Keskustelut Tekniikka Tutkimus.mitä mieltä

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
  • Tutkimus.mitä mieltä

    Aamun uutisisoinnissa hehkutettiin,että on kehitetty kone joka kertoo mitä siellä pitää tehdä jne….Ymmärsin ,että hakkuu hoituisi tuolla valinnalla.Ei tarvitse miettiä.

    Ymmärrän sen ,että koulutuksessa vaikkapa motokuskisi lisää mutta jos kone tekee tutkijan mukaista päätöstä metsässäsi.Mihin meitä alkupäräis metsäläisiä enää tarvitaan.Voisihan se metsäkin olla leikisti vain pelkkää sitä.

    Sen verran meni ohi juttu,etten ihan kaikkea Aalto opiston kuullut.

    Oisko ajatus jatkumoa saada metsämme noihin -taksonomien piiriin ja ohjauksiin.

  • Puuki

    Sopivan käsittelymenetelmän valintaa kait se uusi kenotekoinen äly-ohjelma hakee eikä ole ainakaan vielä metsäpään sovellus jonne se sopisikin jahka olisi motoon sopivaksi  kehitetty. Jos menee niin että esim. metsäänpistefistä haetaan kuviotiedot ja sitten siltä pohjalta keinoäly valkkaa metsäkuviolle sopivimman käsittelyn , niin voipi olla usein onnistuminen hankalaa ilman paikanpäällä käyntiä.

    Gla

    Sen verran virheitä omissakin metsään.fi-tiedoissa on, että tällaisen prosessin avulla tuskin lähitulevaisuudessa käyttökelpoisia ratkaisuja tulee.

    A.Jalkanen

    Jospa se tiedon keruu paranee; voisihan myyntiin laitettavalla leimikolla käydä etukäteen dronella kuvaamassa puuston.

    Timppa

    Onkin tietysti ainakin teoriassa helppo kuvata dronella joku alue ja mitata puusto.   Harvennushakkuupäätöksen tekemiseen tarvitaan kuitenkin metsäkäynti.

    Tahvonen yrittää haukata liian suuren suupalan ja kuten kirjoitin, niin ensisijainen tarkoitus lienee tutkimusapurahan saaminen.  Aito tieto vaatisisi myös metsätyypin selvittämisen, mikä tuskin onnistuu yläilmoista.  Samoin metsien käsittelyhistoria pitäisi tietää.  Kasvuhan riippuu esimerkiksi edellisestä harvennuksesta kuluneesta ajasta.

    A.Jalkanen

    Timppa, oletin tuossa edellisessä kommentissani että metsästä tiedetään kaikki muu paitsi sen tämänhetkinen tila. Se voidaan näppärästi käydä tsekkaamassa dronella.

    Jovain

    Voisi kuvitella, että lisäarvo on myös palaute. Uusi koneoppimisen työkalu käyttää ajantasaista tietoa. Siinä esim. metsänomistajan tiedot, mitä metsältään haluaa on olennaista. Työkalu antaa palautteen, se on myös ajantasaista. Esim. metsään.fi voisi olla, tai kuuluukin olla yksi palautteen saaja ja se palvelisi metsien tulevaa käyttöä.

    Tolopainen

    Kaikenlaisia tarpeita keksitään, kun tekniikka kehittyy. Minua ei kyllä yhtään kiinnostaisi alkaa harvennuksia droneilla tutkimaan. Ei niistä mitään ostokilpailua ole.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)