannattaja, mutta pakko on vähän miettiä uusiksi.

    Ranskanlainen EDF ostaa Arevalta ydinreaktoribisneksen . EDF jatkaa ydinreaktorien toimittamista, mutta yhtiöiden yhteisen tiedotteen mukaan Suomeen rakennettava Olkiluoto 3 -projekti resursseineen jää kuitenkin Arevan kontolle.

    Kyllä täytyy olla hyväuskoinen hölmö, jos kuvittelee, että järjestely avittaisi OL 3:n tilannetta. Kyllä siellä on Ranskalainen lakimiesarmeija ollut juonimassa, miten Ranskalaiset selviävät kuivin jaloin tilanteesta. Arevan nimellä tuskin saisi enää myytyä yhtään voimalaa. Uudella EDF:llä ei ole sellaista rasitetta. Vanha Areva on tekevinään jotain OL 3:ssa ja vuonna 2024 ilmoitetaan, että vielä viivästyy. Ainoa tapa saada OL 3 kuntoon, on ostaa lopputyöt ja ylläpito EDF:ltä ja siihen tarvitaan TVO:lta paperirahaa ja paljon.

    Fennovoimaan Fortum taidettiin pakottaa mukaan,  että saatiin kotimaisuusaste 60%:iin, muuten olisivat Venäjän bisnekset saattaneet kokea vaikeuksia. Kun tiedetään Putinin tekemiset, niin Venäläinen omistus Fennovoimassa ei tunnu turvalliselta.

    Fortum on vähenmmistöosakkaana Ruotsalaisessa Oskarshamnin ydinvoimalassa, jonka pääomistaja on päättänyt ajaa alas. Fortum kirjasi jo 700 milj. euron menoerän lopettamiskustannuksista ja lisää tulee.

    Myös Loviisan voimalat alkavat olla tiensä päässä eikä Fortum ole vähemmistöosakas , sieltä tullee miljardiluokan kustannukset lopettamisesta.

    Fortum ei ole hakemut enää lupia uusille ydinvoimaloille.

    jne. jne…

    Puuki

    Kainuun Valo ei johda eikä pidä perääkään, kun sitä ei ole enää vuosiin ollut olemassakaan. Sen nimi on Loiste. Mutta itse asiassa siinä on perää, että kunnalliset omistajatkin osaa verottaa monella eri tavalla.

    Sehän onkin näppärää ranskalaisten kannalta, kun kallis projekti jää konkurssifirman kontolle.

    Ydinvoimasta ja varsinkin uusimasta hankkeesta olen samaa mieltä ed, kommentoijan kanssa.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 361)