Keskustelut Puukauppa Tuulivoima ja pakkanen

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 361)
  • Tuulivoima ja pakkanen

    Merkitty: 

    Nyt näyttää valtakunnan sähköntuonti olevan huipussaan,Fingridin nettisivujen mukaan.Verkon tila vaikuttaisi olevan vihreä eli normaali,toivottavasti vikoja ei tulekaan.

    Yhden käppyrän mukaan tuulivoiman osuus pyörii siinä 200 mwh/h.Ennuste on että kun pakkanen tästä lauhtuu niin tuulivoiman tuotanto nousee 1300mwh/h.

    Olisikohan jo aika johtopäätökselle että tuulivoimaa on maassamme riittävästi?

  • Korpituvan Taneli

    Jos on vähänkään perillä sähkön tuottamisesta, niin tietää ettei keskikulutuksella ja tehontarpeen huipulla ole mitään tekemistä keskenään.

    Meillä tehontarpeen huippu on ajettu hirveän ylös keskitehoon nähden. Syitä on monia. Eikä vähäisimpänä ole lämpöpumput, joiden pumppausteho loppuu pakkasilla ja ne muuttuvat suoraksi sähkölämmitykseksi. Toinen on tietysti suora sähkölämmitys sinänsä.

    Tuotantopuolella pitäisi olla paljon enemmän kaukolämmön ja sähkön yhteistuotantoa. Sen tehohuippu osuu pakkasille.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Kyllä se kuule Tolopainen on niin että nämä tuhannet ”varmistavat” voimalaitokset on muisto vain, kun tulee pieniäkin ongelmia kansainväliseen sähkönsiirtoon. Se on, jos mikään, haavoittuvainen järjestelmä.

    Yhtenä riskinä ulkomaisten laitosten suhteen on politiikka. Ei tarvitse tulla mitään isoa kriisiäkään kun sähkökytkimiä napsutellaan esim. Kremlistä tai muista hallintokeskuksista päin. Tähän tarvitaan vain kulutushuippu tai laitevaurio omassa maassa. Luuletko tosiaankin että jossakin ruvetaan omalla alueella säännöstelemään sähkönjakelua, että sähköä riittäisi hölmöille Suomalaisillekkin, jotka eivät ole varanneet itselleen riittävää tehoreserviä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä

    Miksi meidän pitäisi ihan omin konstein pyrkiä sähköturvallisuudessa epävarmuuden tilaan? Onhan nyt käynyt selväksi, että ruotsista saamme edullisesti vesivoimalla tuotettua sähkö, silloin kun me tarvitsemme ”säätövoimaa”.

    Mielestäni on myös selvää, että esim saksalaiset ovat ”lirissä” oman energiapolitiikkansa kanssa ja siellä sähkö on kallista. Miksi emme kiirehtisi ydinvoimaloittemme valmistumista, koska niistä molemmista on tulossa maailman edullisimmat voimalaitokset, jos kaikki menee kuin pitääkin.

    Voisimme myydä ylituotantona syntyvää ydinvoimaa hyvällä katteella saksaan ja tanskaan sekä ruotsiin normaalikulutuksemme aikana. Vastaavasti voisimme ostaa huippukulutuksen aikoina ruotsalaisten vesisähköä.

    Tarvitsemme vain kunnolliset siirtoyhteydet sekä saksaan, että ruotsiin.

    Sähköautojen yleistymisen vakavin este on niiden hinta. Jos kuitenkin jätetään autoista polttomoottorit pois, niin hinta saadaan lähemmäs nykyistä. kun isommille teille rakennetaan latausverkot, jotka lataavat ja antavat käyttövirtaa ohikulkeviin autoihin langattomasti ja ilmaiseksi, ollaan lähellä täydellistä elinympäristöä.

     

    Tolopainen

    Ei sieltä Kremlistä enää tuoda sähköhä kuin öisin ja viikonloppuisin. He laittoivat sähkölle kapasiteettimaksun jo 2012. Säköntuonti väheni sieltä jo silloin. Suomessa ja Pohjoismaissa on yhteiset sähkömarkkinat. Tuskin Ruotsin hallitsija Karl Gustav niihin puuttuu.

    Tolopainen

    Koita Jätkä tosiaan kiirehtiä tuota Ol3:sta,  että TVO pysyisi pystyssä eikä menisi kokkaan.  Suomesta viedään koko ajan sähköä Viroon tai melkein. On se ihme, että maassa on sähköpula  ja melkein yhden ydinvoimalan tuotanto riittää vientiin.

    Pete

    Taneli on oikeassa kaukolämmön ja sähkön yhteistuotannon suhteen. Sitä pitäisi kaikin tavoin edistää. Kaikkein suurinta hulluutta on rivitalo- ja kerroastaloyhtiöiden ”maalämpösaneeraukset”, eli kaukolämmöstä luopuminen. Erittäin lyhytnäköistä toimintaa josta maksu lankeaa kaikille sähkönkäyttäjille.

    Pumppulämmitys on suorastaan pyhä asia ja sen markkinoinnissa on onnistuttu erittäin hyvin. Pumppulämmittäjät eivät kestä jakeluhäiriöitä lainkaan ja ovat ensimmäisenä vaatimassa mm. maakaapelointia. Ja sekin lasku lankeaa myös niille jotka kestävät jakeluhäiriöitä ja eivät nosta kulutustaan kylminä pakkasjaksoina.

    Luulisi, että tällä palstalla korostuisi hajautetun paikallisen energiatuotannon puolesta liputtaminen, mutta hämästyksekseni ei. Tolopainenkaan ei pidä tehopiikkejä ongelmana ja toteaa tuontisähkön olevan niin halpaa, että sen varaan kannattaa huoltovarmuuskin perustaa.

    Aivan ehdottomasti siirtohintaan tarvitaan voimakas ohjaus huipputehotarpeen mukaan. Se ken haluaa varmistaa sähkön saannin myös nostaessaan kulutustaan monikertaiseksi saa myös maksaa siitä. Siis maksaa silloinkin kun ei kapasiteettia tarvitse. Heitä varten se siirtoverkon moottoritie kuitenkin rakennetaan joka niemeen ja notkelmaan.

    Korpituvan Taneli

    Tälläkin hetkellä netto tuontiteho n. 2500MW.

    Tuulta riittää kaikille myllyille ja nollakeli, huh huh.

    Terveisin Korpituvan Taneli

    Tolopainen

    Osaako Taneli päätellä tuosta Fingridin sivusta, miksi tuodaan yli 2000Mw, vaikka oma tuotanto on 9200Mw. Kapasiteettia olisi tuottaa yli 11000Mw.

    Tuodaan vain sentakia, että kotimainen sähkö on kalliimpaa kuin tuontisähkö, ei sähköntuontia minimoida se maksimoidaan koko ajan. Puheet tuontiriippuvuudesta ovat suurelta osin valetta.

    Jätkä

    Kun tuulimyllyillä on lupa jauhaa aina, kun sähköä voi tulla, niin niitä ei voida pysäyttää, mutta hiilivoimalat voidaan sammuttaa ja naulata laudat ikkunoihin ja oviin.

    Tuodaan siis sähköä niin kauan, kuin sitä on saatavana puoleen hintaan maailmalta. Viedään ydinvoimaa, jos siitä saa kovan hinnan.

    Korpituvan Taneli

    Tolopaiselle tiedoksi että tuossa maksimitehossa on mukana kaikki pelkkään huipun ajoon tarkoitetut laitoksetkin, pääasiassa nämä ovat kaasuturbiineja. Niitä käytetään vain silloin kun hätä tosiaankin on suuri. Syynä tähän on niillä tuotetun sähkön poikkeuksellisen korkea hinta ja myös se ettei, muutamia niistä, voi edes käyttää vuorokausitolkulla. Nämä on tietysti kannattavaa korvata tuonnilla, mutta tuonnin varaan heittäytyminen hulluutta.

    Ellei tätä tehoreserviä olisi, niin toisena vaihtoehtona olisi se että valvomoissa elettäisiin sormi napilla, valmiina rajoittamaan kulutusta tarpeen mukaan. Ensimmäisenä lähtevät tievalaistukset ja sitten onkin jo kinkkisempää.

    Suomi tarvitsee perustehoa, jolla voidaan korvata pääosa tuonnista. Siis sellaisia laitoksia, joita voidaan ajaa jatkuvasti ja taloudellisesti.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 361)